זה בנוסף לפסטה... סתם סתם... זה פירה מסורתי אצלנו בבית, ואני מאוד אוהב אותו כי הוא פשוט כזה, בלי תוספים, בלי עניינים בצלחת, פירה.

מצרכים:
תפוחי-אדמה (שניים למנה)
מרגרינה
מלח
מים

כלים:
כלי קיבול
סיר
מקלף תפוחי-אדמה (הפתעה!)
מרסק תפוחי אדמה
סכין

תהליך ההכנה:
מלאו את הסיר במים, והכניסו את תפוחי האדמה. כל רבע שעה, בדקו שהתפוחי אדמה רכים מספיק עד שאפשר להעביר דרכם מזלג מבלי להפעיל כוח. כשזה קורה, הוציאו את המים מן הסיר, ורסקו את תפוחי האדמה, הוסיפו מרגרינה, עד שזה רך מספיק, ורסקו עוד, הוסיפו מלח לפי הטעם, והמשיכו לרסק עד שאין גושים בכלל בפירה, שהוא נקי ומושי כזה. שימו בצלחת (רצוי ליד שניצל שמתכונו יירשם למטה) ובתיאבון!!!



שניצל סטייל כלימור! עוד מתכון משפחתי, לשניצל בעשייה ביתית.

מצרכים:
נתחי עוף
חרדל
ביצים
פיורורי לחם
שמן

כלים:
כלי קיבול
מחבת
מרית או מזלג
קערה בינונית
צלחת
לוח חיתוך
סכין גדול לחיותך בשר
מסננת

תהליך ההכנה:
שטפו את נתחי העוף, חתכו מהם את החלקים הלבנים בעזרת הססכין על קרש החיתוך, שיטפו בשנית.
בקערה אחת, קחו חרד וערבבו עם חלמוני ביצה עד שיהפכו למיקס אחד, בצלחת השנייה פזרו פירורי לחם.
טבלו כל אחד מנתחי העוף בחרדל עם הביצים, ואחר כך צפו אותו בפירורי הלחם, ושימו על צלחת פנויה. כשנגמרים נתחי העוף, קחו מחבת ושפכו בו שמן, עד שיירתח, ושימו אחד אחד את השניצלים, עד שהם מקבלים צבע חום זהבהב... שימו את כולם בקערה, וחכו כ-5 דקות עד שייתקררו, הוסיפו לצלחת ליד הפירה (שמתכונו למעלה) ובתיאבון!