מנה ראשונה: סלט חסות עם קישואים וויניגרט דבש
המרכיבים ל-4-6 מנות:
לסלט:2 לבבות חסה שטופה
2 ראשי אנדיב בינוניים, שטופים היטב
100 גרם גרעיני דלעת קלויים במחבת
1 גליל גבינת עיזים
2 קישואים
לוויניגרט:1 כף דבש
1 כפית חרדל
קורט מלח
1 כפית חומץ
100 מ"ל שמן חמניות
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
- חותכים את הקישואים לקוביות גדולות ומשחימים אותן בשמן זית במחבת. מצננים במקרר.
- בקערה קטנה מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, ובקערה גדולה נפרדת מערבבים את החסות והקישואים המצוננים. מוסיפים את הרוטב לחסות, ומערבבים היטב. מוסיפים פרוסות מגבינת העיזים ומקשטים בגרעיני הדלעת ובעשבי תיבול לפי הטעם.
מנה עיקרית: פילה דניס בחמאת תפוזים עם ירקות בשמן זית
המרכיבים ל-4 מנות:
4 פילטים של דניס
4 גזרים
4 קישואים
50 גרם קמח
מיץ מ-6 תפוזים
150 מ"ל יין לבן יבש
2 בצלי שאלוט
200 גרם חמאה
שמן זית - לתיבול וצלייה
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
- מכינים את חמאת התפוזים: מטגנים את בצלי השאלוט בסיר עם שמן זית עד לשקיפות. מוסיפים את מיץ התפוזים והיין הלבן ומבשלים בסיר על אש נמוכה עד לצמצום הנוזל בכחצי.
- מוסיפים את קוביות החמאה לסיר עם מיץ התפוזים והיין, מערבבים היטב עד לקבלת נוזל סמיך ואחיד.
- מכינים את טליאטלה הירקות: מקלפים את הגזרים והקישואים ובעזרת קולפן הירקות קולפים טליאטלה מן הירקות. מרתיחים מים חמים עם מלח, ומבשלים בהם את הטליאטלה במשך כ-4 דקות. מסננים, מתבלים בשמן זית ומניחים בצלחת.
- מכינים את הדגים: מקמחים את הפילטים בצד העור וצולים במחבת משומנת.
- הגשה: מציבים בצלחת את הפילטים והטליאטלה, ומוסיפים מעל את חמאת התפוזים החמה.
קינוח: פנקוטה דבש, תפוחים מקורמלים ורימון
המרכיבים ל-4-8 מנות:
1 מיכל שמנת מתוקה 32%
150 גרם דבש
4 גרם ג'לטין
2 תפוחים
מעט קוניאק לפי הטעם
זרעים מרימון אחד
20 גרם חמאה
75 גרם סוכר
מיץ מלימון אחד
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
- מרתיחים בסיר את השמנת, הדבש והג'לטין במשך כדקה, תוך כדי ערבוב.
- מעבירים את הנוזל לכוסות זכוכית גבוהות, ומצננים במקרר שעה לפחות.
- מקלפים וחותכים את התפוחים. ממיסים את החמאה במחבת ומוסיפים את התפוחים, הסוכר והקוניאק. מבשלים במשך כמה דקות.
- הגשה: מניחים את התפוחים המקורמלים מעל הפנקוטה ומפזרים מעל גרגרי רימון







ציטוט ההודעה

