שלום לכולם,
וואלה, אפילו כשכתבתי את המילה Charisma, היא פשוט שואבת ממך הכל. מילה כל כך מגניבה, כל כך משפיעה, כל כך חזקה, מילה שכולם רוצים לדעת איך להיות היא, איך להיות כזה, איך לאמץ את המילה הזאת אליהם, בכדי להיות האדם הכריזמטי ההוא, זה המוכר, זה שכולם מדברים עליו.
כריזמה זה נושא מאד רגיש ומאד עוצמתי, זה נושא שכולם רוצים לדעת עליו ולדעת איך להשתמש בו...
בואו כולם נשים יד על הלב ונגיד את האמת, מי לא רוצה לדעת להשפיע על אחרים? מי לא רוצה לדעת איך לעמוד באמצע המעגל ש8-12 אנשים עומדים מסביב, כולם שותקים, כולם המומים ופשוט נהנים לשמוע את מה שיש לך להגיד, כולם מחייכים ולא רוצים שתפסיק לדבר ואפילו מפחדים מהרגע הזה שתוריד את הוליום ותפסיק לדבר.
כולם רוצים להיות כרזימטים, אבל כולם גם נורא מפחדים מהיום הזה שהם יצטרכו באמת להפגין את היכולת.
יש איזה חלק בסרט Bruce, all maighty (ברוס הגדול מכולם), איזה חלק אחד שברוס, שקיבל את הכוח להיות אלוהים, אומר למורגן פרידמן, זה ששיחק את האלוהים, אומר לו "כולם רוצים מלא דברים, אז פשוט נתתי להם!", ואז אלוהים עונה לו "כן, אבל ממתי יש לאנשים מושג מה הם באמת רוצים? מה הם באמתתתת רוצים??"
בשביל החלק הקטן הזה, אני רוצה שתישבו על הכסא, תסתכלו לרגע על הקיר, ותשאלו את עצמכם את הדבר הבא:
נגיד ועמד מולי עכשיו ג'יני, כזה שיכול לתת לי כל מה שאני רוצה. הכל.
מה אני באמת הייתי מבקש? מה אני באמת באמת באמת רוצה?
קל להגיד "תן לי 100 מליון שקל, זה יסדר אותי", אבל זה באמת, אבל באמת-באמת מה שיסדר לכם את החיים?
נכון, אז תשיגו את בית החלומות שלכם, ואיתו גם אישה יפייפיה (שיש מצב שהיא איתכם בגלל הכסף) וגם רכב מפואר ובעצם כל דבר שרק תחשקו בו...אבל, דוגרי...זה באמת מה שאתם רוצים?
My point here, אנחנו לא באמת יודעים מה אנחנו רוצים...יש לנו מטרות בראש ביחס למה שיש לנו כרגע. אנחנו חיים את החיים כמו מי שאנחנו ותמיד כשאנחנו רואים מישהו שחיי טוב יותר מאיתנו, אנחנו רוצים להשיג את מה שיש לו, כי הוא "נראה" שהוא חיי טוב יותר מאיתנו...אבל אי אפשר לדעת אף פעם באמת איך ההוא, זה שחיי טוב יותר, איך הוא באמת חיי...
טוב, חפרתי על העניין הזה, Lets get started.
לצורך העניין, ויקיפדיה יעזרו לי לפרשן את המילה הכל-כך ברורה הזאת..אבל סתם כדי להראות קצת יותר מקצועי, ניתן פרשנות מקצועית למילה המדהימה כריזמה:
אוקי, אז הבנו, כריזמה זאת היכולת לשכנע אנשים, לדבר עם אנשים בצורה מושכת ואפילו להשפיע (לטוב ולרע).כריזמה (מיוונית: χάρισμα, מתנת אל) היא תכונה המתארת אדם מושך בעל קסם אישי, יכולת שכנוע וכשרון תקשורת בין-אישית מצוינים. אדם כריזמטי מסוגל להשתמש בתכונות אלו, ולא בדיבור ובהיגיון לבדם, כדי לפנות לליבם של אנשים אחרים ולהשפיע על דעתם.אף על פי שקשה ואף בלתי אפשרי לתאר במדויק את המילה "כריזמה" (בשל קיומם של קריטריונים רבים וגיוון תרבותי רחב), המונח משמש בדרך כלל על מנת לתאר אישיות המסוגלת להוביל, להקסים, לשכנע, לעורר השראה ו/או להשפיע על אחרים. היא מתייחסת בעיקר ליכולת של אנשים מסוימים לקבל בקלות תשומת לב, הערצה והתפעלות (וגם שנאה, אם הכריזמה נתפסת כתכונה שלילית), באמצעות אישיות והופעה מושכת.על אף הרגש שמצליחים הכריזמטיים לעורר באחרים, הם עצמם מפגינים קור רוח, ביטחון, החלטיות ושליטה עצמית, והם לרוב בעלי תקשורת מצוינת ו/או יכולת לנאום באופן שובה לבבות. ניתן להשתמש בתכונת הכריזמה גם באופן שלילי.
