קרדיט לאתר אחר.
מדריך לגאלי:
הקדמה:
לאור הניסיון שרכשתי בשלושת השבטים,החלטתי 'לנסות את מזלי' ולכתוב מדריך.החלטתי לכתוב על השבט שאיתו הכי קל לי,אישית,לשחק.מדריך זה נוסה כבר,והוא מתוכנן למעלה מחודש.אולם,איני יכול להבטיח שלא תיפלו בתחילת השרת ליד מישהו שבקרוב מאוד יחקור בליסטראות,ויחליט להרוס את החוות שלו.בהצלחה עם המדריך
למה דווקא גאלי?פשוט מאוד:שמתי לב שעל שני השבטים האחרים (רומאים וטאוטונים) כבר יש מדריכים שפחות או יותר מסכמים עליהם.
אבל על הגאלים לא מצאתי אף מדריך אחד שבאמת מסוגל לכלול בתוכו את כל הנקודות החשובות על השבט.לכן... תהנו
קודם כל,ברכותיי-בחרת את השבט,שלדעתי,הוא השבט הכי מאוזן בטרוויאן:כוחותיו זולים יחסית והוא מצטיין אמנם בהגנה בעיקר,אך גם בהתקפה הוא מסוגל להתחרות עם שני השבטים האחרים.
הערה חשובה:במדריך זה,אנחנו לא נתבסס על שדידות!יש שתי דרכים להשיג ר"ט (רעם טאוטטס) האחת,מבוססת על משאבים,והשנייה מבוססת על שדידות.והדרך של הייצור תעזור לנו גם בתחומים אחרים שעליהם נרחיב במדריך.
המדריך מיועד לתחילת שרת (ליום השלישי של השרת,מתי שלכולם נגמרה הגנת נמתחיל,אבל מי שרוצה יכול לשמש אותו גם ליום הראשון של השרת) , אל תצפו ליותר מידי בסוף השרת.
בהנחה שאתם משתמשים במדריך זה,עליכם להיות מחוברים 4-8 שעות ביום לפחות!!!אם תהיו מחוברים פחות מארבע שעות,התקדמותכם תהיה איטית יותר מזמני המדריך.אל תשכחו שתמיד תוכלו למצוא שותף או שניים שישחקו בשאר היום-מהלך זה יקל עליכם בהרבה (התקדמותכם תהיה מהירה פי כמה וכמה).תשתדלו לחלק את הזמן שלכם על המחשב כדי שלא תפספסו אירועים חשובים...
יום 1+2 - התחלת המשחק:
כאן אתה מתחיל את המשחק.אתה צריך לשרוד לפחות שבעה ימים ללא חיילים,זה עלול להיות קשה מעט,לכן אני אשתדל לעזור לך כמה שאפשר.
קודם כל,אני הייתי ממליץ לקחת את הקווסטים מהסיבה הפשוטה שאנחנו לא הולכים להתבסס על שדידות במדריך זה,לכן אנחנו נעשה בדיוק מה שאומרים הקווסטים,ויעזור לנו יותר אם נקבל 100% משאבים מאדון קווסט.לך לפי מה שהקווסט אומר לך.חשוב לציין שאסור לך לשדרג מבנה שהוא לא הזכיר!חכה לחולדה,והמשיך לעשות את המשימות.
כשמתחיל היום השני אתה אמור להגיע לקווסט 14 (נקיק).עכשיו עצור מיד!בנה נקיק וקבל את המשאבים,אבל,אל תמשיך את המשימות!כל היום הזה השקע בנקיק:שדרג אותו לשלב 10 כדי שגם בתקיפה של טאוטוני,התוקף יקבל אפס מכל משאב. (הנקיק של הגאלים מחביא פי 2 מהנקיק של השבטים האחרים,משמע הוא מחביא 2000 מכל משאב).
עכשיו אמור להגיע הערב,אם הספקת להרחיב את הנקיק לפני הערב-כל הכבוד!המשך את הקווסטים עד ליום של מחרת.
חשוב לזכור:את ה20 זהב שקיבלת מאדון קווסט,אסור,אסור,אסור לבזבז!פרטים בהמשך...
היום השלישי - ממשיכים להתקדם:
עכשיו כשיש לך נקיק שלב 10 שמחביא 2000 מכל משאב,אפשר להמשיך להתקדם.
תמשיך לעקוב אחר הקווסטים.כשאתה מגיע לקווסט 18,תצטרך לבחור בחירה שתשנה את את אופן המשחק שלך לגמרי:'צבא או כלכלה?'
לפי המדריך הזה,כפי שכבר הזכרתי למעלה,אתה צריך לבחור בכלכלה,כראוי לגאלי שלא מסתמך על בזיזות.
