קרדיט למומה

MC מנצור, הוא שחר חסון, יעלה היום על במת פסטיבל בראשית במופע מיוחד עם 7 נגנים ו 4 אקורדים MC מנצור, הוא שחר חסון, יעלה מחר על במת פסטיבל בראשית במופע מיוחד עם 7 נגנים ו 4 אקורדים.
שחר חסון, 31, כוכב 'מהדורה מוגבלת', הוא אחד האנשים הכי מצחיקים בארץ. כשהוא מחליט לעשות מוזיקה מדובר בפרודיה שזכתה לשם Mc מנצור, סוג של ראפר ערס, ששירים שלו ('חסון, תן לי כאפות על התחת') הם ערבוב של היפ הופ מוחצן עם סקס פרוע, זעם צעצוע (נגד ממציא חוק מרפי) עם פיגור מג'עג'ע, וכמובן ההומור המוטרף של חסון.

האלבום הראשון של Mc מנצור נולד אחרי שמעריצים הקליטו אותו בהופעות והעלו לקאזה. האלבום השני בדרך, וגם (איך לא) DVD בהופעה חיה. כל אלה יושבים על ארבעת האקורדים המסכנים שחסון מכיר, ושעליהם בלבד הוא מלחין. בחמישי הקרוב יופיעו Mc מנצור ולהקתו, 'הפליז', בפסטיבל 'בראשית' בכנרת. צ'אנס לא רע להחליף כמה מילים עם חסון, סטנדאפיסט בנשמה שנושם במה ושוחט קהל כבר עשר שנים רצוף.

"פסטיבל בכנרת זה ה-מקום להופיע בו", הוא אומר, "יש שם צעירים והורמונים חבל על הזמן. האמא שולחת את הילדה ואומרת לה 'לכי, תחזרי ללא קרום, תזדכי עליו'. זה גם פותח פתח למכוערות, כי אחרי יומיים שם כולם עם שערות ושפם ולדובות יש יתרון, כי כולם ממילא עם שרוואלים והן לא צריכות להידחק לתוך סקיני ג'ינס. זה נותן לגיטמימציה לכל בחורה להשיג שם סקס ,מקום מלא הורמונים חבר'ה צעירים שבאים להתפרק בלי אבא ואמא עם אוהל. החיסרון זה שאין מקלחות. יש מקלחת שעולה 20 שקל ואתה מקבל טפטוף שאתה יכול לשטוף גבה גבה. אני בא לפני הופעה להתקלח – אין. פעם היינו באים לישון שם, היום אנחנו מופיעים וחותכים הביתה. להיזרק מתאים עד גיל מסוים. אחרי גיל 21 מוזר לך לישון שם. יש גם הורים סטלנים כאלה שאנטי שבאים עם הילדים. הילד מעשן עם בוף היד אחת ומטרנה בבקבוק של באנג בשניה. אומרים לתינוק 'איפה מים?' והוא אין לו מושג מה מדברים, הוא בסטלה מטורפת. במקום לשאול 'איך עושה כלב?' שואלים אותו 'איך עושה דולפין עם כנפיים?'.

מה יהיה בהופעה?
"הופעה רק עם שירים של MC מנצור, כמעט בלי סטנד-אפ. אני עולה עם שבעה נגנים: שלושה גיטריסטים, תופים, סקסופון וקלידים.
עם אותם ארבעה אקורדים?
"יש להקות שעשו מזה קריירה. השירים שלנו זה טקסטים מצחיקים, שירים הזויים, פרודיות. שואלים אותי 'מה אתה אומר 'מנושים'? זה לא נורמלי. אנשים צריכים להבין שזה לא אני, זה MC מנצור שעושה פרודיה על ראפרים. בחו"ל הם אומרים 'ביץ'', ו'ליק יור פוסי'. אי אפשר להגיד 'כוס', זה נשמע נוראי, אז אני שר על מנושים וסרסור זה 'ספר מנושים'. זה פרודיה. אנחנו מסתלבטים על תרבות ההיפ הופ שהכל זה זיונים וגמירות על הפנים. אבל בשורה התחתונה MC מנצור רוצה אהבה. הוא אוהב זיונים וזה, אבל בסוף הוא רוצה את האישה הקטנה שלו".
תן עוד דוגמה.
"יש דברים בהיפ הופ שבחו"ל נשמעים טוב, נגיד שהם נותנים אותיות: 'גיב מי איי, גיב מי בי, גיב מי דבליו'. בעברית זה נשמע נורא 'תן לי א, תן לי ז, תן לי צ'. זה נשמע כמו 'בלי סודות', 'עכשיו דממה - אלפי על הבמה!'. בחו"ל הם זורקים תאריכים, מה סאבלימינל יגיד, כג' בניסן? זה לא נשמע טוב. בעברית דברים נשמעים נורא אז בו נסתלבט על זה ניקח את זה צעד אחד קדימה. אתמול שמעתי שיר של ראפר: 'מרגיש שבלעדיך אני לא נוכח, רוצה אותך כך ולא בורח'. זה מגוחך. הם מחפשים מילים הזויות בשביל החרוז. או למשל זמר מזרחית ששר: 'אני ואת בתלם אוהבים, ילדונת אל תסבי לי פנים'. זה פאתטי כי זה ערסים".

