איזה תאריך מגניב. 10-11-12. תאריך מעולה להתחיל משהו חדש.
כל כך הרבה ספרים מדברים על כתיבת יומן.
אומרים שזו הדרך הכי טובה לגלות על עצמך דברים חדשים.
למען הסר ספק, כדאי שתדעו שניסיתי. באמת שכן. אבל כל פעם הפסקתי. כנראה שהיו לי דברים חשובים יותר לעשות.
היום, כשקראתי את ההמלצה לכתוב יומן שוב, בפעם המי יודע כמה, החלטתי לנסות להתחיל מחדש. שוב.
אני לא אוהב את הסטייל של מחברת אז חיפשתי משהו אחר. חשבתי על הפורום.
מאז שנרשמתי לפורום, הייתי ספק של מידע ותובנות לאחרים.
שכחתי את עצמי. הרשיתי לעצמי לומר לכם דברים שלא יישמתי בעצמי באופן מלא.
מי אני בכלל? בדיוק כמוך. אולי פחות, אולי יותר אבל מה זה משנה. למה לא לנצל את הפורום לטובתי?
החלטתי ללכת על זה מחדש. יחד איתכם.
מעכשיו, לא בזמן קבוע כי החיים לא צפויים, אני מבטיח לכתוב כל מיני תובנות שאני מגיע אליהן בעצמי.
המטרה היא לשתף אתכם כדי שגם אתם תלמדו משהו אם אני אהיה מספיק חכם.
יותר מזה, כדי שתוכלו להביע את דעתכם וללמד אותי דברים שאולי לא ייצא לי ללמוד מאף אחד אחר בעולם.
אז היום אני מתחיל. אחלו לי בהצלחה.
יש את האנשים שאוהבים לתכנן. יותר מדי. רוצים שהכול יהיה מושלם. פרפקציוניסטים כאלה. אנשים כמוני.
כל החיים שלי חייבים להיות מושלמים, או לפחות לשאוף לכאלו. יכול להיות שזה טוב. ויכול להיות שלא. אני עוד לא סגור על עצמי.
בכל אופן, השאיפה הזאת למושלמות גרמה לי וגורמת לי עד היום לתכנן ולתכנן. ברוב הפעמים, יותר מדי. תכנון עמוק.
לא תמצאו פער כלשהו בתכנון שלי. אבל הבעיה מתחילה ממש עכשיו. אני מתכנן יותר מדי עד לרמה שאני לא מבצע.
ומה זה שווה? כלום. דברים קורים ממעשים ולא מדיבורים.
נאלצתי להפסיק את הכתיבה שלי בגלל אזעקת צבע אדום. מתי זה ייגמר?!
בכל אופן, נמשיך.
אני יודע שתכנון טוב הוא חצי מההצלחה. גיליתי את זה מניסיון אישי בעבר. אבל הביצוע הוא החלק החשוב באמת.
הצבתי לעצמי מטרות בהתאם לכל הכללים של S.M.A.R.T ואפילו מעבר להם. ממש מעבר להם.
אבל הפעם החלטתי לפעול ההפך ממה שעשיתי עד עכשיו. פעלתי לפי הרגש. ניסחתי את המטרות שלי מחדש לפי הכללים שלי:
1. הכי ספציפי שיש.
2. הכי פשוט שיש.
3. מטרות גדולות מספיק כדי להלהיב אותי בכל פעם שאקרא אותן מחדש.
זה עבד. משהו בתוכי הרגיש לי נכון יותר מכל המטרות הקודמות. וקיבלתי החלטה נוספת - אני לא הולך לשנות את הנוסח שוב.
תכננתי מספיק ועכשיו הגיע הזמן לבצע.
מיד אחרי שניסחתי לעצמי מטרות, התחלתי להבין מה אני עושה בחיים שלי נכון לעכשיו.
כתבתי משימות פשוטות כדי לקדם את עצמי בדרך להשגת המטרות והתחייבתי להתחיל לבצע אותן במוצ"ש.
