תמונת חצי גמר הגברים באליפות ארה"ב הושלמה אתמול, ללא הפתעות של ממש. נובאק דיוקוביץ', המדורג 3 והאיום הראשי על רוג'ר פדרר, עשה את שלו ב-3 מערכות מול קרלוס מויה הספרדי. בשלב הבא מחכה לו ספרדי נוסף, דויד פרר, ששלח הביתה את חואן אינגסיו צ'לה.
במשחק , דיוקוביץ' לא התקשה בדרך ל-4:6 6:7 1:6 על מויה, המדורג 17. הסיפור הגדול היה בסיום כשהסרבי, ההופך לחביב הקהל המקומי, עשה לקהל חיקויים של מריה שראפובה ורפאל נאדאל, מה שהתקבל בהתלהבות במגרש ע"ש ארתור אש. "אני לא מנסה לצחוק עליהם", הוא אמר מאוחר יותר, "אני רק רוצה לעשות שמח על המגרש וגם מחוצה לו".
דיוקוביץ', לו זה יהיה חצי גמר שלישי, המשיך ביכולת המצויינת שלו מהתקופה האחרונה. אחרי שתי מערכות לא קלות, הוא הצליח לשבור את יריבו הספרדי, שסיים את המשחק עם שגיאה כפולה. "למויה היה טורניר גדול", פירגן הסרבי בן ה-20 בסיום, "אבל למזלי שיחקתי את הטניס הטוב שלי והיה לי גם קצת מזל בשובר השיוויון. בסוף זה כבר היה המשחק שלי".
בשבת מחכה לו דויד פרר (15), שגבר 2:6 3:6 5:7 על חואן אינגסיו צ'לה (20). לפרר בן ה-25 זו תהיה הופעה ראשונה אי-פעם בחצי גמר גרנד-סלאם. "אני משחק מצויין על המשטח הקשה", הוא אמר בסיום המשחק, "אלו היו אולי 3 המשחקים הגדולים בקריירה שלי".
הערב יחלו משחקי חצי גמר הנשים. במשחק הראשון, סווטלנה קוזנצובה (רוסיה, 4) תפגוש את בת ארצה אנה צ'קבטאדזה, שהדיחה ברבע הגמר את שחר פאר, ומאוחר יותר יעלו ז'וסטין הנין (1) ו-ונוס וויליאמס (12) לקרב שמוגדר בעיני רבים כגמר האמיתי.

ציטוט ההודעה