לפוסט בפייסבוק:
http://www.facebook.com/photo.php?fb...92175&typ e=1
לפני שתמהרו לחשוב שזה עוד איזה פוסט שקורא לכם לעזור לכלב או שניים, דעו לכם שזה פוסט שיכול לעצור את התמונות האלה וגם את המציאות העגומה מאחוריהן ולפני שחלקיכם תתעלמו כי זו פשוט עוד תמונה של כלב מסכן אז דעו לכם - זה לא עוד פוסט רק לאוהבי בעלי חיים. בין אם אתם אוהבים בעלי חיים או לא, גם אתם תהיו בהלם מהנתונים שתקראו. זה הוא טור ביקורתי במיוחד ובו שאלות נוקבות ומלאות בכעס שפונו
ת לעיריות והמועצות המקומיות בערים והיישובים ברחבי ישראל. שאלות כל כך נוקבות שגם לאחר שאסיים לכתוב את הטור הזה, אעשה מאמצים רבים כדי להבין למה הדברים שאני עומדת לכתוב כאן לא מיושמים, או לפחות חלקם.
רישיון כלב. אני יודעת שישנם הרבה אנשים שאינם יודעים כלל מה זה רישיון כלב (גם אני לא, זה בסדר), אבל זה סוג של "אגרה" שמשלמים בכל שנה על הכלב אותו אתם מגדלים. לחתולים אין כזה, רק לכלבים. ומי שלא ישלם ייקנס בסכום של 486 שקלים (איזה מספר יפה ולא מובן). אני יכולה לכתוב עכשיו על כמה ועד כמה רישיון-כלב זה דבר מטופש ולמה הייתי בכלל ממליצה ליישם אותו על הורים לילדים יותר מאשר על הורים לכלבים.
אך לא על כך אני רוצה לכתוב אלא על משהו מכעיס פי כמה:
בתור גולשי פייסבוק בוודאי יוצא לכם לראות הרבה פוסטים של בקשות עזרה לכלבים נטושים, כלבים שעברו התעללות, כלבים שכרגע נמצאים בכלביה העירונית ומועמדים להמתה ממש תכף אם לא יימצא להם בית, כלבים שבשיא החורף, שיא הקיץ ובכלל, בכל ימות השנה ישנים בקקי ובפיפי של עצמם בתוך כלביות שחלקן נראות כמו תחתית של ביוב. כלבים חולים או כלבים בריאים שתכף יהיו חולים. מעל למאה אלף כלבים מומתים בכל שנה! 100,000!
ניסיתי לברר נתונים סופיים לגבי מספר הכלבים אשר מוחזקים ברישיון בארץ ואין כאלו (כמה נוח) ולכן אני מסתמכת על הנתונים אשר כן הצלחתי למצוא:
כיום רשומים למעלה מ350,000 כלבים באתר המרכז הארצי לרישום כלבים במשרד החקלאות. כלומר, למעלה מ350,000 כלבים אשר בכל שנה בעליהם משלמים עליהם את הסכום הנדרש לרישיון-כלב:
חיסון ורישיון לכלב שאינו מעוקר – 144 שקלים
רישיון בלבד לכלב לא מעוקר - 116 שקלים
חיסון ורישיון לכלב מעוקר - 51 שקלים
רישיון בלבד לכלב מעוקר – 37 שקלים
מכיוון שלא רק שאין יותר מדיי פרטים בנמצא, חישבתי את הממוצע של כלב מעוקר מול כלב אשר אינו מעוקר (כולל עניין הרישיון בלבד), הסכום הממוצע אשר משולם בכל שנה לעיריות על כל רישיון כלב: 87 שקלים בשנה. ועכשיו בואו ונעשה 87 שקלים כפול 350,000.
אני ארשום את התוצאה שורה מתחת בשביל שתקראו אותה טוב טוב:
30,450,000 שקלים
שלושים מיליון וארבע מאות וחמישים אלף שקלים.
(חבל שאני לא יכולה להגדיל כאן את הכתב).
בואו ונהיה לארג'ים אפילו ונגיד שחלק מן הכלבים נפטרו / אבדו / הומתו באחת הכלביות ונעגל למספר "קטן יותר" ו"חסר משמעות" כמו 20,000,000 שקלים. כי עשרים מיליון זה הרי בקטנה.
כיום, רק בת"א, העיר עם אוכלוסיית הכלבים הגדולה ביותר בארץ, רשומים למעלה מ25,000 כלבים. 87 כפול 25,000 שווה:
2,175,000 שקלים
כן אתם קוראים נכון.
ועכשיו אני רוצה לשאול שאלות שמפריעות לי ומכאיבות לי, שאלות שמכעיסות אותי כל כך:
עיריות יקרות,
למה הכסף שמשולם לכן למטרה של אחזקת כלבים לא מיועד באופן ישיר לאחזקה של כלבים?
למה הכלביות שלכן נראות כמו פח אשפה?
למה סכומי עתק שכאלה לא מסבסדים טיפול מלא, לא רק בכלביות אלא גם בעמותות בכל עיר?
למה מוקד כמו מוקד החירום של "תנו לחיות לחיות" נסגר בגלל "חוסר בתקציב" ?
לאן הכסף הזה הולך? לתשתית העיר? אולי לטקס יום העצמאות השנתי? או לטריאתלון השנתי? לשיפוץ העירייה?
איך ולמה הכסף הזה לא הולך ישירות לכלביות שיכולות גם להיראות כמו מלון חמישה כוכבים עם ארוחות גורמה וטיפול מסור?
אני כל כך אשמח אם מישהו יענה לי על השאלות האלה. אני כל כך אשמח להבין למה בכל חודש מומתים בין 8000 ל-10,000 כלבים!!! אותם הכלבים שהרישיון שלהם הכניס לכם כסף לכיס.
אני כל כך רוצה להבין איך סכום עתק שכזה לא מממן כלבייה וחיים לפחות סבירים, אם לא טובים מאוד, לכל אותם כלבים שאבדו או הכלבים שמחפשים וגם ימצאו בתים אוהבים אם הם לא יהיו כל כך חולים ומסכנים!
למה הם צריכים לישון בתוך שתן וצואה בקור אימים או חום אימים, כשאתם ישנים על מצעים חדשים שקניתם מהון התועפות שהעירייה בה אתם עובדים מרוויחה?
אני כל כך אשמח להבין למה כסף שהולך למטרה ספציפית לא מיועד ישירות לאותה המטרה הספציפית???
הרי שמן המוסר וההיגיון, גם אצל חלק מהעובדים הדבילים שמאיישים את העיריות – אפילו הם יכולים להבין שמשהו פה מסריח - מסריח בדיוק כמו שתן דביק וצואה מרוחה על ריצפה של כלבייה שהיתה יכולה להיות הוסטל נפלא לכלבים בדרכם למצוא בית חם ואוהב.

ציטוט ההודעה