פאייה ביתית
המרכיבים (ל-6 גרגרנים):
150 גרם בייקון או אווז מעושן, חתוך לקוביות קטנות מאוד
4 נקניקיות מרגז
4 נקניקיות מעושנות מהסוג הרגיל
4 כרעיים שבושלו בתוך מרק או נשארו מצלי (אני השתמשתי במקום זה ב-6 ירכי עוף שפורקו מעצם הגב ונשארו רק עם עצם אחת. הם נצלו בתנור בשקית קוקי עם עוד הרבה חלקי עופות אחרים ברוטב טריאקי עם הרבה גזר ובצל, אך נשארו לפליטה ומצאו את דרכם לתוך הפאייה)
1 בצל לבן ו-1 בצל סגול קצוצים
1/2 כוס שמן זית
3 שיני שום כתושות
1 פלפל אדום גדול חתוך לקוביות קטנות
2 עגבניות חלוטות וקלופות, חתוכות לקוביות (אני השתמשתי בחצי קופסא של עגבניות מרוסקות)
1/2 כוס אפונה קפואה (גם כאן השתמשתי בחצי כוס של אפונה וגזר קפואים ושום אסון לא קרה)
1/2 כפית גרגרי כוסברה
1/2 כפית כורכום
פלפל שחור גרוס טרי
מעט זעפרן שהושרה לכמה דקות ב-1/3 כוס מים חמים
1/2 1 כוסות אורז ארוך (אורז פרסי לדעתי הכי מתאים)
3 כוסות מרק עוף או מים
מעט מלח
אופן ההכנה:
- מתחילים בטיגון המרגז בשלמותן מספר דקות על מחבת חמה. אחר כ-4-5 דקות מוסיפים את הנקניקיות הרגילות בשלמותן והבייקון או האווז. מטגנים 3-4 דקות ומוציאים. מצננים מעט וחותכים את המרגז והנקניקיות לחתיכות גדולות.
- בסוטז גדול (למי שלא טרח והביא מחבת מקורית מספרד) מחממים מעט שמן, מזהיבים את הבצל, מוסיפים את השום ואת הנקניקיות הצלויות למחצה.
- מוסיפים את הפלפל האדום וכל התבלינים מלבד הזעפרן. אחרי 2 דקות מוסיפים את האורז והזעפרן, מטגנים מספר דקות ומוסיפים את כל שאר המרכיבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים.
- מבשלים על אש קטנה מאוד 15-20 דקות, עד שהאורז מתרכך. לרוב, לסוטזים הגדולים כדאי להשתמש בנייר כסף ועליו מכסה - לאטימה מושלמת. שימו לב האורז צריך להיות רך. אם הוא התרכך ועדיין נשארו נוזלים, כדאי לפתוח את המכסה להגביר את האש ל-2-3 דקות. זה לא ריזוטו, אבל זה גם לא צריך לצאת אורז אחד אחד.
- מורידים מהאש, מערבבים כמה פעמים כדי לאוורר את האורז ומגישים.



_wa.jpg)

ציטוט ההודעה
