מה צריך לעשות בשביל להפוך לקואצ'ר, יש איזשהו מקום שחייבים ללמוד את זה...?
או שדוגמנית מצליחה ויפה יכולה להיות יועצת תדמית?
מה צריך לעשות בשביל להפוך לקואצ'ר, יש איזשהו מקום שחייבים ללמוד את זה...?
או שדוגמנית מצליחה ויפה יכולה להיות יועצת תדמית?
|
|
ישנם מקומות רבים המתיימרים להפוך אותך לקאוצ'ר מוסמך תוך מספר חודשים (חברות המכבדות את עצמך מעניקות לך תהליך של חודשים, ישנן גם חברות פחות רציניות המספקות תהליך קצר יותר).
לגבי השאלה השנייה שלך, היא לא רחוקה מהאמת לדעתי.
מאז התחום נהיה נפוץ, לא מעט אנשים קוראים לעצמם "קאוצ'רים" לתחום מסויים שעליו עשו איזה קורס קצר של סוף שבוע..
אומנם אני ציני אבל הציניות הזאת אינה רחוקה כלכך מהמציאות לדעתי. יחד עם זאת אני שם לב בשנה-שנתיים האחרונות שהתחום נירגע קצת, בהתחלה הייתה תנופה אדירה עם לא מעט שרלטנות אך לאחר הגל הראשון התחום מעט התאזן וכעת הוא מתחיל לקבל כיוון, מתחילים להכניס אותו למוסדות לימוד בתור מסלול לימודי, הקימו אגודה ארצית לתחום וכדומה..
אגב, למה שאלת?
נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 06-10-2012 בשעה 12:46.
יש לי חברה לאימונים אישיים ואני מעסיק מאמנים ספותרפיסט פיזיותרפיסט ויש לי דוגמנית שרוצה לעבוד גם ובחורצ'יק שהוא מדריך פסיכומטרי והוא עובד במקצוע ללא שום תעודה כי הוא עשה פסיכומטרי מעל 750 אז רציתי לדעת אם הם חייבים ללמוד את המקצוע בשביל לשבת עם בנאדם ללמד אותו ולייעץ לו?
כנ"ל אני אם אני רוצה לכוון מישהו בחיים אני חייב ללמוד פסיכולוגיה או משהו או מספיק ניסיון עצמי במשהו?
אין שום קשר בין הפסיכולוגיה לקואצ'ינג, ברוב המקרים, מספיק שיש לך עצה טובה ופרקטית ואתה טוב בלהניע אנשים - בסכ"ה לא הולכים לקואצ'ר כדי שיחדש לך משהו, פשוט כדי שיזיז לך את התחת לעשות אותו.
שים לב, גם אם אתה הצלחת בתחום מסויים, מה שעובד בשבילך, לאו דווקא עובד בשביל אנשים אחרים - המפתח אצל קואצ'רים הוא להגיע ל"מכנה המשותף המינימלי" (זה גם מה שמייחד את הממש מוצלחים, מאלו שיושבים בבית, עושים פגישה ליום למשך שעתיים, וחוזרים להתבטל בבית), אמיתות אוניברסליות שאפשר להכניס אותם לכל תחום ולראות שיפור.
יש הבדל בין לדעת לעשות משהו ללדעת ללמד אותו. במקרה של ייעוץ תדמית, יש אקט פירסומי לדוגמנית שעובדת ב"ייעוץ תדמיתי" (ואני מניח שהכוונה היא יותר לסטייליסטית מאשר יועצת תדמיתית, כי הקשר בין הדברים קטן), אבל דוגמניות לא מלבישות את עצמן, בוחרים להן בגדים. מבין את העיקרון?
ההסמכה היא במילה אחת - מיותרת. לא לומדים שם באמת איך לכוון אנשים בחיים.
אימון הוא לא מקצוע. אימון הוא דרך חיים. אימון הוא אופי ספציפי ומיוחד.
כל אחד יכול להיות מאמן. אבל לא כל אחד יכול להשפיע באמת על אנשים.
ודרך אגב, אם המטרה היא ללמוד את המקצוע בשביל לעשות כסף - תוותר מראש.
אימון הוא לא מקצוע. אימון הוא שליחות.
רגע אני רוצה להבין..קואצ'ר זה לא בן אדם שהמטרה שלו היא לאמן אחרים איך "להצליח" יותר בחיים? אז למה הקואצ'ר צריך לעבור בכלל הכשרה? אפשר גם סתם ללמוד אחלה שיעור מהחיים עצמם, להחליט עם עצמך שיש לך מספיק ידע ומספיק נסיון בתחום ואתה מעוניין להעביר אותו הלאה.
בוא נעשה אבחנה קטנה.
כל אחד יכול להיות קואצ'ר ללא יוצא מן הכלל.
יחד עם זאת, כמו כל מקצוע, כדי לעשות את זה רשמי, ברור שצריך הסמכה מקצועית כלשהי אחרת אנשים לא ייתנו בך אמון.
קח לדוגמה שיעורים מסוימים בבית הספר שאתה חיב להיבחן בהם אבל לא משתמש בהם שנייה אחת אחרי המבחן.
זהו בדיוק המצב כאן.
נערך לאחרונה על ידי עומרי כהן; 12-10-2012 בשעה 12:00.
אני אגיד שוב, אתה יכול להעסיק אותם: גם אם הם טובים במה שהם עושים, זה לא אומר שהם יידעו ללמד את זה. כדי להיות מורה לפסיכומטרי באחד מבתי הספר הגדולים אתה צריך לעבור קורס, ולגשת לאיזה 200 פסיכומטרים (כדי לדעת תמיד מה השינויים), זה לא פשוט ללמד מישהו חילוק ארוך ואנלוגיות.
מה שאמרת דיי הגוני אך מה הקשר לשאלה ההתחלתית של פותח הפוסט?
גם אם קיבלת 300 בפסיכומטרי, אתה עדיין תוכל להפוך לקאוצ'ר ולספק אימון (בגבולות הקאוצ'ינג, לא מדובר בללמד חילוק ארוך או אנלוגיות) כשמבחן הפסיכומטרי זוהי מטרת האימון.
מעבר לזה, אומנם לא קראתי זאת ממקור רשמי אך בזמנו שדשתי בעולם הקאוצ'ינג באינטרנט ראיתי מספר אתרים שבהם הקאוצ'רים טענו שאחד הייתרונות בקאוצ'ינג הוא שאתה לא חייב להיות מומחה באותו תחום עליו אתה מעביר את האימון.
אני אישית עדיין לא סגור לגבי זה.
נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 12-10-2012 בשעה 00:19.
כמו בכל דר כל אחד יכול לחרטט ולהגיד לך שהוא מומחה בתחום ועובד בו שנים. אולם קאו'צינג זה מקצוע המצריך הסמכה ותעודה בשביל לעסוק בו. גם אם הרבה אנשים יכולים לתת לך עצות טובות שלמדו מניסיון חייהם לא כולם ידעו לכוון אותך לאן שאתה רוצה להגיע, להקשיב לצרכים שלך, לתת לך את העצות הנכונות וכל אלו הם חלק ממה שלומדים בקורס אימון אישי, שמכשיר אותך באופן מקצועי לאמן אנשים בעזרת הכלים הנכונים.
נערך לאחרונה על ידי Awake1; 15-10-2012 בשעה 20:01.
מתנצל,
כוונתי לא הייתה לקשר לפורום אחר, אלא לאפשר למתעניינים בנושא (ובייחוד לשואל השאלה הראשי -
PunKilla)
את האפשרות להבין מה באמת מעניקה תוכנית ההכשרה ללימודי אימון אישי \ הכשרת מאמנים כפי שמכירים את התחום.
כמו כן, לא התכוונתי לסתור בצורה חדה את הנאמר מעלה, ברם, בתור מי שהמכון שלו מעביר גם סדנאות אימון אישי (ושוב - לא לצורכי פרסום , אלא לצורכי הבהרה!) אני חולק על כך שחברי לפורום סוברים שקבלת תעודת הסמכה למאמן אישי הינה מיותרת.
למה? ובכן, נכון שאימון אישי בעיקרו יכול להיחשב כדרך חיים ובאופן תיאורטי "כל אחד יכול לעשות זאת", אבל, מה קורה אם אותו אדם שהחליט להעביר אימון אישי למישהו, הגיע לנקודה שבה הוא כבר לא יודע כיצד למנף או לעודד את המתאמן שלו? מה קורה במצב שבו הניסיון שיש לאותו 'מאמן' לא מספיק לו ולא מאפשר לו לעודד את המתאמן ולהוביל אותו להגשמת מטרותיו. מיותר לציין שלעיתים זה יכול לגרוע ואף להוביל לתוצאה הפוכה...
מקווה שהסברתי את דברי,
יום נעים לכולם![]()