מחפשת מתכון טוב לסיניה
|
|
מרכיבים (2 מנות):
250 גרם בשר בקר טחון
1/2 בצל
צרור פטרוזיליה
4 כפות טחינה (מומלץ להכין לבד)
מלח וקינמון
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. קוצצים את הבצל והפטרוזיליה, ומערבבים עם הבשר הטחון והתבלינים.
3. מסדרים את הבשר בשתי תבניות אישיות, ואופים עשר דקות.
4. מוסיפים שתי כפות טחינה מעל כל מנה ואופים חמש דקות נוספות.
5. מגישים עם אורז.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
מרכיבים (4 מנות):
למחית התירס
גרעיני תירס מ-5 קלחי תירס מבושלים (להפריד את הגרעינים מהקלח בעזרת סכין)
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול חתוך לקוביות
1 כפית שום כתוש
3 גבעולי תימין
שאטה חריף לפי הטעם
מלח
1 כוס ציר ירקות
1/2 כוס פירורי לחם
2 חלמון ביצה
לבשר
600 גרם בשר בקר טחון
1/2 כוס שאלוט קצוץ
1 כפית שום כתוש
1 כף אורגנו יבש
2 כפות שמן זית
1/2 כוס רסק עגבניות
מלח וחריף לפי הטעם
2 עגבניות מקולפות חתוכות לקוביות
אופן ההכנה:
1. להכנת המחית: מאדים את הבצל, השום והתימין בשמן זית. מוסיפים את גרעיני התירס, מלח ושאטה חריף לפי הטעם.
2. מוסיפים את ציר הירקות ומבשלים ביחד כ-20 דקות. טוחנים במעבד מזון ומוסיפים את החלמונים תוך כדי ערבוב.
3. להכנת הבשר: מאדים את הבצל והשום בשמן זית, מוסיפים את הבשר בהדרגה וסוגרים היטב.
4. מוסיפים רסק עגבניות, מלח, החריף ואת קוביות העגבנייה.
5. מבשלים על אש קטנה כ-5 דקות ומסננים.
6. מעבירים את הבשר המסונן לתבנית אפייה (פיירקס), מכסים את התחתית עם הבשר ומהדקים מעט.
7. מסדרים את מחית התירס מעל הבשר ומפזרים מעל התירס מעט פירורי לחם ופרמזן מגורד.
8. אופים בחום של 160 מעלות כחצי שעה שעה ומגישים מיד.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
סינייה עם טחינה ותחתית בורגול
מרכיבים (5 מנות):
לתחתית הבורגול
½ 1 כוס בורגול
4 כפות שמן זית
3 כפות קמח
מלח, פלפל שחור טחון טרי
למילוי הבשר
1 קילו בשר בקר טחון
¼ כוס שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות דק
1 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק
1 כף עלי זעתר טריים או יבשים, קצוצים
¾ כוס פטרוזיליה קצוצה
½ כפית פלפל אנגלי טחון
½ כפית קינמון
מלח, פלפל שחור טחון טרי
½ כוס צנוברים
לטחינה
½ כוס טחינה גולמית
¾ כוס מים
¼ כוס מיץ לימון סחוט טרי
מלח, פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
2. משרים את הבורגול בקערה גדולה ובה מים למשך כעשרים דקות, מסננים וסוחטים מעט.
3. מוסיפים לבורגול את השמן, הקמח, המלח והפלפל ולשים למעין בצק נוח לעבודה.
4. מרפדים את התחתית והדפנות של תבנית קפיצית בקוטר 24 מ"מ בבורגול ומהדקים.
5. מחממים את השמן במחבת רחבה וכשהוא חם מאדים בו את הזעתר, השום, הבצל והפלפל החריף כחמש דקות.
6. מוסיפים למחבת את הבשר ומטגנים קלות תוך ערבוב בכדי למנוע היווצרות גושים.
7. מעבירים את תערובת הבשר והתבלינים לקערה ומוסיפים את התבלינים והפטרוזיליה ושני שליש מכמות הצנוברים, מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
8. מניחים את המילוי בתבנית המרופדת בורגול, ומהדקים מעט. אופים כ-35-45 דקות בתנור החם.
9. בינתיים מערבבים בקערה את הטחינה עם המים, מיץ הלימון מעט מלח ופלפל לתערובת אחידה.
10. מוציאים את המאפה מהתנור, יוצקים מעליו את תערובת הטחינה, מפזרים מעל את יתרת הצנוברים ומכניסים לתנור ל-10-15 דקות נוספות, עד שפני הטחינה מזהיבים.