קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. לנקיית פורום Gunz Online + סיקור המשחק
    על ידי מיכאל בפורום Gunz Online
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 19-01-2012, 21:11
  2. [סיקור]Gunz Online
    על ידי TrytoDie בפורום Gunz Online
    תגובות: 4
    הודעה אחרונה: 06-08-2009, 00:56
  3. [סיקור]למישחק gunz מושקע<<<
    על ידי whetulove בפורום Gunz Online
    תגובות: 9
    הודעה אחרונה: 24-07-2009, 17:29
  4. [סיקור]למישחק gunz מושקע<<<
    על ידי whetulove בפורום משחקים כללי
    תגובות: 4
    הודעה אחרונה: 01-02-2009, 15:21
  5. [סיקור]Gunz
    על ידי Limit-D בפורום משחקי רשת כללי
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 06-01-2009, 10:41
מציג תוצאות 1 עד 1 מתוך 1

[סיקור] על Gunz

FireBoy
    אורח

ברירת מחדל [סיקור] על Gunz

סיקור על Gunz
    את הסיקור הזה אני עשיתי שעות ישבתי וכתבתי נראה אז אל תחשבו שהעתקתי מאיזה שהוא אתר כי אני לא אז הנה הסיקור:

Gunz, במשפט אחד, הוא משחק פעולה מקוון מגוף שלישי, שמכיל בין השאר אלמנטים של משחק תפקידים מרובה-משתתפים-מאסיבי, ומתבל הכל באווירת האקשן המסוגנן שאנו מכירים היטב, למשל מסרטי המאטריקס. מה זה אומר, במילים פשוטות? ובכן, מצד אחד, ממש כמו במשחק MMORPG מצוי, אנו צוברים נקודות ניסיון וכסף, עולים בדרגות, קונים ומוכרים חפצים וכלי-נשק ומשפרים את הדמות הקבועה שלנו. מצד שני, המשחק עצמו הוא Shooter מרובה-משתתפים סטנדרטי, בו המטרה העיקרית היא להסתובב במפות שונות ולחסל כמה שיותר יריבים.
    כמו במרבית משחקי הפעולה המקוונים, גם כאן העלילה תופסת נפח מזערי עד לא-קיים מהמשחק. הרקע, אותו ניתן למצוא באתר הרשמי של המשחק, מספר על יבשת Astra הדמיונית, 50 שנה לאחר תום המלחמה הגדולה בין אימפריית Axium לבין רפובליקת Travia. כעת מתחיל עידן ההרפתקה, והמוני הרפתקנים, מחפשי אוצרות וציידי ראשים, מתקבצים לאורך הגבולות ונאבקים זה בזה במטרה למצוא חפצים יקרי-ערך וכמובן להשיג תהילה, כוח ועוצמה.

כמו בכל ממורפג, הדבר הראשון שעושים ב-Gunz הוא בחירת הדמות שלנו, המקצוע שלה, המין והמראה החיצוני. ישנם חמישה סוגי מקצועות, עם שמות מוזרים כמו "Axium Gun Knight", ו-"Travia Scout", אך אין ביניהם כל הבדל מהותי, מלבד המראה החיצוני והנשק עמו הדמות מתחילה. אני בחרתי ב-Travia Gun Fighter שלרשותו עומדים צמד תת-מקלעים – יעילים במיוחד וגם נראים מגניבים. עם תספורת בלונדינית קצוצה, זקן שחור, גופיה לבנה וכפות רגליים יחפות יצאתי לדרך.
    הכניסה הראשונה שלי למשחק לוותה בהלם תרבות קל. מצאתי את עצמי בתוך אחוזה קטנה, כאשר מסביבי מתרוצצים בטירוף מספר רב של אנשים שיורים זה בזה, מתעופפים, קופצים ורצים על הקירות ללא הרף. כן, ב-Gunz לכל לוחם יש יכולות אקרובטיות על-אנושיות, בסגנון שמזכיר קצת את מקס פיין, הנסיך הפרסי או את ניאו – רק בלי ההילוכים האיטיים. עד מהרה גיליתי שלדמות שלי יש מגוון מרשים למדי של מהלכים ותנועות מיוחדות. בין השאר ניתן לרוץ במעלה קירות וכך לטפס למקומות גבוהים יותר, לבצע קפיצות כפולות וסלטות מרשימות, לרוץ לאורך קירות וכמובן לזנק בכיוונים שונים וכך להתחמק מכדורים (Dodging). שלל התנועות מכניסות עניין רב לקרבות ב-Gunz, והופכות את המשימה לפגוע בשחקן מיומן לקשה במיוחד. נסו אתם לכוון ולפגוע בשחקן שרץ לאורך הקיר, מבצע קפיצה כפולה, נוחת היישר מולכם, ומתחיל לירות עליכם תוך כדי זינוק אחורנית.

