אם אתם לא יודעים בוודאות מה אתם רוצים מהפאקינג חיים שלכם למה אתם עושים תואר? נעשה תואר ונראה מה יהיה אחרי זה?
כתבה נחמדה להתעורר על החיים עבור הבני 18- פה: http://www.calcalist.co.il/local/art...606675,00.html
אם אתם לא יודעים בוודאות מה אתם רוצים מהפאקינג חיים שלכם למה אתם עושים תואר? נעשה תואר ונראה מה יהיה אחרי זה?
כתבה נחמדה להתעורר על החיים עבור הבני 18- פה: http://www.calcalist.co.il/local/art...606675,00.html
נערך לאחרונה על ידי idi-nahuy; 04-07-2013 בשעה 23:03.
|
|
בוא אני אעדכן אותך גבר אם לא ידעת..
ל90% מאוכלוסית ישראל יש תואר ראשון.
אבל רק 30% מאוכלוסית ישראל מרוויחים מעל 7 אלף בחודש.
תעשה את החשבון לבד..
תואר ראשון כולם עושים היום, שמים כסף, השקעה, וחושבים שאחרי זה הם ישלחו קורות חיים שיהיה כתוב בהם "תואר ראשון" ויזכו בעבודת הייטק אצל ביל גייטס עם 30K לחודש.
זה לא עובד ככה, העולם לא פייר......... וכן גם אני נפלתי בחרא הזה![]()
איך נפלת?
ומה אתה מעדכן אותי בדיוק? זה בגדול מה שכתוב שם.
נאחוי ספר לי על זה
דודה שלי מצאה כל מיני קורסים ש"מלווים" אותך אחרי הקורס
וכשאני מסביר לה שזה חארטה "תפסיק לשלול דברים ולהיות שלילי"
לחופש יש תאריך: 20/3/2017
עזוב סתם הוצאת לי ת'דיכאון..
איך נפלתי? למדתי בבצפר. לא חרשתי, בעיקרון שמתי זין. אבל יש לי ת'"חכמה" הבסיסית שמאפשרת לי ללמוד יום אחד לבגרות בהסטוריה ולהוציא 90.
סבבה?
ממוצע בגרויות שלי גבוה, חייתי באשליות שאני בדרך לחיים חופשיים עם משכורת טובה, שעות נוחות ובקיצור גן עדן.
הגיע השלב להתגייס, לאן אני הולך? ניחשת נכון. עתודה. למה? משלמים לי על הלימודים + אני יוצר "קשרים" עם אנשים + מקבל תואר + מקצוע ספיצפי.
נשמע טוב אה?
מסיים ת'עתודה, לאן אני מגיע? עדיין לא יודע.
עדיין לא סיימתי, רק התחלתי.
ניחוש שלי?
לאן אני מגיע אחרי העתודה? לבית של ההורים
בבושה, לא בטוח אפילו שיקבלו אותי שם. בבית שלי מאמינים בשיטה של "בגיל 18 אתה בן אדם מבוגר אין לך מה לחפש פה".
אבל זאת לא המציאות.
החיים מפחידים אותי, איפה אני אלך עם ה"ממוצע בגרויות גבוה" שלי? איפה אני אלך עם התואר שממנו אני אצא מהעתודה? עם ה"קשרים" עם כל הזבלים שבצא? עם הממורמרים שקמים כל בוקר למבחן אחר ובוכים על זה בפייסבוק? אלה לא החיים שציפיתי..
ומה לעשות, לא בזין שלי לפרוש מהכל, ללכת להקים אתר, לקבל 500-1000 כניסות ביום, ואז להצטער על היום שחשבתי שאני יזם הייטק שהולך להצליח, וחבל שפרשתי מהעתודה, וממלצר בשביל לממן את השכר דירה שלי בשכונת התקווה עם ה3 שותפים מסוממים.
אלה החיים שאני צופה לעצמי,
אין לי מושג איך להתחמק מהם. אני חושב שזה פשוט הגורל.. אין לי איך להתחמק מה אני עשה? אם אני ממשיך ללמוד אני נדפק. כמו שראית תואר לא עוזר בכלום. אם אני מפסיק ללמוד, אני נדפק, לא יהיה לי כלום אני אהיה ברחוב.
איך אני מציל את עצמי? אין דרך.
וואווו,
צא מעתודה, תשלם את הקנס (מה שהשקיעו בך, שזה גם ככה בדיחה)
כנס לצבא בתור חייל רגיל.
צא מהצבא.
