" קום תהיה כל מה שבא לך " : שי ידידיה,אימון אישי.
כל אחד ואחת מאיתנו יכול לבחור היכן לשים 'פסיק' במשפט הכותרת.
והמכנה המשותף מזמין אותנו לפעולה,להתעוררות,התבוננות ובחירה.
מה...?
לחלום חלומות של אחרים,לצפות מהיציע "איך ההם מצליחים לשחק",
מה גורם לי הרגשה מעצימה?, מה באמת בא לי לעשות,לעשות ולחוות,
מה אני נאלץ,צריך,נו...טוב, אם כבר – אז כבר. ומה זה אומר על -
"החיוך הפנימי" ? , התשוקות, המאוויים.
(פסק זמן) אצטט כאן קטע מתוך הספר :
"אזורי המשגה שלך".(ווין,וון.ד"ר).
" הבט מעבר לכתפך. תבחין בבן-לוויה קבוע. בשל העדר כינוי טוב יותר, קרא לו המוות שלך. אתה יכול לפחוד מפני האורח הזה או להשתמש בו לתועלתך האישית. הבחירה בידך. כאשר המוות הוא בבחינת הצעה כה אינסופית והחיים קצרים עד להדהים, שאל את עצמך, "האם עלי להימנע מלעשות את הדברים שאותם אני באמת רוצה לעשות?" "האם עלי לחיות את חיי על פי ציפיותיהם של אחרים?" "האם חשוב שאצבור חפצים?" "האם הדרך לחיות היא לדחות דברים?" הסיכויים שתשובותיך יסתכמו במילים ספורות: לחיות... להיות עצמך... ליהנות... לאהוב. אתה יכול לפחד מפני מותך בצורה בלתי-מועילה, או שאתה יכול להשתמש בפחד הזה כדי לסייע לעצמך לחיות חיים משמעותיים. בפעם הבאה שאתה עומד בפני החלטה ושוקל אם לקחת לידיך, את השליטה בחייך, אם לבחור כרצונך, שאל את עצמך שאלה חשובה, "כמה זמן אהיה מת?" עם סיכוי כה נצחי אתה יכול לבחור כרצונך ולהשאיר את הדאגה, את הפחדים, את השאלה אם אתה יכול להרשות לעצמך את רגשות האשמה – לאלה שיחיו לעד. אם לא תתחיל לנקוט בצעדים הללו, אתה יכול לחזות מראש כי תחיה את חייך כפי שאחרים טוענים שעליך לחיותם. אין ספק שאם ביקורך עלי אדמות הוא כה קצר, מן הראוי שלכל הפחות יסב לך הנאה. במילים אחרות אלה הם חייך; עשה בהם כרצונך."
את כל המאמר ניתן לקרוא יחד עם נושאים נוספים באתר:
"חונכות משימתית מקדמת".

ציטוט ההודעה