אין ספק שהאקרובטיקה הזו הופכת את הקרבות ב-Gunz למרשימים במיוחד. הרי אנחנו תמיד אוהבים לראות אנשים שיורים בצמד מקלעים תוך כדי קפיצות לצדדים, וכאלה בהחלט לא חסר ב-Gunz. אך מה עושים ברגע שנגמרת התחמושת? בניגוד למקובל במרבית המשחקים בז`אנר, ברחבי המפות במשחק לא מפוזרים כלי נשק נוספים, וה-Power-Ups שמספקים תחמושת נוספת, בריאות או הגנה, נדירים במיוחד. לכן, ברגע שכיליתי את כל המחסניות של המקלעים שלי, נותרה רק אופציה אחת – אני מתכוון, מלבד מלרוץ בפאניקה ברחבי המפה ולהתחנן שהחבר`ה האחרים לא ירו בי – לשלוף את החרב. ב-Gunz יש מגוון רחב של כלי נשק לטווח קרוב, כמו חרבות, פגיונות ודוקרנים, זאת לצד שלל הרובים והאקדחים. אני התחלתי עם החרב הבסיסית - ישנה וחלודה, אך היא מספיקה בהחלט בכדי לנהל דו-קרב עד המוות עם יריב אשר גם לו אזלה התחמושת.
    אך לאחר ההתרוצצות הרבה ברחבי המפות וקטילת יריבים רבים-מספור, החלטתי שהגיע הזמן לצאת לשופינג. אחרי הכל, כמה אפשר לרוץ יחפים עם גופיה? מהתפריט הראשי של המשחק ניתן להיכנס במהירות לחנות העולמית של המשחק, בה מוצעים למכירה פריטים וכלי-נשק רבים שניתן לרכוש בכסף שנרוויח במהלך הלחימה. לפניי הונח היצע עשיר למדי של סחורה - ממקלעים מתקדמים, חרבות, טבעות וחפצים מיוחדים, ועד לחולצות שמוסיפות נקודות פגיעה, כפפות שמשפרות את נקודות ההתקפה, מגפיים, מכנסיים ופריטים אחרים.

ממש כמו במשחקי תפקידים המוניים, על מנת להשיג חלק מהפריטים צריך קודם כל להתקדם בדרגות. איך עולים דרגה? הורגים כמה שיותר יריבים, כמובן! לא חלף זמן רב עד שהצלחתי לצבור מספיק נקודות ניסיון ולעלות בדרגות: תוך כמה משחקים ספורים כבר הגעתי לדרגה 7, ופינקתי את עצמי בכמה פריטים יקרים כמו נעלי-קרב מבריקות, צמד אקדחים נוצץ ואפילו מעיל משוריין אופנתי.
    להבדיל ממשחק ממורפג, כל השחקנים, ללא קשר לדרגתם, מוטלים לאותה זירת קרב – ונלחמים ישירות זה מול זה. אם כן, מה הסיכוי של שחקן בדרגה 2 שעדיין לא קנה אפילו פריט אחד, כנגד שחקן בדרגה 23 שכבר מצוייד במיטב החפצים, הנשקים והשריונות שכסף יכול לקנות? כמעט אפסי, גם אם השחקנים עצמם טובים באותה מידה. למרבה המזל, הבעיה הזו נפתרת באופן פשוט למדי, על ידי התאמת סוגי החדרים לרמת השחקנים. כך שחקן חסר ניסיון ומתחיל ישלח לחדר ה"ניובים", בעוד מי שכבר צבר מיומנות והשיג דרגה גבוהה, יוכל להתמודד כנגד שחקנים ברמתו בחדר המנוסים.

