מצרכים:200 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
150 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן
3 ביצים בטמפרטורת החדר
30 מ"ל אספרסו
כף ליקר קפה
קורט מלח
120 גרם (כוס פחות 2 כפות) קמח לבן
100 גרם שוקולד לבן קצוץ גס
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-175 מעלות.
- בקערה גדולה ממיסים יחד שוקולד מריר וחמאה במיקרוגל או בבן מארי.
- מוסיפים את הסוכר וטורפים היטב.
- מוסיפים פנימה את הביצים אחת-אחת, את האספרסו, הליקר והמלח וטורפים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מנפים פנימה את הקמח ומקפלים בעדינות בעזרת מרית/ לקקן.
- מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים עד לפיזור אחיד שלו בתערובת. חשוב לא לעבד יותר מדי, אלא רק עד שהבלילה אחידה.
- מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ומשטחים לגובה אחיד בעזרת פלטה או לקקן.
- אופים את הבראוניז 20-24 דקות, או עד שהשוליים יציבים והמרכז עדיין קצת רוטט (אך לא לחלוטין רך). הבראוניז מתייצבים בקירור.
- מצננים את הבראוניז לחלוטין לפני שחותכים לקוביות.
הערות, הארות ותוספות:
- אם לא אוהבים שוקולד לבן אפשר להמיר באגוזים קצוצים, שוקולד מריר קצוץ או כל דבר אחר שמשתלב לכם טוב בטעמים.
- אם אין לכם מכונת אספרסו אפשר להכין תמצית קפה ולהשתמש בה: מערבבים כף של נס קפה (עדיף מגורען) עם 3-4 כפות מים רותחים.
- חשוב להשתמש בביצים בטמפרטורת החדר ולא קרות מהמקרר.
- ליקר קפה אפשר להשיג בכל חנות אלכוהול. אם אין אפשר להשתמש בברנדי.
- הבראוניז נשמרים בקופסא אטומה עד שבוע בטמפרטורת החדר. אם רוצים לשמור אותם לזמן ארוך יותר מומלץ לשים במקרר.
- אפשר להקפיא את הבראוניז עד חודש.
- הדבר החשוב ביותר בבראוניז הוא לא לאפות יותר מדי. כל הקסם בבראוניז והפאדג'יות המטורפת מתקבלים מאפייה רק עד שהבלילה מתייצבת ועדיין מעט רוטטת במרכז. אם אופים יותר מדי מתקבלת עוגת שוקולד נמוכה ומבאסת.