קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. אחד הגורמים המשפיעים על העצמה אישית
    על ידי Mr. Ingidao בפורום אימון אישי - קואצ'ינג
    תגובות: 9
    הודעה אחרונה: 24-11-2011, 17:14
  2. תגובות: 12
    הודעה אחרונה: 28-10-2006, 10:17
+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 5 123 ... אחרון >>
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 70

מה הורג אותנו - אולי אחד הגורמים המשמעותיים בחייכם

משתמש מכור
    לייקים
    128
    נקודות
    1,280

ברירת מחדל מה הורג אותנו - אולי אחד הגורמים המשמעותיים בחייכם

לחץ ,סטרס ,מתח נפשי

כמה לחץ אתם חווים בחייכם ? ואיך אתם מתמודדים עם לחץ ?
    אנחנו חיים בעידן של סטרס רציף ,מצבי לחץ ,חששות חרדות וגירויים בלתי פוסקים כחלק מהחיים בתוך החברה המערבית
    התוכנית בערוץ 10 "מה הורג אותנו" פתחה פתח לדיון אולי החשוב ביותר שמוביל את החברה שלנו כיום סטרס ולחץ

אנחנו חיים בעידן של סטרס תמידי בלתי פוסק ,גירוים מכול פינה שפשוט מכניסות את המוח שלנו למצב של סטרס כרוני מצב מסוכן ביותר
    שעלול לעלות לכם בבריאות ואפילו בחיים אם לא תדעו כיצד להתמודד אייתו ולכן אני פותח את הדיון הזה.
    בכתבה מופיע דוגמה למה סטרס יכול לגרום כשהציגו חייל ביחידת דובדבן שלקה בסוכרת נעורים כתוצאה מהתקלות עם כוחות אויב שהוביל אותו ללחץ נפשי וסטרס כרוני.

אני בטוח שלכול אחד היה תקופה בחייו שבה רמת הסטרס בחייו הייתה גבוהה ואני עוד יותר בטוח שבמוקדם או במאוחר אם לא נדע כיצד להתמודד אם מצב שכזה בעתיד ונפתח כלים אנחנו נשאר חשופים למצבים דומים בעתיד שרק התעצמו נוחך האתגרים שמציבים החיים.

מה רמת הסטרס שאתם חווים בחייכם מ 1- 10 ? ומה אתם יכולים לעשות כדי לצמצם אותו ?
    איך אתם מתמודדים אם מצבי לחץ נפשי וסטרס ? ומהם הכלים שעוזרים לכם להתמודד עם הסטרס ולחץ ?

אם יש לכם עוד שאלות איכותיות לעלות שיעצימו את הדיון בשמחה.

אודה לכם מאוד אם לפני שתגיבו תצפו בכתבה כדי למנוע סטיות מהנושא!
    הרחקת יונים ייעוץ ופתרונות

2. קישורים ממומנים

משתמש מתחיל
    לייקים
    77
    נקודות
    50

אם אתה מגדיר לחץ בתור סתם ליהיות לחוץ(בגלל משהו בין אם זה כי יש לך עבודה עוד דקה או כי אתה צריך לעשות פרוייקט לבלה בלה ולא התחלת) אז זה הדבר האחרון שאפשר להגיד עלי,
    עברתי כבר את התקופה שהבנתי שלחץ זה בזבוז זמן מטורף שלא עוזר לא לי ולא לאף אחד אחר.
    דווקא שאתה רגוע אתה מתפקד הכי טוב וזה למה אימצתי את זה ממזמן.
    אז העצה היחידה שיש לי בקטע הזה:
    1-לתכנן את הזמן
    2-אם אתם "בלחץ" הדבר הראשון שעושים זה לקחת נשימה עמוקה ופשוט אחרי זה לעשות בלי לחשוב על מה מי מו פשוט לעשות ואם תתרכזו רק בזה ברגוע כנראה תספיקו ואם לא תדעו שעשיתם את הכי טוב שיכלתם מאותו רגע.
    נערך לאחרונה על ידי kongi; 25-03-2012 בשעה 18:29.