עכשיו בנה מחסן ואסם (כפי שאומרים הקווסטים).כרגע אתה אמור להגיע לקווסט 21,שלפיו תצטרך לבנות שוק.בנה את השוק.לאחר שבנית אותו אתה צריך לקבל פרס,נכון?!יפה!כאן תעצור מיד!!!לגאלים יש מחסור חמור בטיט בתחילת השרת,אתה בטח כבר הבחנת בזה.לכן,לפני שאתה נכנס לקווסט לקבל את הפרס המגיע לך,הרחב שדה עץ לשלב 2.שדות עץ צורכים הכי הרבה טיט,ובקווסט 21 אדון קווסט נותן לך הכי הרבה מהמשאב שיש לך ממנו הכי מעט.המשך להרחיב שדות עץ עד שתבחין שיש לך פחות טיט משאר המשאבים.עכשיו אתה מוכן להיכנס לקווסט ולקבל את הפרס.
מעכשיו ועד סוף היום המשך להשלים את הקווסטים,תוך כדי החלפת משאבים בשוק.בקווסט 22 אומרים לך להרחיב את כל שדות המשאב לשלב 2.ובכן,הרחב אותם באופן הזה:טיט;עץ;יבול;ברזל.עד סוף היום אתה אמור לגמור את הקווסטים,אם לא גמרת אותם,וזה בסדר,המשך אותם ביום שלמחרת.
זוכר את ה20 זהב ששמרת?יופי!עכשיו אמורים להתווסף אליהם עוד 15 זהב מכיוון שגמרת את הקווסטים.אתה חייב לשמור גם אותם!פרטים בהמשך....
היום הרביעי – סוף הגנת המתחיל:
עכשיו נגמרה לך הגנת המתחיל...אתה חשוף להתקפות,אתה ממש לא צריך להיבהל אם תוקפים אותך (בהנחה שאכן תוקפים אותך),מכיוון שהם בוודאי לא לקחו לך שום משאב(התוקפים).אם הם לקחו לך,ולו משאב אחד קטן הרחב עוד נקיק עד שהתוקף יקבל 0 משאבים.כמובן שכל זה בתנאי שאכן תוקפים אותך,אסור לבזבז זמן על דברים לא נחוצים.
הערה חשובה:אם תוקפים אותך,אל תיבהל,המשך כרגיל.המדריך יראה לך איך להתחמק מהתקיפות ולהישאר על הקרקע.רוב הסיכויים שלא יתקיפו אותך,אבל בטרוויאן הכל יכול להיות.
עכשיו הגיע הזמן להשתמש בזהב ששמרת במהלך השלושה ימים של ההגנת מתחיל: השתמש ב15 זהב כדי להגדיל את התפוקה של הטיט,הברזל והעץ.על היבול אל תבזבז זהב כרגע.
התחל את היום בשדרוג של הבניין המרכזי לשלב 5,כך לא תבזבז זמן חשוב על שדרוג של מבנים\שדות משאב.
אם אתה סובל ממינוס ביבול,הרחב את שדות היבול עד שתהיה בפלוס 10 בייצור היבול.
עכשיו זה הזמן להגדיל את התפוקה שלך,שיהיה לנו יותר קל להתקדם...הרחב את שדות המשאב שלך בסדר הזה:טיט;עץ;טיט;עץ;ברזל;יבול.המשך כך עד שכל שדות הטיט שלך יהיו בשלב 3.זה אומר שעכשיו אמור להיות לך:כל שדות הטיט לשלב 3, שני שדות עץ לשלב 3,שדה אחד של ברזל לשלב 3 ופלוס 11 ייצור ביבול.אם הגעת לדרישות הנ"ל,המשך בשדרוג העץ והברזל עד שכל שדות המשאב שלך (חוץ מהיבול) יהיו בשלב 3.בשלב זה אתה עוד מעט צריך לרדת מהמחשב,ובזמן הפנוי שדרג רק שדות יבול.
זכור!אל תיגע ב20 זהב שנותרו לך!!!
היום החמישי – התפוקה גדלה...
עכשיו,יש לך ייצור גבוה,אבל עדיין לא מספיק!הרחב שדות יבול עד שתהיה בפלוס 11.עכשיו נמשיך ונגדיל את הייצור שלנו.הרחב את כל השדות שיהיו בשלב 4 (רק 3 שדות של יבול לשלב 4) בסדר הזה:טיט;עץ;ברזל;יבול.זה ייקח קצת זמן,אבל תאמין לי שזה שווה את זה!אם גמרת לשדרג את שדות המשאבים האלו עד סוף היום,כל הכבוד!
