מתי נגמר פסח ויהיה אפשר לאכול חמץ? אם אפשר שעה מדוייקת
תודה
מתי נגמר פסח ויהיה אפשר לאכול חמץ? אם אפשר שעה מדוייקת
תודה
|
|
משקיעת החמה ביום ה-6 באפריל, 2012. בארץ החג מסתיים בצאת הכוכבים של ה-13 באפריל, ובחו"ל בצאת הכוכבים של ה-14 באפריל 2012
אם אתה מחמיר אז ממחר בערב
"אהוב את הבקורת כי היא תעמידך על הגובה האמיתי"
* * *
מתוך הבנה הדדית, אשמח שלא תגיבו על הודעותי בשבתות וחגי ישראל.
בכל עניין, אשמח לעזור בפורום תמיכה טכנית / יהדות
גלישה נעימה ומטורפת :-)
* * *
הנושא ננעל ולא הייתה לי הזדמנות להגיב,
פרגלך או איך שלא קוראים לך אתה אמרת לי שאני טועה ומטעה, ואני אומר לך שאני יודע בדיוק מה אני אומר
ביום שישי בצאת הכוכבים היה מותר לאכול חמץ וזה אמר לי בן-אדם דתי שהלך באותו היום לבית הכנסת ושאל את הרב שם.
הסיבה היחידה שלא אכלו חמץ ביום שישי היא כי אסור למכור ולקנות כי זה יום שבת, וכאילו אין שום לחם שהוא כביכול "כשר"
צריכים לקנות את החמץ בחזרה ואז הוא "כשר".
בגלל זה הדתיים היו צריכים לחכות עד למוצאי שבת בשביל שיוכלו לאכול כשר כשר.
מי שלא דתי, כמוני ורק שומר בחגים, ממש לא מעניין אותי ההקצנות הדתיות האלה של "מכירת וקניית חמץ",
ואותו הבחור שפתח את הנושא אם מותר גם הוא אמר שהוא לא דתי לגמרי, אז לפני שאתה מוציא אותי מטעה וטועה תשמע את ההסברים שלי.
אני מבין שאתה מתכוון לאשכול שלי אחי, האמת גם מה שאבא שלי אמר לי בדיוק מה שאתה אומר אבל חשבתי שהוא מנסה "לחפף" אז העדפתי לחכות עוד יום ולחיות עם ההרגשה ש100% שמרתי (זה בגלל שאני אוהב להקפיד על דברים לגמרי במידה ואני מתחיל אותם)
אתה בסדר גמור אח שלי ורואים שלא ניסית להטעות !
יכול להיות שהוא קצת הגזים בתגובה שלו אבל תהיה בטוח שזה לא אישי נגדך - יש אנשים שמגיבים בלי לדעת ומטעים ואתה לא אחד מהם
יש אנשים שיותר מקפידים ומחמירים ואנחנו לא כאלה.. איש איש באמונתו יחייה
סבבה, זה מה שרציתי לשמוע!
כולנו יהודים וכל אחד מתחבר ליהדות שלו בצורה אחרת..
מי שרצה לשמור גם שבת אחרי החג שיבוסם לו!![]()
אתה טועה ומטעה ידידי.
חמץ שהיה ברשות היהודי בחג הפסח הוא 'חמץ שעבר עליו הפסח', הוא אסור לאכילה בכל ימות השנה!
מכל הדברים שעושים בפסח זו לא חומרה אלא הלכה פסוקה ופשוטה ביותר, שאל כל רב. זו ממש לא המצאה דתית. להיפך, מי שבאמת מחפש את הדתיים בפינה שואל איך הם עושים דבר כזה, שגובל ב'קומבינה', בפיתרון יצירתי שעוקף את ההלכה ומתיר לנו את החמץ הזה. אם לא מכרת את החמץ, החמץ שלך אסור באכילה. אם מכרת אותו, אין לך אפשרות לרכוש אותו חזרה על פי ההלכה עד לצאת השבת.
הבחור שפתח את האשכול (בפורום יהדות...) שאל מה דעת היהדות בנושא, לא דעתך האישית והדברים שהחלטת שלא חשובים מספיק.
אי לכך, לענות לו תשובה ממוחך הפורה זו פזיזות והטעיית הציבור.
את האמת, אין לי שום דבר נגדך ואני אפילו מעריך את ההתעניינות שלך בנושא, רק חשוב לי להעמיד דברים על דיוקם.
אקווה שדברים היוצאים מן הלב יכנסו אל הלב.
* * *
"חמץ שהיה ברשות היהודי בחג הפסח הוא 'חמץ שעבר עליו הפסח', הוא אסור לאכילה בכל ימות השנה!"
א. אני מכיר את זה, וזה לא משהו שאני מאמין בו, ואי לכך אני רואה לנכון לאכול אותו אם אני לא מהמחמירים.