משתמש ותיק האוואטר של S.P.Q.R
    לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ
    אני לא נוסע מהר, אני טס נמוך!

מ-1 עד 10? 2.
    אולי הייתי בקצת לחץ כשנולדתי.

כל בן אדם שנמצא בלחץ, הכל באשמת החברה המגעילה שאנחנו חיים בה.

One Shot - One Kill

משתמש מכור
    לייקים
    128
    נקודות
    1,280

אני יכתוב כאן דוגמאות למצבים שאני בטוח שכול אחד מאיתנו עבר לפחות פעם אחד בחייו ונסו להיזכר האם הלחץ פגע לכם בביצועים ? מה הייתה רמת הלחץ ? ומה עשיתם כדי להתמודד עם הלחץ ?

סוגי לחץ מחיי היום יום:
    1. ראיון עבודה
    2. מבחנים לסוגיהם (רשיון לרכב ,מבחן לימודים ,תחרות ספורטיבית וכו...)
    3. לחץ כתוצאה מאירועי חיים קשים ,בעיות בריאותיות ,בעיות במשפחה ....
    4. צבא - טירונות או תפקיד מסוים
    5. עבודה סוג מסוים של עבודה שדורש לחץ
    6. לחץ כלכלי

אדם שטוען שהוא לא נכנס לסטרס \ לחץ בחייו צריך לבדוק אם הוא אמיתי עם עצמו.
    אני לדוגמה הייתי בתקופה האחרונה במן מעגל של לחץ שבסופו של דבר פגע לי בבריאות בצורה שאף פעם לא חוויתי (הייתי טיפש) מכיוון שכך אני רוצה להיות מוכן שסופה חדשה תתקרב. אני חושב שכול אחד כדאי שהיו לו כלים כדי להתמודד עם מצבים מלחיצים בחייב בצורה הטובה ביותר.
    נערך לאחרונה על ידי aaa-aaa; 25-03-2012 בשעה 21:13.

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ
    קח נקודה למחשבה: .

לדעתי אתה מסתכל רק על חצי הכוס הריקה.
    אם הזכרת כבר את המילים "מוח" ו"כרוני", יהיה נכון יותר לומר "דחק".

בכל הקשור לנוירולוגיה (אין לי ידע בנוירולוגיה, נטו מתוך התעניינות), לא מדובר בלחץ או ברגש או ברצון או במצב רוח, הכל מכונה "דחק".
    לדחק ישנן רמות, כשאתה קם מהכיסא, מופעל דחק בראשך וכשחברה שלך עוזבת אותך ואתה בוכה מרוב צער, גם אז מופעל סוג של דחק.

למה חשוב להבדיל ולהביט על העניין מנקודת מבט זו אתה שואל? למה דווקא לומר "דחק"?
    מכיוון שדחק, כמו חשמל, יכול לפגוע בך אך גם לעזור לך. אם תביט על כל עניין הסטרס מנקודת מבט זו, אני מניח שתקנה לעצמך הבדל מהותי בתפיסה של הנושא ותבין שאפשר להפיק מזה הרבה חיוניות ולא רק להתלונן או להימנע (דבר שלא בהכרח טוב, אדם זקוק וצריך להיות מעורב, להיות פעיל וכן, גם להיות תחת לחץ לפעמים, כמו הקדמונים שהיו צריכים לצוד ולברוח מאריות ונמרים).

ריצ'רד לזרוס (Richard Lazarus) חילק את הדחק לשני סוגים. על-פי המודל שהציע ב- 1974, כאשר דחק מניע לפעולה (Enhances Function), בין אם פיזית או מחשבתית, או לפעילות לשיפור כתגובה, כאתגר או כאימון - יש לראות בו "לחץ חיובי" או "מתח טוב" (Eustress).