אז ממשיכים... אם גמרת את כל השדות לשלב 4 ורק 3 מהיבול לשלב 4 ,אל תילך לישון בלי לבזבז משאבים,אסור להסתכן בזה שיתבזבזו משאבים לחינם.
תבזבז את המשאבים שנותרו על נקודת מפגש.כאן אמור להיגמר לך היום סופית.במידה והיום לא נגמר,כנראה שלקחת שותף או שאתה נשאר ער עד לשעות הקטנות של הלילה (שלא תבין אותי לא נכון-זה מצוין!)
הרחב את השוק עד כמה שתוכל (מקסימום שלב 3!),זה יעזור לך להחליף את העודפים במשאבים יותר 'מבוקשים' כרגע.
היום השישי –אנחנו מתקדמים!
עכשיו,כשיש לך ייצור של 88 מהכל לשעה (חוץ מהיבול,שממנו אמור להיות לך מינימום 6,אם הגעת לפחות מזה-שפר את עצמך מיד!),עליך לדאוג שהמשאבים לא יתבזבזו.שדרג מחסן ומחסן תבואה לשלב 2.
אבל אתה בוודאי תוהה-'איפה המשאבים שלי יהיו מוחבאים?' וכאן אנחנו צריכים לפתח עוד נקיק... שדרג עוד נקיק לשלב 6,שישמור על המשאבים הנוספים.אני חוזר שוב(מכאן אני לא רושם את זה):אם מתקיפים אותך,שדרג נקיק בהתאם!
עכשיו נמשיך בשדרוג המשאבים.שדרג שדות יבול עד שתהיה בפלוס 20,כדי שלא תיתקע עם מינוס ביבול,שאחר כך יהיה לך קשה לצאת ממנו.
עכשיו המשך אם ייצור המשאבים,בקצב הזה:טיט;עץ;ברזל.�כעיקרון זוהי אמורה להיות העדיפות שלך תמיד.המשך כך עד שכל השדות שלך (חוץ מהיבול,כמובן) יהיו בשלב 5,אנחנו צריכים הרבה משאבים בלבים האלו... אם לא סיימת את המשימות הנ"ל עד סוף היום,מצא לך שומר חשבון אמין שיעשה זאת בשבילך.אם לא מצאת,תיאלץ להדביק פערים מאוחר יותר.
היום השביעי –סוף-סוף!אנחנו כבר לא מסתמכים על ייצור המשאבים!
לפני הכל!יש לך 20 זהב בכיס... השתמש בהם כדי להגדיל את התפוקה של היבול ושל הטיט שלך ב25% ואת ה-10 זהב הנותרים תשאיר בצד,אנחנו נזדקק להם עוד הרבה בהמשך,להגדלת התפוקה,ולייצור מתיישבים מהר יותר.
היום הזה הוא יום חשוב ביותר.ביום זה תצתרך להיות על המחשב קצת (קצת-הרבה) יותר זמן ממה שאתה בדרך כלל.אני אישית לוקח עוד שלושה שותפים למשחק,ככה ההתקדמות שלי מהירה הרבה יותר,אבל כל אחד עם הדרך שלו.
ביום זה אתה צריך להשלים הרבה משימות:
דבר ראשון-הרחב עוד מחסן ואסם לשלב 3,הרי אתה צריך לאכסן את המשאבים הרבים המיוצרים בכפרך.
דבר שני-הרחב עוד נקיק לשלב 10,אם תוקפים אותך,אתה צריך לדאוג שהתוקפים לא ייקחו משאבים.
דבר שלישי-בנה מגורי חיילים,ואמן 5 פלנקסים,איתם התחל לבזוז שחקנים עם פחות מ-9 אוכלוסייה (לשחקנים עם פחות מ-9 אוכלוסייה אין חיילים בטוח;פשוט אין להם מגורי חיילים),חשוב שהם לא יהיו גאלים!
דבר רביעי (והמסובך ביותר)-אנחנו צריכים להרחיב את התפוקה שלנו... הרחב את שדות החיטה שלך עד שתהיה בפלוס 30 ביבול.זה אמור לקחת לך עד לשעות הצהריים המוקדמות\המאוחרות.
עד הערב אנחנו צריכים להגיע למצב שבו כל שדות המשאב שלנו יהיו בשלב 6 (נמאס לי כבר להזכיר את זה... חוץ מהיבול!).כפי הידוע לנו,אנחנו צריכים להרחיב את השדות בקצב כזה:טיט;עץ;ברזל.