איך הולכת הפרודיה על ערסים?
"'וואלאק אתה' זה פרודיה על משפטים הזויים של ערסים, שבאים אליך אומרים 'בחורה זה כמו מצית, מדליקה אבל אם אתה רוצה אתה לא מוצא'. MC מנצור אומר לו 'קח גפרורים'. הוא לא מבין. הוא חושב שמרפי עושה לו רע. אבל חוקי מרפי זה על בנאדם אמיתי שגילה את הדבר הזה שדברים משתבשים".
מתי MC מנצור יגיע למיינסטרים?
"זין בעין! לא רוצה גלגלצ. רוצה שוליים. בשיר 'קופץ לחושך' יש את השורה: 'אני כותב נורא כשאני חושב על מה תגידו, אתם פרופס, רץ יחף בשוליים, לא רוצה למצוא, אל תיתן לי סימן, מכישלון לכישלון מרוויח את הזמן. לא משנה מה תעשה, הביקורות תמיד ישחטו. מישהו כתב עלי בעיתון 'לא נהניתי, לא הצחיק אותי'. אחר כך ראיתי אותו בא לעשות אודישן ל'מהדורה מוגבלת', הבחור דפק שם דומיות, יעני אף אחד לא צחק. אחרי האודישן הוא בא אלי 'אחי, אתה מצחיק, זה כל כך קשה, לא צחקו ממני וממך כן'. אמרתי לו 'אני לא יותר טוב. תבוא כל יום רביעי לערב במה פתוחה'. המהות זה לנסות מול קהל, הקהל שופט. לכן אף מבקר לא יכול להגיד לי כלום, אני בא מהטוב לא כדי להצליח או למכור, אני שם כי אני אוהב את זה באמת".

מה כתבת לאחרונה?
"יש בעלי עסקים שבסוכות בונים סוכה מחוץ לעסק. היא עומדת ריקה, אתה מציץ פנימה רואה אתרוג שתלה עצמו משעמום. לי זה נוגע ללב. או שאתה נמצא עם בחורה, הולך לשים קונדום והיא בינתיים עושה צוות בידור, עושה קולות לשמור על אוירה. אתה מסתובב ורואה אותה עם פונפונים. התקשרו אלי לעשות סקר. כשמתקשר גבר אין לך סבלנות, כשמתקשרת בחורה אתה מיד 'בקשה', בסוף אתה שואל את השאלות בעצמך, מפתח שיחה אולי תצא מציצה".
מתי יוצא הדיסק השני של MC מנצור?
"הדיסק השני עוד לא גמור. הוא ייצא יחד עם DVD של המופע שעשינו בב'ומבמלה'. אנחנו מצלמים גם את 'בראשית'. נעשה DVD ונמכור בחנויות או ב VOD. הכי חשוב לי שיקלטו שזה פרודיה. כשאני שר את 'שיר הנהגת' שהיא מתנגשת במשהו, אני לא באמת שוביניסט, זה פרודיה. אני נותן את האוטו לחברה שלי מתפרק לה טמבון תוך כדי, הבנות מפרקות מכוניות, בסף אתה רואה אותה רצה באיילון עם הגה ועץ ריח".
יש מישהי עכשיו?
"אני יוצא עכשיו עם מישהי חדשה בת 22, יפה, סקסית, כמו שאני אוהב. היא צוחקת מהבדיחות שלי שזה יותר חשוב ממצחיקה בעצמה כי היא נותנת ביטחון. היא צוחקת ממה שאתה אומר וגם ברגעים פחות נעימים אז צוחקים על זה".
להאזנה למיטב של MC מנצור
לתעודת זהות של שחר חסון ב'ביפ'