בעצם...מה תיארתי פה עכשיו?
כריזמה זאת תכונה שיש לכל גבר שמתחיל עם בחורה ומצליח להשיג אותה.
Wait...what? you tellin' me...what?!! I am charismatic?
אה...הא.
כל בן אדם שבעצם עד היום הצליח באיזה שהיא צורה לגרום לבן אחר לאהוב אותו, את מי שהוא, והצליח לגרום לו\ה להמשך אליו הוא בעצם סוג של אדם כריזמטי.
אבל...יש סוגים לאנשים כריזמטים ויש אפשרות לשפר ולשדרג את היכולת שלנו לשכנע ולהשפיע על אנשים בצורה אפילו יותר חזקה ויותר מוצלחת.
יותר מזה...אני מתכוון לתת כמה טיפים על איך לבצע את זה.
לא מזמן, התקשר אליי חבר מהבסיס, אחד שעזרתי לו בענייני נשים, התקשר אליי כדי לספר לי על איזה חוויה עם בחורה, הוא הצליח להשיג מישהי והוא הרגיש שהוא חייב לשתף אותי כי אני סוג של מאסטר בשבילו..הפכתי אותו ממה שהוא היה פעם, לאחד שמצליח יותר עם נשים.
בקיצור, הוא התחיל ככה "אז ככה...באתי אליה...ו-ו-ו..ואז כאילו...א-ה...כאילו היא..הי-י-י-א התקש-ש-שרה אליי..." מיד עצרתי אותו בטלפון אמרתי לו "חכה...חכה חכה...ששש! תיהיה בשקט רגע! ששש!!"
-"אוקי...אבל רגע, א-אני רוצה לספר לך"
-"תקשיב, כל הסוטיאציה עדיין רצה לך בראש וכל החוויה רצה אצלך כמו תסריט מיו-טוב עכשיו בלופ בתך הראש שלך, נכון?"
-"חחחח כן! איך תיודע?!"
- "יפה, אז כדי שלא תצלח על הפליי והסרטון לא יזוז לשום מקום כי צריך לחכות קצת שהסרטון יעלה קודם כל..אז אותו הדבר תעשה אצלך בראש...חכה קצת, קח אוויר...תתאפס על עצמך, תזכר מאיפה הכל התחיל...ואז שוט"
מפה הוא פשוט שפך הכל יותר מהר שמפילים בטעות בקבוק של יין (זה הדבר הכי מהיר שיש בעולם..), והוא דיבר למשך 5 דקות בלי גמגום אחד.
בסוף השיחה הוא עשה לי "בואנה רק עכשיו קלטתי שלא...שלא גמגמתי אפילו פעם אחת" אז עניתי לו "ועכשיו כששמת לב לזה, אז חזרת טיפה'לה לגמגם קצת חחח"
כל העניין בהשפעה על בן אדם, זה עניין קצת מאצ'ואיסטי, אני חייב להודות, אבל ככה זה לפחות עובד לי.
אצלי אישית, כשאני רוצה להשפיע על בן אדם, אני מכניס את עצמי לסוג של מוד שאני מרגיש שאני "מעל" לבן אדם בלבל(LEVEL), אני מרגיש אני טוב יותר ממנו, ואז הדאגה שלי מאיך הוא יגיב, פוחתת.
אני יסביר את עצמי, אם הייתי מדבר עם החבר שלי כמו שאני מדבר איתו ברגיל, לא הייתי אומר לעצור רגע, להתאפס על עצמו ולחשוב טוב על מה שהוא רוצה להגיד לפני שהוא מדבר, כי לא היה לי אכפת..הייתי עסוק מידי בלשמוע את מה שיש לו כי בעצם הייתי "צמא" לידע ולשיתוף שלו, אבל הבעיה שככה הוא היה מס-ס-סיים לל-ל-ללדבר הרבה י-י-יותר לאט...הבנתם?
מה שבעצם עשיתי במהלך הזה, זה לגרום לו להרגיש קטן יותר ממני ופחות "מוצלח" ממני בכל העסק הזה, ואז הוא באמת מרגיש שאני מורה שלו והוא רוצה להסביר לי בצורה הכי טובה שהוא יכול כדי שאני יוכל להגיב לו כמו שצריך וגם ככה הוא יותר "מפוחד" מלהגיד שטויות כדי שאני לא יתעצבן אליו, אני אשכרה כמו מורה לרגע בשבילו...אז הוא בעצם מדבר עם פסיקים, עם פסקאות, הוא חושב לפני כל דבר שהוא אומר והוא עושה חושבים בראש.
מה בעצם עשיתי לו, חבר'ס? השפעתי עליו.
"רגע רודני, אפשר לעשות את זה גם עם נשים?"
כן, ברור.
כל פעם שאתם ניגשים לבחורה, מתחילים איתה, והיא זורמת איתכם..זה כנראה שהצלחתם להשפיע עלייה בצורה טובה, כל עוד לא תפשלו..הכל טוב.
אבל..כדי לשפר את זה וכדי להשיג תוצאות מהר יותר וטוב יותר..אתם צריכים להכנס לרגע לנעליים שלי ושל Polo מהפורום (כי הוא פשוט לפי מה שהוא כותב, מתנהל בדיוק כמוני בכל הקשור ללהתחיל עם בנות)
דמיינו את רגע את הסוטיאציה הבאה:
אתם עומדים ליד בחורה וקולטים שהיא שותה כנראה וודקה רדבול בכוס פלסטיק, עושים לה באוזן "מה זה? מה את שותה?"
"וודקה רדבול...(?)"
"אפשר שלוק? אני מבטיח לפצות במשהו אחר"
נותנת לכם את הכוס לרגע, אתם לוקחים שלוק, מחזירים לה את הכוס, ואז מדברים איתה מול הפנים ולא לתוך האוזן "אז מה את מעדיפה, נשיקה או...נשיקה?"
"חחחח לא זה ולא זה.."
"2 נשיקות?"
"חחח גם לא.."
"מה...3 נשיקות?! בוא'נה את לא רואה בעיניים!"
מפה, כשאתם רואים שהיא לא זורמת איתכם, מורידים את היד למטה ליד שלה, עושים לה סיבוב עם היד (תנועה של ריקוד) ומתחילים לרקוד איתה קצת...היא מסיימת את הכוס, אתם לוקחים לה את הכוס הריקה, מחייכים, שולחים יד אחורה מבלי להוריד ממנה את המבט ועוזבים את הכוס באוויר (שתיפול על הריצפה), היא צוחקת ואומרת "חחחח מפגר!"
אתם שולחים שתי ידיים למעלה לפנים שלה ומדביקים לה נשיקה מלאה בטעם של אלכוהול.
בסיטואציה כזאת, השעון מראה שבערך עברו 4-5 דקות...
"כן, אבל..רודני..זה לא נשמע אמיתי!"
נכון! כי כריזמה זאת תכונה שרואים בדרך כלל רק בסרטים בטלוויזיה..כל מיני ג'ון טרבולטה למיניהם, גורג' קלוני ועוד כל מיני מוכרים...
ברגע שאתם תרשו לעצמכם לעשות צעדים ודברים מבלי לפחד ממה, ומבלי לפחד שהיא תרצה לעצור אותכם, אז אתם תוכלו להגיד לעצמכם בלב "וואלה אני כריזמטי אני"
התכונה הזאת לאו-דווקא בא לידי ביטוי אך ורק במקרים כאלה, אלה דווקא גם בדיבור, בצורה של הדיבור, בצורה של הידיים ובשפת גוף.
כמו למשל, כשאתם מדברים עם בחורה, ואתם מנסים להרשים אותה, אתם מספרים איזה סיפור ומרוב הלחץ להרשים אותה אתם מנסים לדבר מהר לסיים עם "הסיוט" הזה כמה שיותר מהר...פה עשיתם בעצם את הדבר ההפוך.
כל מה שדרוש זה לקחת אוויר, להבין בראש שזה לא באמת סיוט כמו שאתם חושבים, ולדעת שלהפך, ברגע שתספרו ותדברו בשקט, ברוגע, בטון סדיר, הבן השני מאד יהנה וימשך אליכם וירצה מאד להמשיך לשמוע את מה שיש לכם להגיד.
קחו למשל את הסוטיאציה הבאה- כשאתם יושבים באוטו ואתם רוצים לעשות משהו...מה הדבר הראשון שעושים? שולחים יד לרדיו ומנמיכים את המוזיקה..מה קורה כרגע לשניכם? שניכם יודעים שאתם נכנסים למוד של דיבור. כבר עשיתם חלק גדול בנושא ההשפעה.
הבן אדם מאד רוצה לשמוע את מה שיש לכם להגיד!
את זה אפשר לקחת לכל דבר!
גם כשאתם מתחילים עם מישהי במועדון ויש רעש, תתחילו ב "היי, אפשר לדבר איתך?"
ואז מה קורה לבחורה? היא אוטומטית אוטמת את עצמה מכל רעש אחר בסביבה וכל החושים שלהם מתרכזים בך! היא רעבה לשמוע את מה שיש לך להגיד והיא כולה עסוקה בך!
נסו את הדוגמא הבאה מתישהו- כשמישהו אחר שמתווכח איתכם מעלה את הטונים ומתחילים לצעוק יותר, אתם תעשו את ההפך!
אל תצעקו חזרה ותנסו לעקוף אותו! אלה להפך! תורידו את הטונים שלכם, תדברו חלש יותר ותמשיכו לדבר כשהשני צועק, ככה הוא יצטרך להוריד את הטונים שלו כדי לשמוע אותכם.
ואז כשהוא יפסיק לצעוק ויגיד "מה תאומר? לא שמעתי" אז אתם יכולים ברגע הזה, שהוא מרגיש קטן ממכם, להגיד לו "כי אתה דביל, מה תצועק" ולהנחית עליו פצצה על הראש שהוא לא יודע מאיפה להגיב לה.
לכריזמה יש המון כוח, וצריך לדעת איך להשתמש בה בצורה נכונה ואיך להשפיע בצורה אמיתית על אנשים.
לפי דעתי גם כריזמה הולכת יד ביד עם הומור, כי ברגע שתצחקו עם אנשים לגבי כל דבר, הם ירגישו יותר בנוח איתכם, וכשהם מרגישים בנוחות איתכם, קל יותר להשפיע עליהם כי המחסום הראשוני יורד בבת-אחת.
ואז אפשר לתת להם בראש
קחו למשל את הסוטיאציה הבאה:
אתם ואח שלכם רוצים לקחת את האוטו בחמישי בערב.
לצורך העניין..שניכם רוצים את האוטו ולשניכם יש סיבה טובה לקחת את האוטו, פה במצב כזה, הכריזמה יכולה לעשות פלאים.
אפשר להגיד לו "א-ני לוקח תאוטו היום!" וליצור ריב במכה אחת.
או...שאפשר...להגיד לו "שמע, אני...צריך תאוטו היום,ו...מחר, אני משאיר לך אותו - כמה שאתה רוצה" אפילו שזה לא קשור בכלל!
אבל ברגע שאתם מראים עוד צעד למטבע...זה נראה אחרת לגמרי!
ככה אחיכם לא יוכל לענות לכם..הוא לא ירצה להתנגד כי הוא יודע שמחר הוא לא יצטרך לשבור תראש איתכם כי כבר הסרתם מעליו כל ריב וכל בלאגן לקראת מחר.
אני יכול להמשיך עד מחר עם הסוטיאציות והדוגמאות האלה...אבל מה שקובע בסופו של יום איך תתנהגו בסופו של דבר...זה הכל תלוי בכם.
שיהיה לכולם שבת שלום
עריכה: פאקינג שיט...איזה חפיייייירררררררההההה חחחחחחחחחחחחח....שיהיה בהצלחה לכולם

"
ציטוט ההודעה