הערה:אני מאוד מקווה שברור לך שכל זה נעשה על ידי תחלופה בלתי פוסקת של משאבים בשוק!ובוודאי בזיזה בלתי פוסקת עם כל הפלנקסים (ז"א שאתה לא תחלק את הבזיזות לחלקים של,למשל,2 פלנקסים בכל תקיפה,אתם תבזזו עם כל ה5 פלנקסים)!
לאחר שסיימת את היום,אתה אמור להשלים את המשימות הנ"ל בהנחה שבאמת היית מחובר יותר זמן מהרגיל.אם סיימת את המשימות-קח מנוחה ולך לישון...מחר מצפה לנו יום קשה...בלילה,הברח את החיילים לחווה עם 2-8 אוכלוסייה (לא גאלים!) שהמרחק שלך מהם הוא מחצית בדיוק מהזמן שאתה ישן.
היום השמיני –הר"ט (רעם טאוטטס) מתקרב!
המטרה העיקרית של הגאלים בתחילת שרת היא לחקור כמה שיותר מהר את הרעם טאוטטס.הוא שודד מעולה,זול יחסית,מהיר מאוד (היחידה הכי מהירה בטרוויאן),וחזק מאוד (20 רעמים יכולים להפיל 200 אלות בלי למצמץ,כמובן שהם יכולים להרוג יותר,ליתר דיוק,20 רעמים יכולים להרוג עד 339 מניפי אלה,אבל זה יקרה רק כשהם יספגו אבידות קשות,ואת זה,אף אחד לא רוצה)!
אנו צריכים להגיע כמה שיותר מהר לר"ט!ראיתי גאלים שהגיעו לר"ט כבר ביום השישי,וגם אנחנו יכולנו לעשות זאת,אבל בשביל זה אנחנו צריכים להיות מחוברים 24\7 ואת זה,אנחנו לא רוצים... מיום זה אנחנו מתחילים לעבוד על צבא,ובראשית הצבא אנחנו צריכים רעם טאוטטס.היום המשחק מתחיל באמת...
ביום זה נתחיל בהכנות לר"ט.זה ייקח קצת זמן,משום שצריך בשביל החקירה שלו הרבה משאבים,וכמה מבנים לשלבים 3+.קודם כל,כדי לחקור כוח חדש,אתה צריך אקדמיה.ובשביל אקדמיה אתה צריך מגורי חיילים לשלב 3,לכן שדרג את מגור החיילים שלך מיד לשלב 3.
לאחר מכן בנה את האקדמיה.שדרג אותה כמה שיותר מהר לשלב שלוש (ברור לכולם שכל זה נשה ע"י שדידות בלתי פוסקות,נכון?!).לאחר שיש לך אקדמיה שלב שלוש,אם תבדוק,בשביל הר"ט אתה צריך חרש נשק...לכן בנה חרש נשק (יש שרתים שקוראים לו גם נפחייה).
אם לא סיימת את היום לאחר כל המשימות הנ"ל,המשך את המשימות של היום הבא.
הערה:מובן שאתה לא נוגע ב10 זהב שנותרו לך,אלא אם כן אני אומר לעשות את זה (מכאן אני מפסיק לרשום בזה,אני מצפה שזה יהיה ברור מספיק...)
כמובן שאתם מבריחים חיילים בסוף היום!אני מזכיר:שלחו אותם לחווה מרוחקת שהמרחק שלה ממכם היא מחצית מהזמן שאתם ישנים,למשל,אתם ישנים 10 שעות,אז שלחו את החיילים לחווה שמרחקה ממכם 5 שעות בדיוק.
היום התשיעי –אנחנו מתקדמים!
לאחר שיש לך חרש נשק,הגיע הזמן להתקדם.שדרג את חרש הנשק לשלב 3,בזמנים אלו עדיף לך להיות מחובר בדיוק כשיש לך את המשאבים לשדרג עוד שלב,ככה זה יקל עליך בהתפתחות מהירה יותר.
עכשיו הגיע הזמן לבנות אורווה,אחרי הכל,ר"ט הוא פרש,ופרשים צריכים סוסים,וכמובן,הסוסים מתאמנים באורווה.שדרג את האורווה מיד לשלב שלוש,ללא עיכובים.הפעולות הנ"ל אמורות לקחת לך קצת זמן,לכן אל תילחץ...
בכל שאר היום שדרג את האקדמייה לשלב 5.אם נשארו לך משאבים מיותרים בזבז אותם על ייצור של עוד כמה פלנקסים,שיעזרו בשדידות.
נהדר!יש לנו את כל הדרישות לר"ט!אם תשים לב,תיכנס לאקדמיה ותיראה שם אפשרות לחקור את הר"ט...מובן שאין לך משאבים לזה שהרי הדרישות הן:
2200 1900 2040 520 \ 2:34:00
לכן אנחנו נחכה עם החקירה עד למחרת.בסוף היום הבריחו חיילים,שיחזרו בדיוק איך שאתם מתעוררים.
