מצרכים:
1 ראש שום מופרד לשיניים בלי הקליפות
צרור זעתר טרי מופרד לעלים
כוס שמן זית
מיץ מ-1 לימון עסיסי
1200 גרם צלעות טלה מופרדות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אפשרות להגשה:
לחם גרוזיני/ בוכרי או פוקאצ'ה
אופן הכנה:
- שמים במעבד המזון את שיני השום, עלי הזעתר, שמן הזית ומיץ הלימון ומעבדים למחית חלקה.
- שמים את צלעות הטלה בקערה גדולה ויוצקים עליהן את המשרה. משהים שעתיים לפחות, עד לילה.
- הצלייה: מחממים גריל פחמים, גריל גז או גריל ביתי.
- מוציאים את צלעות הטלה מהמשרה ומתבלים אותן במלח ובפלפל.
- צולים על הגריל מספר דקות עד שהצלעות מזהיבות היטב ומתחילות להשחים וכאשר נועצים בהן מזלג ארוך הנוזלים הניגרים ורודים ולא אדומים.
- מסירים מהגריל ומגישים מיד. אם מגישים על הלחם, חוצים אותו במרכז וצולים גם אותו קלות על הגריל, ומגישים יחד.
קרדיט לאתר אחר