* ויקיפדיה.
    כעת בוא נדבר על כיצד אפשר להשתמש בדחק לתועלתנו (החלק היותר מעניין).
    פעם ביצעו מחקר בכור גרעיני באחד הבסיסים הימיים של ארצות הברית ובדקו עובדים שהיו חשופים לקרינה ברמות נמוכות להבדיל מעובדים שכלל לא היו חשופים לקרינה. התברר שאלה שהיו חשופים לקרינה ברמה נמוכה, היו יותר בריאים מאלה שלא היו חשופים לקרינה. יש לציין שמחקר זה "נכשל", לפי מה שקראתי אני מאמין שפשוט כי אלה שמימנו אותו לא אהבו את תוצאותיו. המסקנה של אותו מחקר הייתה שיצירת דחק ברמה מסויימת עוזרת מאוד למוח שלך. אתה יכול להמשיל את זה לשאלה "איזה צבא ינצח במלחמה, צבא שמתאמן לפני התרחשותה או צבא שכלל לא מתאמן?".. זה עובד אותו הדבר עם הנוירונים במוח שלנו, ברגע שאתה מפעיל דחק מתון ובריא, הם "מתורגלים" ו"מיומנים" יותר, חזקים, והבריאות שלך היא בהתאם.

אך נכון, אתה צודק שלחץ כרוני, סטרס, דרישות וציפיות אלה הם בהחלט דברים שיכולים בקלות לצאת מאיזון ולהשפיע עלינו לרעה, השאלה האם מניעה זוהי התרופה?
    למשל, אדם שכל זמנו מנהל פרוייקטים בעבודה, מנהל עובדים, אחראי לספק לכולם ארוחות צהרים ונסיעות לביתם מאוחר בלילה, במקביל אחראי על כספים, על סחורות ועל הגעת הכספים והסחורות ליעדם (אגב, אדם כזה ממש לא חייב להיות מנהל בכיר של איזו חברה, הוא יכול גם להיות כפוף וזה עוד יותר מעצבן כשיש מישהו שמודד ובוחן אותך על כל זה מלמעלה). אדם שכזה כנראה יהיה מלא בסטרס ולחץ, אולי בגלל שהוא אוהב את זה. השאלה במקרה כזה היא האם עליו להימנע מפעילות כזאת (שאולי הוא ממש אוהב אותה אפילו) או שאפשר גם אחרת? מה עם חזרה לתחביב ישן פעם או פעמיים בשבוע? מה עם יותר השקעה במשפחה? מה עם השקעה בממד הרוחני? מה עם תפילות למנוחה ולנפש? מה עם ספורט?! ייתכן שברגע שאותו אדם ירחיב את פעולו ויקדיש השקעה ואנרגיה בעוד תחומי חיים שונים, מלבד בעבודה, כך הסטרס שלו יפחת באופן כללי וייתכן מאוד שהוא יתחיל לגלות עניין רב יותר- מעורבות גדולה יותר, הגברת מוטיבציה וכו'.

כעת בוא נדבר תכלס, אני מצאתי (בעיקר לפי מחקרים) שאם יש משהו שבאמת באמת עוזר בעניין הזה הוא - ספורט! ס-פ-ו-ר-ט!
    אני לא זוכר מי אבל היה איש אחד שאמר ששני הדברים הכי חשובים באדם הם לרוץ ולחשוב. גם וויל סמיט פעם חזר על הרעיון הזה.

ולא בכדי.

כשאתה רץ, כשאתה מבצע תרגילי כוח, הכל באופן מתון שמתאים לך ולא סתם בשביל להראות "גבר-גבר" ואחרי זה להיות עם גידים הרוסים וסחוסים מתפוררים, אתה למעשה יוצר דחק מאוד בריא, אתה מאותת לגוף שלך שמבחינה אבולוציונית עכשיו "אביב" (איזה עיתוי נפלא לציין זאת, פסח ממש בדלת) ושעליו להיפטר מהדיכאון החורפי (דיכאון בעבר עזר לנו), להפחית לחץ, להשריץ, להיות אנרגטי, להגביר מוטיבציה וכו' אצל הזקנים מדובר ב"מעבר מדעיכה לצמיחה". בכל פעם שאתה מבצע פעילות גופנית (בדגש על אירובי) אתה יוצר דחק בריא בראשך, אם מדובר בריצה, אתה מפריש ציטוקין 6 וציטוקין 10 שבהמשך גורמים להרגשה טובה. כל זה, אם אתה מקפיד לבצע באופן מתון ובטווח ארוך, מאוד מכניס עניין בחיים, מונע דיכאון ולחץ.