היום העשירי - סוף סוף!יש לנו רעם טאוטטס!
נהדר!יש לנו מספיק משאבים כדי לחקור רעם טאוטטס!כמובן שעכשיו אתה צריך לחקור אותו...פעולה זו אמורה לרוקן לך את המחסנים בכמות ניכרת.
אל דאגה,תוך כמה שעות הם יתמלאו מחדש.עכשיו,לאחר ציפייה ממושכת של כמה שעות (5-7 שעות בערך) אנחנו יכולים לאמן ר"ט!אמנו ממנו כמה שיותר (בשלב זה אמורים להיות לכם מספיק משאבים כדי לאמן 3+ ר"ט).אמנו אותם,והחלו לבזוז איתם את החוות שמביאות לכם הכי הרבה משאבים (כמובן שהחוות שלכם לא עולים על 8 אוכלוסייה...)בזזו איתם ועם הפלנקסים.
בכל שאר היום אמן ר"ט בקצב הכי מהיר שתוכל.חלק את הבזיזות שלך ל 3 ר"ט בכל בזיזה,אם יש לך 4 ר"ט,שלח 3 על חווה אחת ואת הר"ט הנוסף,שלח עם הפלנקסים.כנ"ל לגבי 2 ר"ט פנויים.עד סוף היום אמורים להיות לכם 6+ רעמים.בסוף היום הבריחו את כל החיילים לחווה מרוחקת שהמרחק שלכם ממנה הוא בדיוק מחצית מהזמן שאתם ישנים (פה גמרתי להזכיר את זה!בשלב זה אתם אמורים לזכור זאת לבד!).
היום האחד עשר –ממשיכים עם ייצור הרעמים...
כרגע,כשיש לכם רעמים (האם כבר הזכרנו שהם היחידה הכי מהירה בטרוויאן?)אתם יכולים להתקדם ולשדוד את ה14*14 שלכם... אני בטוח שיהיו שם חוות יותר מועילות...
כשאתם קמים בבוקר,אמורים להיות לכם מספיק משאבים כדי לאמן 4-6 רעמים.אמנו אותם,וכמובן המשיכו לשדוד ולחלק את השדידות שלכם ל 3 רעמים בכל תקיפה (שלחו את כל הפלנקסים).כרגע אמורים להיות לך 12 רעמים לפחות!המשך כל היום בייצור הרעמים (אתה אמור לייצר אותם בקצב יותר מהיר,בהתחשב בייצור,בשדידות וכמובן בתחלופת משאבים בלתי פוסקת בשוק).
אני מזכיר שוב:תקוף רומאים וטאוטונים (לא גאלים!) עם 8 אוכלוסייה ומטה,אין לנו זמן להתעסק בחיסול חיילים או במלכודות,אנחנו פשוט עדיין לא מוכנים לזה...
אם יש לך מינוס ביבול-אל תתרגש,אם אתה מחליף משאבים בשוק כל הזמן,ושודד עם הרעמים,לא אמורה להיות לך בעיה להתגבר על המינוס (בהנחה שהחוות לא עקשניות כמו פרד...)
בסוף היום אמורים להיות לך 16-18 רעמים,אם הגעת ליותר-מה טוב! טוב בסדר... נראה לי שאני נאלץ להזכיר לך שוב להבריח את החיילים בלילה... אבל שיהיה ברור שזאת הפעם האחרונה!!!
היום השניים עשר –עדיין הרעמים הם בעדיפות עליונה...
כרגע תמשיך עם אימון הרעמים עד שיהיו לך 31 רעמים.
עכשיו,כשהגעת לכמות כזו של רעמים,זה הזמן להפסיק עם ייצור הרעמים.אל תשכח-יש עוד כוחות לחקור במשחק!
היום נתחיל עם חקירת הנווט,אבל לפני כן,אנחנו צריכים לדאוג להגנות של הכפר.במהלך היום (על בסיס של שדידות ותחלופת משאבים בשוק) ייצר עוד 15 פלנקסים,אסור לך להשאיר את כפרך חסר הגנות,במיוחד לאור העובדה שאין לנו מלכודות בכפר.
כרגע אמורים להיות לך 20 פלנקסים.התחל לשדוד גם איתם,אבל חלק אותם לשני חלקים:5 בכל בזיזה (כמובן שהרעמים ממשיכים לבזוז עם שלוש בכל בזיזה).לאחר שיש לך צבא חמוד של 31 רעמים,ו20 פלנקסים,זה הזמן להתחיל לחקור את הנווט...אחרי הכל,חוות של 8 אוכלוסייה ומטה כבר לא מספיקות לשאיפות שלנו...
מכיוון ששידרגת את המבנים הנחוצים לחקירת ר"ט אתה לא צריך לשדרג מבנים ספציפיים לחקירת הנווט,כל מה שאתה צריך זה את המשאבים המספיקים.להלן המשאבים הדרושים לחקירת נווט:
מחקר 1120 700 360 400 / 1:38:00
המשך לשדוד וליהנות מהייצור (זה כבר מובן מאליו שכל התהליך קורה תוך כדי תחלופת משאבים בשוק).
חכה עד שיהיו לך את המשאבים הנ"ל וחקור נווט.ייצר ממנו לפחות שלושה,והתחל לגשש על רומאים וטאוטונים עם 70 אוכלוסייה ומטה.
תקוף רומאים בלי חיילים בכלל,וטאוטונים עם 10 מניפי אלה ומטה בהתקפה מסוג רגילה (רק 10 מניפי אלה ומטה!מהסיבה הפשוה שאם תתקפו 10 מניפי אלה כהתקפה נורמאלית,אף רעם לא ייפגע,לא לתקוף שחקנים עם חיילים עם הפלנקסים!)
אם לא נגמר לך היום אחרי מה שאמרתי ייצר כמה שיותר פלנקסים.
היום השלוש עשר –קצת הגנה לא תזיק...
כרגע אמורים להיות לך 30 פלנקסים,31 רעמים ו-3 נווטים לפחות!!!ביום זה נעבוד קצת על ההגנות...רעמים טובים לבזיזה ולהתקפה,והפלנקסים טובים להגנה בתחילת השרת.לכן ייצר עוד 20 פלנקסים,תוך בזיזה בלתי פוסקת.עד צהרי היום כבר אמורים להיות לך 50 פלנקסים.כאשר יש לך כמות כזו של פלנקסים,אתה יכול להיות רגוע-הכפר שלך משופר מהבחינה ההגנתית...
עכשיו הגיע הזמן להוציא את עצמכם מהמינוס סופית.שדרגו אדמות יבול עד שתהיו בפלוס 50 ויותר ביבול,עכשיו כבר היבול מאוד מאוד חשוב.
עד שנגמר היום חשוב שתשדרג את המחסן שלך.שדרג אותו עד שלב 8 מקסימום,אם לא הצלחת,אל תתבאס,יש גם את מחר להשלים את המשימה.
היום הארבע עשר –אנחנו מתחילים לצבור תאוצה...
היום נשדרג את המחסנים שלנו כמה שיותר.
עוד מעט אנחנו צריכים לרוץ לכפר השני,ואנחנו צריכים הרבה קיבולת של משאבים כדי להכין את המתיישבים.שדרגו את המחסן לשלב 8,זה לא אמור לקחת יותר משעה או שעתיים בהתחשב בזה שהתחלת את השדרוג אתמול.
אבל-אל תשכח שצריך הרבה יבול בשביל המתיישבים...לכן אל תתקמצן ושדרג גם את האסם לשלב 8.מיותר להזכיר שאתה שודד בלי הפסקה,נכון?!אוקיי,לאחר שסיימנו להרחיב את המחסן והאסם,שדרג עוד ועוד שדות משאבים.
שדרג אותם בקצב הזה:טיט;עץ;ברזל... שדרג את השדות עד סוף היום,זה יעזור לנו בהכנת מתיישבים מהר יותר.אתה בטח זוכר שצריך להבריח חיילים... אני מזכיר לך,כדי שתזכור להוציא גם את הנווטים...
בהנחה שתוקפים אותך עד עכשיו,שלח לתוקפים הודעה,שבה אל תכתוב קללה או תחנונים כמו 'תפסיקו לתקוף,בבקשה',שלח לתוקפים הודעה שפויה,בה תכתוב את הסיבות למה לא כדאי לו לתקוף אותך (נקיקים מורחבים,הזמן המבוזבז וכו'...) והשאר-לבחירתו.אם תוקפים אותך.
היום החמישה עשר+היום השישה עשר -עוד מעט כפר שני...
כדי להגיע לכפר שני כמה שיותר מהר,אנחנו צריכים הרבה מאוד רעמים.
לכן,במשך שאר היום הזה,אמן עוד לפחות 12 רעמים!
זה לא אמור לקחת לך יותר מיום אחד,אחרי הכל,אנחנו בוזזים ללא הפסקה...
להזכירכם: 3 מתיישבי+מגורים שלב 10 זה יוצא יותר מ-160K משאבים,לכן הבזיזות הם מרכיב חשוב בפיתוח כפר שני.