עתודה זה זה האמ-אמא של ההחלטות השגויות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(שים לב כמה סימני קריאה עשיתי לך, זה לא סתם)
אחי, יש לי מלא חברים עתודאים, באמת.. המון, זה SADCUNTS רציניים יעני. הכי SADCUNTS שתראה בחיים.
LOSERS 4 LIFE
לפחות צא מעתודה ותעשה את התואר בתור אזרח. לא יפגע בך שלא עשית צבא חוץ מטתעשיות בטחוניות שגם ככה מלאים באנשים מפגרים.
אתה צריך לנצל את הצבא, לא לתת לצבא לנצל אותך. עד כמה שזה נשמע מוזר, זה הכל עניין של פרספקטיבה. אתה צריך להסתכל על זה מזווית שונה. תהיה אופטימי.
אני נגיד עושה עבודה מבצעית ומתעסק 24 שעות לפעמים עם מחשב. חלק יגידו שהם משתגעים מזה ומי שלא אוהב את זה לא ימשיך עם זה בחיים.
לעומת זאת. אני הולך כל יום יומיים לחדר כושר. אוכל בריא. מתפתח. קורא ספרים. זה לא התחום שאני אמשיך איתו בחיי אבל כשאני יוצא מהצבא אני יכול להכנס להייטק ולהרוויח על ההתחלה 15/10 אלף אם לא יותר (תלוי בתקופה שאני נופל עליה). לעבוד ככה שנה שנתיים ואז להמשיך עם מה שאני אוהב לעשות. לעבוד במה שאני רוצה. למצוא את התשוקה שלי. ותמיד לזכור שיש לי על מה ליפול.
אלה בדיוק החלומות שמכרו לי..
"להיות עתודאי" = אתה מרוויח זמן לעצמך, הולך להתאמן לאכול כמו שצריך.
להיות עתודאי = יוצא מהצבא ישר לתחום טוב עם משכורת גבוהה.
בפועל זה לא ככה..
אפשר לשאול בן כמה אתה, מה אתה עושה בחיים/בצבא, איך סיימת בצפר, איך אתה מתרשם ממה שאתה עושה עכשיו? זה די יעודד אותי.
אני אצא מהצבא סבבה? אשלם קנס? "כמה שהשקיעו בי" זה בסביבוץ 8.5 אלף כל שנה, ואני בשנה הראשונה שלי. לדוגמא אני יוצא, משלם 8K. מה זה בא ברגל מה אתה אמיתי?
סבבה, אני עובר לחיל רגיל. מה נראלך זה כל כך קל להוציא פטור למישהו שבצו ראשון השיג נתונים טופ, פלוס פרופיל 97? לא ישחררו אותי בקלות.
אז הנה אני חיל רגיל. מה אני עושה? אוכל חרא.
בוא ונגיד.. קיבלתי פטור. אני אזרח. מה אני עושה? חי אצל ההורים, חי בבושה, הם מאוכזבים אני מאוכזב, מה אני עושה עם עצמי? משאיל מההורים 10K לתואר ראשון? סבבה השאלתי. עשיתי תואר ראשון, מה הלאה? משאיל מההורים עוד 30K לתואר שני?
מה אתה רציני?
אתה נשמע בדאון עצבני. בדיכאון.
גבר, אתה בן כמה? 18? 19? כל החיים לפניך. תאמין בעצמך. תנצל את מה שיש לך. תגיד תודה על מה שיש לך. אוכל, משפחה, חברים בריאות - כל השאר הם מותרות. תצא מהראש הקטן.
אני אזרוק קצת פילוסופיה בשקל כי אני אוהב את השטויות האלה: החיים הם כמו מטבע. אתה יכול ליפול על צד אחד או על צד שני. צד טוב או צד רע. תזכור אבל, שזה אותו מטבע.
בשונה ממטבע בחיים יש לך יכולת לבחור. יכולת להשפיע. זה הכל תלוי בך.
עתודה יכולה לסדר לך את החיים. באותה מידה היא יכולה גם להרוס לך אותם. תבחר אתה.
לגבי השאלה שלך... אני בן 21. ואני נתממניק. "מנהל תשתיות מערכות מחשב". אני מתעסק עם מערכות שמורכבות משרתים כגון יוניקס לינוקס ווינדוס. באזרחות קוראים לזה איש סיסטם.
סיימתי בית ספר עם תעודת בגרות סבירה. לא משהו מיוחד. תואר בהנדסה או מדעי המחשב אני לא רוצה ואני גם לא אעבור. עשיתי 5 יחידות פיזיקה ו5 מדעי המחשב ועם זאת אני לא בחור של מקצועות ריאלים.
