אורז מלא
אורז הוא המזון העיקרי של רוב אוכלסיית העולם. אנחנו מכירים אותו בעיקר בצורתו הלבנה, המשוייפת. אורז מלא הוא אורז טבעי, ששכבת הסובין העוטפת אותו לא הורחקה ממנו. אורז מלא מכיל רכיבים תזונתיים רבים, שלא קיימים באורז הלבן: כמות גדולה של סיבים תזונתיים, ויטמין E, מגנזיום, אבץ ואשלגן.
אורז מלא דורש זמן בישול ארוך יותר מהאורז הלבן (כ-45 דקות) וגם הערך הגליקימי שלו נמוך יותר - הוא מתפרק בגוף לאט ומשחרר סוכרים לאורך זמן רב.
הבעיה עם אורז מלאה היא בעיקר בטעם - קצת קשה לאכול אותו כמו שהוא ולכן מומלץ לערבב אורז מלא עם מינים אחרים של אורז או דגנים (למשל מג’דרה מאורז מלא) ולתבל בנדיבות



ציטוט ההודעה