בתחילת היום השש עשר,אמן רעמים עד שיהיו לך 55 רעמים.איתם המשך לבזוז (לפלנקסים אסור לנוח!).
עכשיו בנה לוכד,שדרג אותה עד כמה שתוכל,אמן את כל המלכודות שתוכל (בערך 20-30).
כדי להגן על שלושה מתיישבים,אימון הרבה חיילים כרגע לא יעזור לנו.הפיתרון הכי טוב הוא המלכודות,בעלות של פחות מ-30 משאבים לכל דבר,תוכל לעצור 100 חיילים ביחס של עצירת 40 חיילים עם הפלנקסים,לכן,בשלב הזה,לדעתי המלכודות הכי חשובות.
עכשיו בנה עוד נקיק,ובמהלך היום שדרג אותו עד כמה שתוכל.כדי לאמן מתיישב אחד,צריכים הרבה מאוד משאבים,יות מדי מכדי שהנקיקים שלנו יכולים להחביא.לכן אתה צריך עוד נקיק.במהלך היום הוא צריך להיות משודרג עד שלב 5 לפחות!!!(אם הגעת לשלב 5 לפני סיום היום,שדרג אותו עוד...)
מחר נמשיך עם הריצה המטורפת לכפר השני...
היום השבעה עשר –אנחנו ממשיכים בהכנות!
היום שדרג את הנקיק הנוסף שבנינו לשלב 10.בשלב זה,אתה יכול להחביא 6000 משאבים,אמנם זה לא מספיק,אבל בהמשך נבנה עוד אחד,ואז,לאף אחד לא יהיה סיכוי לפגוע לך בסיכויים לפתוח כפר שני כמה שיותר מהר.
היום אנחנו גם צריכים להמשיך לשדרג את ההגנות שלנו,כשיהיו לנו מתיישבים,אנחנו נצתרך להגן עליהם בכל מחיר.
שדרג את הלוכד לשלב 8 ואמן בו כמה מלכודות שתוכול (בשרת 2.5 תוכל לאמן יותר).
עכשיו,כשיהיו לנו מתיישבים,אף אחד לא יוכל להרוג אותם!
אני לא חושב שהמשימות הנ"ל מספיקות לנו להיום... אנחנו מתקדמים מהר מדי בשביל כל כך קצת משימות!!!
בכל שאר היום תעבוד על ייצור של יבול עד שתהיה בפלוס 11 לפחות.
אם לא נגמר לך היום אחרי כל מה שאמרתי,יהיה ראוי ביותר אם תאמן רעמים... אמן עוד 6 מהם.
תשתדל לשדרג כמה שיותר את הבניין המרכזי היום,שדרג אותו לפחות עוד שלושה שלבים (משמע,עכשיו אמור להיות לך בניין מרכזי שלב 8).
עכשיו,אמור להיגמר היום ואנחנו (כמובן) צריכים להבריח חיילים...
מחר אנחנו מתחילים בהכנות לכפר שני!!!
הערה חשובה:אם שחקנים כלשהם עדיין מתקיפים אותכם (סביר להניח שלא) חייליהם ייתפסו במלכודות.אתה חייב לשחרר אותם!אנחנו לא רוצים לקחת שבויים,אלא להגן על המתיישבים!מה שאומר,שאם יש לנו מלכודות תפוסות,לא נוכל להגן על המתיישבים בצורה מקסימלית...
היום השמונה עשר - כפר שני,אנחנו בדרך!
קודם כל,בנה נקיק ושדרג אותו לשלב 10,כמה שיותר מהר,על פי הסיבות הנ"ל.יכול להיות שהיום תצתרך להיות מחובר בערך 6 שעות,אבל אם תחשוב על זה - זה בהחלט שווה את זה!אם אתה מוצא לך כמה שותפים,ואתם מוברים הרבה זמן ביחד,תוכל לפתוח כפר שני אפילו ביום השבעה עשר,אבל לא נדבר על זה כרגע.
כפי שהוזכר בכותרת,וביום הקודם,היום נתחיל לעבוד על כפר שני.כל שחקן מתקדם זקוק לכמה כפרים לפחות.
יש לך בניין מרכזי לשלב 8,לכן ישר בנה את המגורים מלכותיים.אני מדגיש מגורים מלכותיים,שלא תבנה בטעות ארמון!
למה כדאי מגורים מלכותיים במקום ארמון?מהסיבה הפשוטה שארמון עדיף לבנות בהאמר\בקרופר שמחזיק חיילים (לכל המתחילים:יש בסוף המדריך כמה יש לינקים שתוכלו להיעזר בהם,ביניהם הסבר על האמרים וכדומה...)