אני כותב את היומן הזה ממש אחרי שסיימתי את הדברים שרציתי לעשות ככה שמבחינתי התקדמתי טיפה יותר מאתמול.
בשורה התחתונה, הבנתי עד כמה פשוט זה גאוני! ולמען האמת, אפילו נהניתי מהביצוע. סוף סוף תחושה שבאמת עשיתי משהו.
אל תבינו אותי לא נכון. אני ביצועיסט ברמות מטורפות. פשוט בתקופה האחרונה הקדשתי יותר זמן לתכנון ופחות לביצוע.
הרגשתי שעשיתי משהו הרבה יותר גדול מלהמשיך לתכנן. ולתכנן. ולתכנן. בלי לעשות כלום חוץ מלתכנן.
עוד דבר אחד מעניין שקרה לי במשך השבוע הוא התובנה הגדולה של השפעת המוטיבציה על הביצוע.
תמיד אני הולך בחשק לחדר כושר. כמובן שיש ימים טובים ויש ימים רעים אבל הרוב נוטה לכיוון הימים הטובים.
ביום חמישי האחרון התמלאתי באנרגיה עצומה לאימון. חזרתי מהעבודה, התארגנתי ממש בזריזות ונסעתי לחדר כושר.
כשהגעתי, המוטיבציה המשיכה והמשיכה לטפס. אין לי מושג מה גרם לזה עד עכשיו. פשוט הרגשתי חזק מתמיד.
מצליחים לנחש מה קרה? העליתי משקלים, התרוצצתי בין המכשירים השונים, קיצרתי את זמן המנוחה, הגברתי מהירויות
וכשסיימתי להתאמן עדיין הרגשתי מלא באנרגיה להתחיל אימון חדש ממש עכשיו.
יכול להיות שיש קשר חזק למוסיקה ששמעתי. שירים מלאים בקצב מהיר שהכניסו אותי לקצב מטורף. פול ווליום. אני והאוזניות.
מדהים עד כמה הביצועים שלי השתפרו בגלל המוטיבציה שפרצה מתוכי החוצה.
לא שכחתי לעגן את התחושה בתנועת גוף שבתקווה ותגרום לי לחזור על ההרגשה הזו מחדש בכל פעם שרק ארצה.
אני מקווה שזה יפעל. אם כן, אני אהיה ממש בלתי מנוצח!
השבוע גיליתי 3 חוקים פשוטים לחיים. אני מקווה ליישם אותם בכל הזדמנות ולהפוך אותם לעניין שגרתי בחיים שלי. הנה הם:
3 חוקים פשוטים לחיים:
1. אם לא תלך אחרי מה שאתה באמת רוצה - זה אף פעם לא יהיה שלך.
2. אם לא תשאל - התשובה תמיד תהיה לא.
3. אם לא תיקח צעד קדימה - תמיד תישאר באותו מקום.
מחר חוזרים לשגרה. הפעם אני מתחיל את השבוע עם משימות ספציפיות ופשוטות להפליא. אני יודע שאבצע את כולן.
כבר מחר אנסה להספיק כמה שיותר. אני לא מתכוון לדחות שום דבר. עד סוף השבוע אסיים את כל המשימות. מילה שלי לעצמי!
כדי לסכם לכם את הדברים:
1. הציבו מטרות גדולות שילהיבו אתכם כל פעם מחדש.
2. נסחו מטרות ספציפיות (כתבו בדיוק מה אתם רוצים שיקרה) ודאגו שהן יהיו פשוטות ככל האפשר.
3. נסו למצוא סיבות להגביר את המוטיבציה שלכם. השתמשו במוסיקה מקפיצה שתגביר בכם את המרץ וההתלהבות.
4. נסו ליישם את 3 החוקים ולהפוך אותם לעניין שגרתי בחיים שלכם.
5. תתחילו לכתוב יומן - עושה רושם שזה די כיף.
נתראה בפעם הבאה כשיהיו לי דברים חדשים לספר לכם.
שיהיה שבוע נפלא, דל בתכנון ועשיר בביצוע,
עומרי.

ציטוט ההודעה