לפעמים התפקיד משביז. לפעמים אני חושב.. מה לעזאזל אני כבר אעשה עם הניסיון הזה? ואני הרי לא מתחבר יותר מידי למחשבים. אני לא רוצה לבלות את המשך חיי מול מסך. אבל אני מסתכל על הצד החיובי. יש לי זמן כוח ומוטיבציה לעשות דברים אחרים. ועם הניסיון הזה בצבא אני יכול להכנס להייטק ולהתחיל קצת להרוויח. שיהיה לי בסיס שאני אוכל לנצל.
נערך לאחרונה על ידי Lynx; 05-07-2013 בשעה 00:59.
זה בדיוק מה שאני מחפש.. אני מחפש תפקיד שירצה אותי מבחינת "משהו שאני אאהב לעשות", בנוסף לתפקיד שיאפשר לי לחיות חיים נורמליים - אימונים, אוכל וכו'.
הבעיה שאין לי פיזיקה.. יש לי שאר מקצועות ממוצע גבוה גם בהומנים וגם בריאלים כולל אנגלית ומתמטיקה, אבל בלי פיזיקה. אתה חושב שאני אוכל להגיע לתפקיד דומה לשלך?
וכן אני דאון, כי אני כמו ילד בועה חשבתי בגיל 15 שבגיל 18 אני כבר אגור בדירה פרטית, או לפחות שכורה עם שותף שהוא חבר טוב, ונצא ונזיין וכו' וכו'
ומה אני מגלה? שלא... בגיל 18 אין שום דירה ושום חבר.. יש צבא מזדיין יש לימודים לימודים לימודים יש חוסר בכסף, יש התחננות להורים, יש אכזבה מעצמי..
יש לך את ZYZZ בחתימה.. תראה מה הוא עשה בשנים שבין 17-21 .. יותר ממה שאני ואתה נעשה ביחד בשנים האלה.
הוא זיין, יצא כל ערב וכל בוקר לעיר אחרת ולמסיבה אחרת, עם חברים, כסף היה לו לא יודע מאיפה קנה המון תוספים וגם דירה לעצמו הייתה לו.. היה לו הכל בפאקינג גיל 20
מה לנו יש בגיל 20? מדים, בית עם ההורים שרק מסתכלים עליך מאוכזבים מזה שאתה פאקינג בן 20 וגר עם ההורים, משכורת מינימום של מינימום, תת תזונה [הרי אי אפשר לאכול נורמלי כשאתה קם ב5 בבוקר וחוזר ב8 בערב וחצי מהזמן מעביר בתחנות אוטובוסים]..
פשוט חרא
הזה שעשה נתממ
אתה יודע שהאכילו אותך זין?
מקווה שיש לך ידע משל עצמך כמו נאחוי פה כי אם לא זה יעניין את הביצה בהייטק
בצבא או שאתה מתכנת ואוכל חרא אבל לפחות צובר ניסיון או שאתה יוצא
אני לא רואה בשבילי אפשרות אחרת
1. טכניון, מעדיף לא להגיד איזה מקצוע .. עולם קטן U KNOW
2. מה זה עוזר לי פטור נפשי? המטרה שלי זה לא פאקינג להבריז מהצבא, מה אני אעשה בלי צבא? אמלצר ב3 שנים האלה? אני מעדיף להיות בצבא ולצאת עם משהו ממשי ודרגת קצונה ומשכורת ומקצוע מאשר לאונן 3 שנים בתקווה שאני אהפוך לZYZZ..
אבל הבעיה שאין לי כרגע שום פתח לתקוה.. נו אז אני לומד בטכניון מה ייצא לי מזה? אני שומע ורואה את כל ה"חברים" שלי בוכים כל בוקר מחדש עם 3 בקבוקי רטלין שנגמרים בשבוע, כל פעם על דבר אחר אוכלים חרא בדיוק כמוני. בזמן שחברים אמיתיים שלי בקרבי אוכלים חרא אבל לפחות "חוויה".
אני אסיים ת'טכניון עוד 3 שנים ואחתום על קבע, סבבה? מה יוצא לי מזה? מה השגתי כלום.. נכנסתי איך שיצאתי..
אחרי ה3 שנות קבע, אני יוצא קצין ועם תואר ראשון ביד. איך זה עוזר לי להשיג עבודה של 10K+???????? לא עוזר!!!!!!!!!!!!
כוס עמק