שדרג את המגורים המלכותיים לשלב 5 לפחות!!!אם תוכלו לשדרג אותם יותר,תרגישו חופשיים,מכיוון שאנחנו צריכים את המגורים שלנו בשלב כמה שיותר גבוה כרגע.
כל המשימות הנ"ל חייבות להתבצע על בסיס שדידות קבוע!
מכאן אני באמת לא אזכיר את זה:הברח חיילים!
אנא זכור את ההערה של היום הקודם,היא חשובה מאוד מאוד.
מחר נמשיך בריצה המטורפת לכפר השני...
היום התשעה עשר+היום העשרים - כפר שני,אנחנו כאן!
טוב,כפי שהוזכר ביום הקודם,היום נמשיך בריצה המטורפת לכפר השני...
יכול להיות ששמת לב שכבר כמה וכמה טאוטונים פתחו כפר שני כבר לפני יום יומיים,אבל זה רק בגלל שהם מחוברים 24 שעות ביממה,7 ימים בשבוע,וכמובן,בגלל שאנחנו פתחנו את השחקן ביום השלישי של השרת (או לפחות רוב מי שמשתמש במדריך זה...)
היום שדרג את המגורים לשלב 10.לאחר שיש לך אותם לשלב 10,התחל בפיתוח המתיישבים.שדוד בקצב מטורף,והחלף בשוק,לא משנה על מה!ככל שתקבל כמה שיותר,בין אם זה מהברזל,טיט,עץ או מהיבול,פשוט שתקבל יותר!אם תואיל ותסתכל למטה,תבין למה...
עכשיו נכניס לפעילות את הזהב ששמרנו (סוף-סוף!) ...
בגלל שיש לך כל-כך הרבה משאבים (שוב:לא משנה ממה) סחור בסוחר ה-npc.זה ייתן לך כמות שווה של משאבים בהכל.ככה צור את המתיישב הראשון.אם עשית זאת כבר,המשך לעבר המתיישב השני וכך הלאה... למרות שאני לא חושב שתצליח יותר ממתיישב אחד היום,אבל אין לדעת!
הערה:בגללל שהסוחר npc לוקח שלוש זהב,השתמש בסחר אחד לכל מתיישב.ז"א שעליך להשתמש בסוחר הנ"ל רק כשיש לך הרבה משאבים ממשאב מסוים (מחסנים ממש כמעט מלאים).
בסוף היום אתה חייב להבריח את החיילים!אסור לנו לאבד את המתיישב שלנו...הברח אותם לחווה שיש לה 2-8 אוכלוסייה,שהמרחק שלך ממנה יהיה חצי מהזמן שאתה ישן.
אתמול יצרנו את המתיישב הראשון (אולי גם את השני) ... היום ניצור את כל השאר.צרו את שני המתיישבים האחרים היום לפי השיטה של ה-npc המוזכרת למעלה.כמובן שכל זה נעשה על בסיס שדידות בלתי פוסק והחלפת משאבים בשוק...
עד סוף היום אמורים להיות לך שלושה מתיישבים.ייסד איתם כפר שני.אני הייתי ממליץ על חצי קרופר (3-3-3-9) שישמש כפייטר (לעוד מידע לכפרים כגון פייטר,דיפנדר וכו' עבור לסוף המדריך),בו ישר תרוץ להאדואן ולוחמי חרב,ותייצר אותם בקצב מטורף.הקרופר חייב להיות כמה שיותר קרוב אליך,כך תוכל לכלכל אותו יותר בקלות (לעזור לו מבחינת משאבים וכו'...)
מציאת ברית:
שם המשחק הוא לא רק טקטיקה וצבא.
עוד שם למשחק (ביטוי כמובן) הוא דיפלומטיה.כזכור לכולם:ללא ברית אי אפשר לנצח (כדי לבנות פלא עולם שלב 100 אתה צריך ברית).
ההצעה שלי היא למצוא ברית,אבל לחכות.תחכה עוד שבועיים לאחר סיום המדריך,ואז תמצא ברית,לפי הקריטריונים הבאים:
קודם כל,תחפש ברית שנכנסה לשודדים ולתוקפים.אם היא תהיה במטפסים-יותר טוב!אם היא תהיה במגנים,זה יוכל להעיד על גיבוש ועזרה הדדית.
הברית צריכה להיות באיזור שלך,כדי שבשעת צרה,הם יעזרו לך.
השתדל להצתרף לברית שאין לה עניין למלחמה כוללת מיד על התחלת השרת.
אם תמצא ברית לפי הקריטריונים הנ"ל-מצויין!אם לא... תשתדל לפעול על ידם כמה שיותר.
בהצלחה!