יהיה ראוי לציין שגם אתגרי חשיבה, עניין וסקרנות, מעורבות חברתית, רוחניות... כל אלו מאוד תורמים ועוזרים במניעת לחץ, הרגשה טובה ואיכות חיים אך זאת לא חוכמה לדבר על הכל ולנסות להתחיל מהכל, צריך להתחיל ממשהו בסיסי - ספורט!

"ספורט הוא חלק מן המורשת של כל איש ואישה, ודבר אינו יכול לפצות על היעדר הספורט".

- פייר דה קוברטמן, מייסדם של המשחקים האולימפיים המודרניים.
    נ.ב. - דיון חשוב! כל הכבוד על היוזמה.
    נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 26-03-2012 בשעה 01:12.

משתמש מכור
    לייקים
    128
    נקודות
    1,280

ברירת מחדל קודם

קודם כול אני רוצה להודות לך על ההתייחסות המעמיקה ומשכילה שלך בהחלט יש לך ידע רחב מאוד.

ראשית אני חושב שיש כאן בלבול בין מאמץ או קושי שאדם משקיע ונבנה על ידם (זהו בהחלט דבר מבורך) לסטרס או לחץ נפשי.
    סטרס אינו משפר לך את הבריאות ,אינו מחדד את המוח שלך או משפר אותך במשהו זהו המאמץ שאתה משקיע ומתוכו נבנה.
    ההפך סטרס או דחק לטווח ארוך הם דברים מזיקים ביותר.

פעם ביצעו מחקר בכור גרעיני באחד הבסיסים הימיים של ארצות הברית ובדקו עובדים שהיו חשופים לקרינה ברמות נמוכות להבדיל מעובדים שכלל לא היו חשופים לקרינה. התברר שאלה שהיו חשופים לקרינה ברמה נמוכה, היו יותר בריאים מאלה שלא היו חשופים לקרינה. יש לציין שמחקר זה "נכשל", לפי מה שקראתי אני מאמין שפשוט כי אלה שמימנו אותו לא אהבו את תוצאותיו.
    אינני שותף לדעה זו כי אם כך היה הדבר אפשר היה להגיד שקרינה שנפלטת מאנטנה סלולרית היא בריאה וכבר נמצאו מחקרים שמצאו קשר ישיר בין סרטן לאנטנות סלולריות. בנוסף על אותו עיקרון אפשר להגיד שפציעה אצל חייל קרבי שנוצרה במצב מלחמה שכלל דחק חישלה את גופו ,הדבר אינו נשמע הגיוני. לא הייתי חושף את עצמי לקרינה ראדיואקטיבית ויש לי קצת ידע בנושא שאותו השמח לשתף מהם הסכנות שבדבר.

יתכן שברגע שאותו אדם ירחיב את פעולו ויקדיש השקעה ואנרגיה בעוד תחומי חיים שונים, מלבד בעבודה, כך הסטרס שלו יפחת באופן כללי
    בהחלט דברי חכמה אתה מדבר ,ברגע שאדם משנה את המיקוד שלו בדחק עצמו ויפנה את עיסוקיו לדברים אחרים רמת הדחק תרד.

ספורט הוא בהחלט דבר מצויין לסטרס ,דחק או לחץ נפשי ,ויש הסבר הגיוני לכך מדוע ספורט עוזר.
    מצבי דחק \ סטרס יוצרים בתוך הגוף אנרגיה במצב של דחק הגוף כולו מכווץ כדי להגיב לכול פעולה ,כאשר בעצם מצב הדחק הופעל אך במציאות לא נוצרה באמת סכנה ,האנרגיה הזאת לא נוצלה ופעילות ספורטיבית עוזרת לנתב את אותו ,סטרס \ דחק החוצה.

בנוסף אני רוצה לציין שבסרט מופיעה את כול אותם נזקים שהסטרס והדחק גורמים לגוף ולנפש בטווח הארוך אני ממליץ לך לצפות
    השורש אולי של כול המחלות שלנו הוא המצב הנפשי שלנו (כך אני מאמין) סטרס ולחץ יכולים לגרום לבעיות בריאותיות קשות כפי שצוין בסרט.

