קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה
-
משתמש מתחיל
דג עם סקאלופס

דג עם סקאלופס (צילום: רפי אהרונוביץ')
אחת המסעדות המומלצות היא PANACHE managed by Chef Zahary Wellman. המקום כולו משדר צניעות, בעיקר בשל ההרגשה המשפחתית, אבל זה מסתיים במנות ובמחירים. כל המנות שהוגשו היו טובות, אפילו סלט הקיסר הבנאלי הגיע עם טוויסט של מעט גבינה כחולה ברוטב הקלאסי, אבל המנה הטובה מכולם היתה של ג'מבו שרימפס (בגודל ואיכות נדירים) ממולאים בבשר סרטן, ברוטב עדין על בסיס ציר עשיר עם מעט יין וחמאה. אין מה לומר, מדינת אורגון היא בהחלט מדינה מיוחדת של ים, צוקים, מקומות לינה מיוחדים, מסלולי הליכה מרהיבים ומסעדות טובות.

סלט קיסר משודרג (צילום: רפי אהרונוביץ')
למרות שלדעתי אף אחד לא ירצה לראות דג אחרי ארוחות ראש השנה, אחרי הגפילטע-פיש, החריימה, קבב הלוקוס, קציצות המוסר וכל מה ששחה פעם במים, את מתכון הסלמון הזה כדאי לשמור.
סלמון אפוי נוסח אורגון
המרכיבים (ל-6 סועדים)
6 מנות סלמון במשקל של כ-200 גרם כל אחת
1/2 כוס שמן זית
100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות (כדאי לחתוך כשהחמאה קרה)
4 כפות סוכר דמררה
מעט מלח
כפית צ'ילי גרוס יבש
אופן ההכנה:- מברישים את נתחי הדגים, מכל הצדדים, בשמן זית וממליחים.
- פורשים נייר כסף לכל נתח דג, על נייר הכסף מניחים ריבוע של נייר אפייה משומן מעט בצורה כזו שהשוליים של נייר הכסף רחבים יותר מזה של נייר האפייה, והם אלה שיכסו את הדג.
- מערבבים את הסוכר והצ'ילי יחד. מניחים כל פרוסת דג כשהעור כלפי מטה על גבי נייר האפייה המוח על נייר הכסף. מתבלים כל נתח בתערובת הסוכר והצ'ילי ומעל מניחים את קוביות החמאה.
- מכסים בנייר הכסף ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 200 מעלות למשך 8 דק'. פותחים את נייר הכסף (מסירים רק את הכיסוי העליון, מעבירים את התנור למצב גריל עליון לוהט וצורבים את הדגים במשך 6-7 דקות עד שהסוכר מתקרמל.
- המנה די חריפה ולכן מומלץ לשחק עם כמות הצ'ילי לטעמכם. איטריות אורז דקות ולימון חי הם תוספת נפלאה למנה.

אפשר להגיש גם עם צ'יפס - סלמון אפוי בתנור (צילום: shutterstock)
-
-
תודה על המתכונים המשך כך
הרשאות פרסום
- אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
- אין באפשרותך לפרסם תגובות
- אין באפשרותך לצרף קבצים
- אין באפשרותך לערוך את הודעותיך
חוקי הפורום