ב. אכלתי חמץ שנאפה בשבת, הוא כשר לכל דבר, אבל הוא נעשה בשבת אז הוא כאילו "לא כשר", ושוב, אני לא שומר שבת אז זה לא מפריע לי.
אני טועה ומטעה רק בנוגע להחמרה החרדית הקיצונית (כמו שהצגת אותה) אני צודק לגמרי שבצאת הכוכבים ביום שישי מותר היה לאכול חמץ (צאת החג).
מי שלא דתי שמקצין ומחמיר יכול לאכול את החמץ הזה ולהרגיש שהוא רק מפר את שמירת השבת שגם ככה הוא לא שומר, או את ההלכה של
"חמץ שעבר עליו הפסח". (שאגב אשמח לשמוע איך חטיף חמץ שהיה שמור בשקית הופך בשבוע למשהו שאסור לאכילה.. קצת קיצוני לא?)
דעת היהדות בנושא היא כמו שאתה מציג אותה, אין לי בכלל מה להתווכח אתה צודק בנושא הזה.
הוא שאל אם מותר לאכול חמץ בפורום יהדות בשישי בערב, כנראה שלא היה פה מישהו שבאמת יודע כמוך (אני מעריך שאתה שומר שבת) שייתן לו תשובה
אז אפשר להגיד שראיתי לנכון לתת לו את האופציה לאכול (כנראה שהייתי צריך לפרט יותר למה מותר ולמה אסור).
כי בסופו של דבר מה שווה פורום יהדות אם אין בו קצת יהדות של אנשים פחות קיצוניים, ודעות של אנשים שפחות מחמירים.
א. אתה מצחיק. זה ממש לא תלוי באמונה שלך, זו הלכה פסוקה. אתה יכול לקיים אותה או להיות לכאורה נגדה, אבל היא לא תשתנה בהתאם להגיון ולרצונות שלך. חוק זה חוק.
ב. הבן אדם שאל שאלה כללית, לא על מה שאתה אכלת. גם מה שאכלת, החומרים הם חמץ גמור, כך שזה לא משנה בכלל.
שום קשר להקצנות אין פה, הלכה ברורה בשולחן ערוך. אני מסתמך עליו ומצטט אותו, אתה על מה מסתמך? אחממ.
אתה מנסה להשתמש במשחק מילים זול על מנת שזה ישמע מוקצן. מה שייכת השקית הסגורה לאיסור החזקת חמץ? וגם אילו זה היה שייך, התורה 'מקצינה' ואכן אומרת שתוך שבוע זה יאסר, תאר לעצמך.
זה בדיוק העניין. מאיפה הייתה לך הסמכות לתת לו את האופציה לאכול? אתה נסמך על משהו הלכתי?
אני אסביר שוב - בפסח יש המון מנהגים וחומרות, אבל זה לא אחד מהם! זו הלכה פסוקה, שהיא המינימום של המינימום והיא מקובלת על כל מגזרי היהדות שומרת ההלכה. אני שמח שברור לך שהדעה שהבאתי כאן היא ההלכה הפסוקה והברורה.
* * *
לפעמים אני שואל את עצמי אם בכלל שווה לדון איתכם..
זה פשוט בלתי אפשרי לדון עם בן-אדם שכל מילה שאני אומר ישר פוסל ובז לה.
סבבה! צודק! שום דבר לא תלוי באמונה שלי, אין לי זכות להחליט בכלל מה נכון ומה לא נכון בעיני,
אני חייב ללכת בצורה דוגמתית עיוורת אחרי הלכות וחוקים ואסור שיהיו לי שאלות או ערעורים.
אתה יכול לנעול את הנושא, אין פה באמת דיון.
אתה צודק, אין כאן דיון, כי לא אמור להיות אחד כזה...
הבן אדם שאל שאלה, הוא לא שאל מה דעת הגולשים, אלא מה התשובה האמיתית לעניין, והוא קיבל אותה.
בהמון דברים האמונה מהווה עניין מרכזי, אבל לא בכולם. תוכל למצוא את זה בעוד הרבה דברים. למשל, הדמוקרטיה מאוד מעוניינת בדעתך ולכן אתה תלך ותצביע בקלפי, אבל דעתך לא משנה חוקים בבית משפט.
אני לא מייצג אף אחד, לכן 'איתכם' זו הכללה מיותרת. אני עצוב לראות שקיבלת את דברי כזלזול, זו ממש לא הייתה הכוונה.
חששתי שיווצר מצב כזה לכן הקדמתי וכתבתי: "את האמת, אין לי שום דבר נגדך ואני אפילו מעריך את ההתעניינות שלך בנושא, רק חשוב לי להעמיד דברים על דיוקם. אקווה שדברים היוצאים מן הלב יכנסו אל הלב."
אבקש שוב את סליחתך, מקווה שכולנו החכמנו כאן.
* * *