משתמש מכור
    לייקים
    435
    נקודות
    250
    משפט מחץ
    One With Life

כן היה לי לפניי כמה ימים.
    אני כמעט ולא שותה כשאני יוצא עם חברים כי אני וביטחון חברים טובים
    אבל החלטתי לשתות לראות את המקסימום שבמקסימום שבי (ולא שתיתי הרבה בכלל)
    באמת היה לילה טוב,אבל למחרת בבוקר הרגשתי חרא,הסטרס שחשבתי שנעלם לי מזמן,חזר.
    אני מתאמן בטאי צ'י ומתרגל מדיטצייה כל יום,יש לזה השפעה חזקה על העצבים.
    זה מרגיע את כל הגוף ברמות מטורפות.ואני התחלתי לא מזמן,נסה לדמיין את המורה שלי (שמתאמן שנים)
    לא אומר שהסטרס נעלם לי לחלוטין,בהחלט נשאר לי ממנו,אבלל קצת...

ו SPQR כשנולדת לא היית בסטרס,לא יודע אולי אתה עברת ילדות קשה,אבל כשאתה עוד תינוק אתה במצב הטבעי שלך (Enlightenment)
    לכן כל מה שקורה איתך אחר כך,זה באשמת הסביבה...

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    דוד
    לייקים
    21
    נקודות
    14
    משפט מחץ
    אם יש לך משימה קשה, תתייעץ עם עצלן. הוא ימצא לך דרך קלה יותר - אני כאן לשרותכם

העלת לי את הלחץ דם עם כל הסטרס הזה

לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי Awake1 צפיה בהודעה
    כן היה לי לפניי כמה ימים.
    אני כמעט ולא שותה כשאני יוצא עם חברים כי אני וביטחון חברים טובים
    אבל החלטתי לשתות לראות את המקסימום שבמקסימום שבי (ולא שתיתי הרבה בכלל)
    באמת היה לילה טוב,אבל למחרת בבוקר הרגשתי חרא,הסטרס שחשבתי שנעלם לי מזמן,חזר.
    אני מתאמן בטאי צ'י ומתרגל מדיטצייה כל יום,יש לזה השפעה חזקה על העצבים.
    זה מרגיע את כל הגוף ברמות מטורפות.ואני התחלתי לא מזמן,נסה לדמיין את המורה שלי (שמתאמן שנים)
    לא אומר שהסטרס נעלם לי לחלוטין,בהחלט נשאר לי ממנו,אבלל קצת...

ו SPQR כשנולדת לא היית בסטרס,לא יודע אולי אתה עברת ילדות קשה,אבל כשאתה עוד תינוק אתה במצב הטבעי שלך (Enlightenment)
    לכן כל מה שקורה איתך אחר כך,זה באשמת הסביבה...
    ראית פעם תינוק יוצא מאישה?
    איך הוא צועק ובוכה.

מזה "מצב טבעי"?
    המצב הטבעי של בני אדם הוא לזיין כל יום,
    מה שמונע לחץ ומעודד חברות וערכים אנושיים.

אבל זרקנו את זה, היום סקס זה טאבו,
    אז כולם בלחץ ומתנהגים כמו חיות.

One Shot - One Kill

משתמש מכור
    לייקים
    128
    נקודות
    1,280

מצב הטבעי של בני אדם הוא לזיין כל יום,
    ואללה לא ידעתי ,שזהו המצב הטבעי שלי. יש לך דרך מעניינת להסתכל על העולם.
    לפי שיטתך המצב הטבעי ,המהות של קיומי הוא לזיין כול היום ,מחשבה מעניינת.

משתמש מכור
    לייקים
    435
    נקודות
    250
    משפט מחץ
    One With Life

ציטוט נכתב במקור על ידי S.P.Q.R צפיה בהודעה
    ראית פעם תינוק יוצא מאישה?
    איך הוא צועק ובוכה.

