מצרכים לבסיס:
200 גרם עוגיות לוטוס (או עוגיות חמאה)
50 גרם (חצי כוס) שקדים טחונים
70 גרם חמאה מומסת
לעוגה:
200 גרם מרציפן
400 גרם גבינת ריקוטה
400 גרם גבינת שמנת
200 גרם (גביע) שמנת חמוצה
4 ביצים, גודל L
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
2 כפיות תמצית שקדים (לא חובה)
לציפוי:
200 גרם (גביע) שמנת חמוצה
2 כפות סוכר
50 גרם שברי שקדים/שקדים פרוסים
אופן הכנת הבסיס:
- טוחנים את העוגיות לפירורים דקים ומניחים בקערה. מוסיפים את השקדים והחמאה המומסת ומערבבים היטב לקבלת תערובת פירורית לחה.
- מהדקים היטב את התערובת לבסיס התבנית ומניחים בצד עד לשימוש.
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
הכנת העוגה:
- חותכים את המרציפן לקוביות, שמים בקערת המיקסר עם וו גיטרה ומערבלים כשתי דקות עד לריכוך. מוסיפים לקערה את הגבינות, שמנת חמוצה, סוכר ותמצית שקדים ומערבלים לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את הביצים, אחת אחת, עד להטמעה בתערובת וקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים בעדינות (התערובת נוזלית!) את התערובת על הבסיס, ואופים כשעה ורבע במרכז התנור, שחומם מראש, עד להשחמה קלה של העוגה. מוציאים מהתנור (העוגה תהיה מעט רוטטת במרכז וזה בסדר) ומצנים לטמפ' החדר.
הכנת הציפוי:
- ניתן לצפות את העוגה רק לאחר שהגיעה לטמפ' החדר.
- שמים בקערה את השמנת החמוצה והסוכר וטורפים היטב לתערובת אחידה וחלקה. מוזגים את הציפוי על העוגה ומיישרים בעזרת פלטה (או לקקן). מעבירים את העוגה למקרר לקירור למשך לילה.
- לאחר לילה במקרר, מקשטים את "מסגרת" העוגה בשברי שקדים או שקדים פרוסים ומגישים.