המפתחים הקוריאנים מ-Maiet הצליחו להפתיע אותי במנוע גרפי שהוא לא פחות ממצוין - זאת כמובן אם מתחשבים בעובדה שהמשחק הוא פיתוח עצמאי שמופץ חינם ברחבי הרשת. אמנם אין כאן משהו שלא ראינו בעבר, אך כפי שניתן להתרשם מהתמונות – הגרפיקה בהחלט עושה את העבודה, ואף יותר מכך. חשוב לציין כי בשל פשטותה היחסית של החבילה הגרפית ב-Gunz, המשחק רחוק מלהכביד על כרטיסים גראפיים – גם המיושנים יותר - וכל מי שמחשבו לא הצליח להתמודד בעבר עם משחקים חדשים כמו Battlefield 2, למשל, יכול להיות רגוע בקשר לדרישות שמציב Gunz. במהלך המשחק, גם בהגדרות הגראפיות הגבוהות ביותר, לא חוויתי ולו ירידה אחת משמעותית בקצב הפריימים.
    אך לא הכל ורוד, כמובן: כבר בשעות הראשונות של Gunz שמתי לב לבעיה העיקרית של הבטא, נכון לעכשיו, והתסכול ממנה רק גבר ככל ששיחקתי יותר. באופן די צפוי, מדובר בבעיה טכנית, ועל אף שיש להניח שהיא תיפתר עם התקדמות שלב הבטא, היא עדיין גורעת באופן מהותי מההנאה שניתן להפיק מהמשחק: הפינגים של כלל השחקנים בשרתי המשחק גבוהים ביותר, וקשה למצוא חדרים בהם המהירויות משביעות רצון. לא פעם קרה שרוקנתי מחסניות שלמות מטווח אפס בשחקן יריב, והוא אפילו לא נפגע – זאת בשל ההבדלים הגדולים ב-Latency. לפעמים זה יוצר מצבים מגוחכים למדי, כאשר הרבה שחקנים רצים ויורים לכל עבר בעיוורון, כשמרבית הפגיעות וההריגות הן לא יותר ממקריות בלבד...
    בסך הכל, Gunz הותיר עלי רושם לא-רע. הוא מהיר מאוד, אינטנסיבי ומהנה למדי. כמו הרבה משחקים טובים בז`אנר, קל מאוד להיכנס אליו, אך המלאכה של ליטוש המיומנות לדרגות גבוהות קשה ודורשת זמן. כמובן שעדיין לא נחרוץ את דינו של המשחק, שכן הוא בשלב הבטא והבעיות הטכניות שלו "טבעיות", ובהחלט נמשיך לעקוב אחריו בסקרנות - אנו תמיד מחזיקים אצבעות לפיתוחים עצמאיים ומקוריים. אתם כמובן מוזמנים לפתח דעה על Gunz בעצמכם, הרי לכם שוב הקישור. הורידו, ואני מבטיח שלא תצטערו.

כל הזכויות שמורות לרוצח אש מגיל 6@
    נערך לאחרונה על ידי FireBoy; 23-12-2006 בשעה 01:21.

2. קישורים ממומנים

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 18:57.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,780 | הודעות: 8,150,362 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect