קטגוריה: משחקים/אסטרטגיה
לא כל יום מבקש מאיתנו משחק מחשב להניח את הנשק ולעשות שלום עם אויבנו. Peacemaker, אשר דורש מאיתנו לפתור את הסכסוך הישראלי-פלסטיני, הוא עוף מוזר בתעשיית המשחקים – וכזה שמהווה אתגר לא קטן.משחקים אף פעם לא היו מוצלחים כל כך בלעשות שלום. כשזה נוגע לפיצוצים, יריות ופיזיקה מדויקת של גופות מתרסקות – משחקים מתעלים על עצמם. אבל שלום? מה יכול להיות כיף בלעשות שלום? נכון, יש איזה משחק או שניים שאפשרו לנו להגיע לפתרונות נטולי אלימות לסכסוכים, אך גם הם, לרוב, כללו לא מעט אופציות אלימות. אפילו משחקי דיפלומטיה כמו Republic התמקדו בחתירה תחת היריבים ולא בשיתוף פעולה אמיתי.
אולי הבעיה היא בעצם ההגדרה 'משחקים'. האם משהו שמוגדר כ'משחק' יכול להתמודד עם בעיה הרת-גורל אשר משאירה את מיטב הדיפלומטים בעולם חסרי אונים, כמצב הפוליטי במזרח התיכון? וובכן, תגידו שלום ל-Peacemaker, משחק אשר מהווה שעון מעורר לכולנו, ותזכורת שבידור אינטראקטיבי מסוגל להתמודד עם נושאים מעט יותר רציניים מנקודות הפגיעה של חייזרי עולם הטבעת של Halo.
Peacemaker, כשמו, מאפשר לכם לנסות את מזלכם בהבאת שלום למזרח התיכון. למרבה ההפתעה, הוא לא מפחד להתעסק בנושאים הבוערים בגובה העיניים, לעיתים גם על חשבון הפוליטיקלי-קורקט. בעיית הפליטים, המחסומים, המתנחלים, הטרור ולא מעט בעיות אחרות, יעמדו בפניכם בדרך לשלום – ופתרונות קלים, כמו לרוץ הישר לזרועתיו של הצד היריב ולהסכים לכל דרישותיו, הם לא בהכרח בחירה מוצלחת.
אתר הבית:
http://www.peacemakergame.com/game.php
תמונות:
http://forums.legitreviews.com/about...tml&highlight=















