קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה
-
משתמש מתחיל
מתכון עוגת קפה גבוהה
מרכיבים עם תבנית קוגלהוף 24 ס"מ
לעוגה:
1/4 כפית מלח
130 גרם שמן צמחי
230 מ"ל (1 כוס) חלב או חלב סויה/שקדים ללא סוכר
2 כפות וויסקי
4 ביצים גדולות
1 כפית תמצית וניל
4 כפיות נס קפה מגורען
280 גרם (2 כוסות) קמח רב תכליתי
1/2 1 כפיות אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
90 גרם שקדים או אגוזים, טחונים לאבקה
130 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן
130 גרם סוכר דמררה
לזיגוג:
1 כפית נס קפה
110 גרם אבקת סוכר
4 כפות חלב
אופן ההכנה
מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
מוזגים כף מים רותחים לקערה ומוסיפים 4 כפית קפה מגורען ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
באמצעות נפה של סולתם מנפים את הקמח,הסודה לשתייה ואבקת האפייה לתוך קערת נירוסטה ולאחר מכן מוסיפים אגוזים,את 2 הסוכרים והמלח ומערבבים
עד לקבלת תערובת אחידה.
במרכז הקערה יוצרים גומה ויוצקים לתוכה שמן,וויסקי וחלב,מוספים את תמצית הוניל והקפה שהומסו קודם לכן יחד עם החלב עד לקבלת מרקם אחיד.
משמנים תבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס"מ ויוצקים לתוכה את התערובת,אופים במשך 45 דקות עד שקיסם שננעץ בתוכה,יוצא יבש,מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר במשך 10 דקות
והופכים את התבנית על גבי צלחת גדולה ומשאירים אותה שתתקרר.
בכדי להכין את הזיגוג,יש לנפות את אבקת הסוכר לתוך קערה כלשהי ואז להמיס כפית קפה.
לאחר מכן יש ליצוק את הקפה והחלב בהדרגה לקערה עם אבקת הסוכר שנופתה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מזלפיפ את הזיגוג על העוגה ומגישים.
-
תגיות בנושא זה
הרשאות פרסום
- אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
- אין באפשרותך לפרסם תגובות
- אין באפשרותך לצרף קבצים
- אין באפשרותך לערוך את הודעותיך
חוקי הפורום