נכתב במקור על ידי
XsonicX
למשל תאורית מיסטרי, אם היית מתרגל היכן שמיסטרי מתרגל, בזמנים שמיסטרי תירגל בהם, בטווח הגילאים של מיסטרי ובעוד משתנים רבים מאוד שהיו נתונים אצל מיסטרי ולא אצליך, אז היה מותר לך לבחון את התאוריה שלו נטו עפ"י תוצאות ריאליות.
אך אם נתחשב לרגע בעובדה שאתה בישראל והוא לא, עם בנות ישראל היפות מלאות האגו, עם מקומות שלא תמיד באפשרותך לבצע את מה שמיסטרי ביצע כי ייתכן שתחטוף מכות או שסתם יביטו בך כחייזר וכולי.. אז לא, במצב כזה אין לך הזכות לבחון ולדרג תאוריה באמצעות המשוואה "תאוריה + פרקטיקה = תוצאות".
מה שכן מותר לך זה לנסות את התאוריה עד כמה שאפשר, להתאים אותה להוואי הישראלי ולהשיג את התוצאות הספציפיות שלך, הכוונה לאלו המתאימות למשתנים אשר נתונים אצלך ולא אצל אדם אחר או אולי לאמץ "חצי תאוריה" אם בא לך לקרוא לזה כך.
לדוגמה, במשך תקופה מסויימת בתחילת הדרך השגתי תוצאות בעיקר עם "כופנות" (למרות שלא רק, אך בעיקר). כמובן שהיה אפשר להסיק מזה שטויות נוסח "הוא עם ביטחון רק ליד כונפות" וכדומה.. אך כיום, אחרי הרבה שעות של יישום, תרגול ואנליזה עצמית, במקומות אחרים מאלה שתרגלי בהם ובזמנים אחרים, אני בהחלט מרגיש מחוזר ליד בחורות שלא הייתי מדרג אותן ככונפות (בכלל, ההתייחסות הזאת מפגרת לדעתי). מה שעוד חשוב לציין הוא שאותן בחורות אשר אני מחשיב לנחשקות לא בהכרח יחשבו ככאלה בעינייך.. חשוב לציין את זה.
וזאת רק דוגמה לרעיון גדול יותר, אם אתה קורא איזה ספר ומצפה להשיג בדיוק את אותן תוצאות שמצויינות בו או תוצאות קרובות אליהן אז הייתי מציע לך בחום לשנות את קו המחשבה שלך.
מעולם לא פגשתי איש שהצליח להשיג בדיוק (או בקירוב) את אותן תוצאות של הגורו שלו או אלו שהוא חשק בהן בתחילת התהליך, לכל היותר שקראתי עליהם או שמעתי עלים בטלויזיה.. מבחינתי הם לא אמיתיים.