מרינדת אקספרס
בניגוד להרגלי (קיץ, אתם יודעים), תיבלתי את הנתחים מראש בפלפל גרוס טרי, תערובת עשבי תיבול יבשים ומעט גרידת לימון. פשוט, קליל ומצריך מינימום עבודה במטבח.
מעין צ'ימיצ'ורי
המרכיבים:
1 גמבה קצוצה דק מאוד1/2 כפית מלח מומסת ב-1/4 כוס מים חמים
1 כף צלפים גדולים (אני יודע שהקטנים איכותיים יותר אבל את הגדולים אפשר לקצוץ דק) קצוצים יחד עם כף-שתיים מנוזלי הצלפים
4 שיני שום כתושות
חבילת פטרוזיליה ענקית, קצוצה דק
מעט אורגנו טרי קצוץ
1 בצל סגול ו-1 בצל לבן קצוצים דק מאוד
1/4 כוס חומץ בן יין
1/2 כוס שמן זית
1/2 כוס שמן קנולה
אופן ההכנה:
- מערבבים היטב ומניחים למספר שעות במקרר. פעם, אגב, הוספתי לזה 3-4 מלפפונים חמוצים קצוצים דק מאוד, שדרוג מעניין.
- לאחר מספר שעות במקרר כשהטעמים התאזנו, כדאי לטעום. אם חסרה חמיצות תוסיפו חומץ או מלח ומי שחייב שיוסיף פלפל חריף.
עם רוטב ברביקיו זה מושלם גם ביום חם (צילום: רפי אהרונוביץ' )
לקינוח של הברביקיו הקיצי הנחנו אנטרקוט על הרשת. כ-2.5 ק"ג אנטרקוט שהושרה שלושה ימים ברוטב ברביקיו -
רוטב ברביקיו בסיסי
המרכיבים:
3-4 כפות קטשופ (כן, לא לצחוק. השתמשתי בזה של חברת Mutti שמגיע מאיטליה. היה מעולה!)1 כף חרדל
2 כפות רוטב סויה
1 כפית גרגרי כוסברה
1/2 כפית אורגנו יבש
2 כפות סילאן
1 בצל לבן קצוץ דק מאוד
1 כפית צ'ילי יבש
2 שיני שום כתושות
1/2 כוס יין אדום
אופן ההכנה:
- מערבבים את הכל היטב, מניחים במקרר ללילה, ומשרים את הבשר.
- הכנתו של הבשר פשוטה מאוד. מניחים אותו על הרשת העליונה לכ-40-50 דקות, כשכל 10-15 דקות נותנים לו רבע סיבוב. מורידים לרשת התחתונה שם שוב הוא מקבל קליפה עבה ושחומה. משקים אותו מפעם לפעם בנוזלי משרה. מוציאים ומניחים על קרש, פורסים לפרוסות ומגישים.
- יש כאלה שהרוטב היה להם כל כך טעים שהברישו בו שוב את פרוסות האנטרקוט החתוכות.
- אחרי כל זה אפשר לאכול רק אבטיח. אבל הכי חשוב זה מקלחת קרה או בריכה צמודה.





ציטוט ההודעה