קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. תגובות: 23
    הודעה אחרונה: 12-04-2009, 14:38
  2. תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 20-04-2007, 14:26
  3. אשכול יצירת קשר בין המשתמשים
    על ידי WarBlood בפורום דיבורים
    תגובות: 16
    הודעה אחרונה: 13-10-2006, 16:43
  4. [שאלה] יש קשר בין ערוץ לבין דרופ?
    על ידי zash בפורום Maple Story
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 24-07-2006, 16:43
  5. [דיון] הקשר בין עם ישראל לארץ ישראל.
    על ידי michal בפורום יהדות
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 10-01-2006, 22:22
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 2 מתוך 2

[דיון] קשר בין מוזיקת רוק בריטית לרוק ישראלי

משתמש כבוד האוואטר של Hydro
    שם פרטי
    עידן
    לייקים
    1
    נקודות
    600
    משפט מחץ
    Eläköön! Väkivalta!

ברירת מחדל [דיון] קשר בין מוזיקת רוק בריטית לרוק ישראלי

במסגרת ביצפר הקבוצה שלי בחרה לעשות את העבודה על:
    "הקשר בין מוזיקת רוק בבריטניה בשנות ה-80 ו-90, למוזיקת רוק בארץ באותם שנים".

מה יש לכם להגיד בנושא?

(אני עוד חוקר את זה, יום שלישי מגישים, כשיהיו לנו מסקנות אני אשתף).
    [חנצ'וווק] *מכין לחנצ'י שוקו* > :] <
    D:

2. קישורים ממומנים

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    קארין
    לייקים
    0
    נקודות
    54
    משפט מחץ
    a sphincter says what?

אוי, זה מזכיר לי את העבודת חקר שאני עשיתי בתיכון.
    השאלת חקר שלי הייתה על ההבדל בין קולנוע בריטי ואמריקאי לאורך המאה, אז זה הזכיר לי קצת

בכל מקרה, יש הבדל אחד בולט במקורות של המוזיקה-
    הרוק הישראלי הצעיר של התקופה בא בעיקר מתוך צרות וזעקות של הדור של התקופה. אביב גפן הוא דוגמא טובה לזה. לעומתו, ברוק הבריטי שהיה פופולרי בתקופה, כולם היו איכשהו יותר פופים. גם, הגו אז את המונח "בריט פופ". להקות כמו בלר,סווייד, אואזיס, פאלפ... יותר עניין אותם להשתכר בפאבים ולשיר על כל מיני אנשים שהם פוגשים, ולא בהכרח לקחת הכל למקום שבו הם חיים ולמה שהם עוברים.
    גם מבחינת המוזיקה עצמה- בשנות השמונים כמעט כולם נשמעו אותו דבר עם הסינטים והאורגן-על-רצועה שלהם. אבל סוף האייטיז-תחילת הניינטיז זו תקופה טובה לדבר עליה. כשבארץ, כל זמר ישראלי שחשבו ששווה משהו היה חייב ללמוד קודם בכיתה יא' הנצחית של "עניין של זמן", בבריטניה האמנים צמחו מתוך בתי ספר אמיתיים למוזיקה ונפלטו ישר למעגל התעשייתי של פופ'נ'רוק. וגם, אל תשכח שבבריטניה לא הולכים לצבא בסוף 12 שנות לימוד, כך שהייתה להם הזדמנות ללמוד עוד מוזיקה בקולג', או להתחיל ישר לעבוד על המוזיקה שלהם כאמנים עצמאיים.
    מעבר לזה, אם תחקור את כל אותן להקות בריט פופ- תגלה שרובם ככולם למדו במוסדות גבוהים למוזיקה כבר כילדים והתחנכו לתחום שהם אוהבים עוד לפני התיכון. בארץ, כולם לומדים בבית ספר רגיל, המשקיעים במיוחד מתקבלים לתלמה ילין, ונאלצים להסתפק בזה עד שיסיימו צבא, ואז הם בני 21 ויכולים לנסות להתקבל לרימון או משהו כזה, ורק משם להתחיל לצמוח. לכן מתקבלת ההרגשה שהכוונות שבמוזיקה הישראלית איכשהו מתפספסות, כי בתור צעירים יש להם הרבה מה לומר אבל אין להם את ההכשרה המוזיקלית לעשות את זה כמו שצריך, בעוד שבבריטניה הם כבר מכירים את הכללים המוזיקליים היטב וכל שנשאר להם לעשות זה לגדול, לראות משהו ששווה לכתוב עליו- ולפלוט את זה לנייר ומשם להפקות אלבומים שלמים שמוכרים כמו לחמניות. לדעתי, זה הכל בחינוך.
    לא רק בחינוך, כמובן. גם המציאות שבה חיו הרוקרים של הניינטיז בארץ שונה מאוד מזו של הבריטים. בעוד כאן נרצחים ראשי ממשלה, יש אינתיפאדה, מופעים וירטואוזים מרשימים של אוטובוסים מתפוצצים וסכסוכים בלתי פוסקים עם כל מי שברדיוס של 2000 ק"מ מירושלים...בבריטניה, הסקנדליסטים שביניהים התמודדו עם זעם על בית המלוכה, בעוד שהרגועים יותר שרו על דמויות פיקטיביות, דמויות לא-פיקטיביות ועסקו בנושאים שסתם "חמוד" לעסוק בהם. כל מיני נונסנס שהם כתבו בשביל שהשיר יתחרז <מה שנשמע רע כשאומרים את זה ככה, אבל זו המוזיקה הכי טובה >. שלא תבין לא נכון, מובן שגם לבריטים היו צרות משלהם, ההבדל הוא שהצרות שהם שרו עליהן היו צרות יחיד, בעוד שבישראל כולם שרו על צרה קולקטיבית <בדומה לקולנוע הישראלי, עד היום למעשה, שכל הסרטים עוסקים כמעט תמיד באותם שלושה נושאים>.

טוב, מוקדם לי מדי בשביל החפירה הזו, אז אני אעצור כאן בינתיים, אבל אולי אני עוד אמשיך לזיין לך ת'שכל מאוחר יותר. תודה ושלום.

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 15:36.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,570 | הודעות: 8,150,152 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect