עוד ועוד חברות מבינות את הפוטנציאל שבמערכת ההפעלה אנדרואיד בפרט ובטאבלטי אנדרואיד בכלל ומוציאות טאבלטי אנדרואיד רבים לשוק שיתאימו ממש לכל בנאדם.
מגמת הטאבלטים באנדרואיד היא מאוד "טריה", הטאבלטים הראשונים של האנדרואיד הריצו ממשק שלא מתאים לטאבלטים והוא היה מסורבל ולא נוח, ממשק של טלפון אנדרואיד.
מוטורולה היתה הראשונה להביא את מערכת ההפעלה החדשה לטאבלטים על הטאבלט המהפכני בזמנו שהיא הוציאה, הXoom, הוא היה שונה מהטאבלטים שהיו בשוק והיו דומים לטלפון מגודל, הוא היה חדש, שונה וככה גם מוטורולה מיתגה אותו.
הXoom היה שונה בכך שהוא הריץ את מערכת ההפעלה בגירסה 3.0 של האנדרואיד שהותאמה במיוחד לטאבלטים ונקראה בשם Honey Comb.
המוטורולה Xoom, טאבלט Honey Comb הראשון.
הXoom הוא לא מה שהביא לאנדרואיד את היתרון ולא מה שגרם למוטורולה להפוך ליצרנית טאבלטים מובילה, עדיין האייפד הוביל (ונשאר מוביל עד היום).
גם סמסונג הוציאה טאבלטי אנדרואיד, היא הוציאה את הגלקסי טאב 10.1 ואת הגלקסי טאב 7 שנקראים על שם גודל המסך שלהם אך הטאבלט לא הפך לפופולרי בגלל שפשוט אז האייפד באמת היה יותר טוב, מי שקנה אותו עשה את זה רק כי הוא לא מחפש משחקים ואפליקציות אלא רק טאבלט טוב.
די הרבה זמן לקח עד שהבינו את הפוטנציאל שבטאבלטי אנדרואיד ואפשר לקרוא לאסוס בתור מובילת המהפכה.
אסוס היא חשבה על הרעיון, נטבוקים כאלו נפוצים היום וגם טאבלטים אבל אין בן אדם שיסתובב עם שניהם אז למה לא שנחבר ביניהם?
ולבסוף יצרה את הEee Pad Transformer, טאבלט שניתן לחבר אותו לתחנת עגינה שהיא מקלדת ואז הוא מתפקד כמו מחשב נייד עם מקלדת QWERTY מלאה, משטח מגע ומסך המגע של הטאבלט.
הTransformer של Asus ותחנת העגינה שלו.
היום עוד ועוד טאבלטי אנדרואיד חדשים יוצאים לשוק וממש עוקבים אחרי הנתיב (המצליח אם יורשה לי לציין) של אנדרואיד בתחום הסמארטפונים.
כשחברות ענק כמו גוגל ואמזון משווקות טאבלטים עם חומרה חזקה במחיר מגוחך של 200 דולרים וחברות מחשוב אדירות כמו לנובו, סמסונג ואסוס משווקות טאבלטים עוצמתיים אני לא רואה מקום לאייפד בעתיד.
כשהאייפד הוא מוציא גרסה אחת עם אותו תג מחיר בכל שנה אני לא חושב שהוא באמת יצליח להתחרות אל מול מגוון עצום של טאבלטי אנדרואיד ובמחירים זולים ויודח מהר מאוד (כמו האייפון היום) מהתואר הטאבלט הנמכר ביותר.

ציטוט ההודעה