מזה "מצב טבעי"?
    המצב הטבעי של בני אדם הוא לזיין כל יום,

אבל זרקנו את זה, היום סקס זה טאבו,
    אז כולם בלחץ ומתנהגים כמו חיות.
    אמממ אני לא ממש בטוח שכשתינוק יוצא מהבטן הוא בוכה בגלל שהוא בסטרס,אבל זה שווה בדיקה...
    אתה צריך להבין,שכשהיית תינוק זה היה המצב הטבעי שלך,המצב הכי טוב שבנאדם יכול להגיע אליו.

לנושא:זה בהחלט אשכול מאוד חשוב כי סטרס זה אחד הגורמים שהורסים לנו את החיים.זאת גם אחת הסיבות שנכנסתי לעולם הרוחני ולפילוסופיה שלו.

לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי Awake1 צפיה בהודעה
    אמממ אני לא ממש בטוח שכשתינוק יוצא מהבטן הוא בוכה בגלל שהוא בסטרס,אבל זה שווה בדיקה...
    אתה צריך להבין,שכשהיית תינוק זה היה המצב הטבעי שלך,המצב הכי טוב שבנאדם יכול להגיע אליו.

לנושא:זה בהחלט אשכול מאוד חשוב כי סטרס זה אחד הגורמים שהורסים לנו את החיים.זאת גם אחת הסיבות שנכנסתי לעולם הרוחני ולפילוסופיה שלו.
    כן, ואז כשהוא ילד מתחילים לדחוף לו בשר וחלב וכל החרא הזה,
    ודוחפים אותו החוצה מהמצב הטבעי שלו.

גם אומרים לו שסקס זה טאבו,
    ואז משם בא כל הלחץ שאתם מדברים עליו.

One Shot - One Kill

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ
    קח נקודה למחשבה: .

כן, ואז כשהוא ילד מתחילים לדחוף לו בשר וחלב וכל החרא הזה,
    ודוחפים אותו החוצה מהמצב הטבעי שלו.

גם אומרים לו שסקס זה טאבו,
    ואז משם בא כל הלחץ שאתם מדברים עליו.
    אם זהו באמת המצב, אפשר לשאול מה אתה באופן אישי עשית לגבי זה?
    בחיים הפרטיים שלך?

לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי XsonicX צפיה בהודעה
    אם זהו באמת המצב, אפשר לשאול מה אתה באופן אישי עשית לגבי זה?
    בחיים הפרטיים שלך?
    מה ילד בן 18 יכול לעשות חוץ מלפתוח בלוגים ואתרים,
    פתחתי 3 בלוגים ושני אתרי אינטרנט בנושא.

כל בן אדם שניסיתי לשבת איתו במציאות ולדבר איתו על המצב,
    אמר לי "אוקיי, אתה צודק. אבל אני לא אחיה ככה, כי החברה לא חיה ככה".

מזה החברה? מי זה "אנשים"? זה אני, זה אתה - זה השכן שלך,
    ואם כל אחד יתחיל לחשוב במקום להתגלגל בפקודה, העולם יהיה מקום הרבה יותר טוב.

One Shot - One Kill

משתמש מתחיל
    לייקים
    77
    נקודות
    50

מה ילד בן 18 יכול לעשות חוץ מלפתוח בלוגים ואתרים,
    פתחתי 3 בלוגים ושני אתרי אינטרנט בנושא.

כל בן אדם שניסיתי לשבת איתו במציאות ולדבר איתו על המצב,
    אמר לי "אוקיי, אתה צודק. אבל אני לא אחיה ככה, כי החברה לא חיה ככה".

מזה החברה? מי זה "אנשים"? זה אני, זה אתה - זה השכן שלך,
    ואם כל אחד יתחיל לחשוב במקום להתגלגל בפקודה, העולם יהיה מקום הרבה יותר טוב.
    לא הבנתי כל כך מה הרעיון שאתה מנסה להעביר.
    אבל בכל זאת נניח והוא נכון, איך הולכים להכניס את זה לתודעה? במקום לשבת רגל על רגל.
    דרך אגב אם בני האדם היו מתרכזים כמו שאתה אומר רק בסקס העולם לא היה מתקדם.

+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 5 123 ... אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 01:31.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,450,215 | הודעות: 8,150,797 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect