אני רוצה לפתוח פקדון קטן ולשים כסף כל חודש, הבנתי שיש פק"מ ומק"מ , אבל אני לא כ"כ יודעת מה ההבדל בניהם ואיזה מהם עדיף? מישהו פה קצת מבין ויודע להסביר?
אני רוצה לפתוח פקדון קטן ולשים כסף כל חודש, הבנתי שיש פק"מ ומק"מ , אבל אני לא כ"כ יודעת מה ההבדל בניהם ואיזה מהם עדיף? מישהו פה קצת מבין ויודע להסביר?
|
|
וגם אותי זה עניין אז חיפשתי בגוגל ומצאתי הסבר (מצרפת לך גם), בגדול פק"מ הוא פיקדון ומק"מ הוא אג"ח ממשלתי...משהו בסגנון. תקראי את ההסבר ותביני יותר זה בטוח!
וואי תודה רבה![]()
שלום, ראיתי שאתה מתעניין בנוגע למק"מ.
מצ"ב הסבר על מק"מ
מכללת MIBI, המכללה הישראלית באינטרנט ללימודי פיננסים, ביטוח ושוק ההון.
בואו לבקר אותנו www.mibi.co.il
פק"מ פקדון קצר מועד - "מיוצר" ע"י הבנק, מאפיינים עיקריים: א. נזילות בהתאם למה שבחרנו ב. קיים מס רווח הוון ג. אין מינימום הפקדה ד. ומי שחושב שפק"מ הוא נכס חסר סיכון אז הוא אידיוט... הדירוג של הפיקדון זהה לדירוג הבנק אשר מייצר את הפיקדון ה. ריבית בד"כ נגזרת מהמק"מ יחד עם גזירת קופון לבנק. ו. תקופה מקסימאלית תלויה בבנק (יש גם פק' לתקופה ארוכה משנה).
בקיצור מתאים למי שרוצה לחסוך סכומים קטנים ולא יותר...
מק"מ - מלווה קצר מועד - "מיוצר" ע"י בנק ישראל, מאפיינים עיקריים: א. נזילות תמידים בהתאם לני"ע ב. קיים מס רווח הון ג. מינימום רכישה במסחר הרציף 50,000 ש"ח ג. רכישת מק"מ כרוכה בעמלות נוספות של הבנק - עמלות קניה/מכירה של ני"ע + דמי משמרת ד. דירוג המק"מ הוא למעשה דירוג של בנק ישראל - ניתן לכנותו מבין שאר הנכסים הנסחרים בבורסה כנכס חסר סיכון. ה. ריבית נגזרת מריבית בנק ישראל ומתעדכנת מדיי מועד פירסום הריבית (בד"כ יום שני האחרון של כל חודש), כלומר אם הנגיד העלה את הריבית, מק"מ לשנה מאותו מועד העלאה יהיה זהה לריבית אשר הועלתה. - ללא מתווכים (חוץ מהבנקים אשר תופרים את העמלות על חשבוננו). ו. אם לא היה ברור תקופה מקסימאלית אם יושבים על הנייר עד הסוף ממועד ההנפקה הינה שנה אחת בלבד !!!
בקיצור מתאים למי שרוצה לחסוך סכומים גדולים ויש לו כוח מול הבנק... הכוח יבוא לידי ביטוח במיקוח על העמלות ודמי משמרת.
אלטרנטיבה טובה יותר היא לקנות תעודת סל מק"מ (מינימום 10K ברציף) או לקנות קרן נאמנות כספית (לוודא דמי ניהול 0), רק לא לשכוח לבקש מהבנק לא יותר מ-0.09% דמי משמרת... ואם קונים ת.סל אז לא יותר מ-0.1% עמלת קניה/מכירה אחרת זה לא משתלם...
בהצלחה