קרדיט למומה
גדולים מסכום חלקיהםסינרגיה יחגגו את זכייתם בתואר 'להקת השנה' וייפרדו מהמעריצים בהופעה מיוחדת, כולל 'בדד' של זוהרמעריצי להקת סינרגיה מוזמנים למחות דמעה. ב-20 באוקטובר ב 22:00 תקיים הלהקה, במועדון הזאפה בתל אביב, את ההופעה האחרונה במסגרת הסיבוב 'מרגיש אחר', שקידם את אלבומם השני, שזיכה אותם בכל התארים האפשריים בסיכומי השנה החולפת, כולל 'להקת השנה' ברשת ג' ובגלי צה"ל ו'שיר השנה' 'תראי זה אני' בגלי צה"ל. במקביל מתכוננים חברי סינרגיה להקלטות האלבום השלישי, שיופק ככל כנראה בשיתוף חברת התקליטים הד ארצי. את הגעגועים לחומרים חדשים יעזור להפיג הביצוע המחודש שלהם ל'בדד' של זהר ארגוב, שהוקלט עבור המצעד העברי השנתי של גלי צה"ל, אך הסתמן בין לילה כלהיט אימתני בזכות עצמו, למרות שלא היסס להפוך על פיו את הקלאסיקה של מלך הקסטות המנוח.
"אני אפילו לא זוכר מתי התחלנו רשמית את סיבוב ההופעות", מודה סולן הלהקה רון הופמן, "אבל לפני כמה ימים דברתי עם המשרד ואמרו לנו שבמהלך 2007 הופענו יותר ממוש בן ארי, מה שזה לא אומר". "המטרה היא לקחת פסק זמן, שזה משהו שלא עשינו מאז תחילת הדרך המשותפת", מוסיף בנואה, גיטריסט הלהקה, "אנחנו בעיצומו של תהליך הכתיבה של השירים החדשים, ומאד מרוצים מהתוצאות ומהבגרות והבשלות שלנו כיוצרים כפי שהיא באה לידי ביטוי בשירים החדשים. זו לא פרידה, רק פסק זמן, וחשוב שהמעריצים שלנו ידעו ש'סינרגיה' מתכוננת לחזור עם אלבום חדש כבר בתחילת 2008".
בחירתכם כלהקת השנה במצעדים העבריים לא הייתה מפתיעה.
הופמן: "אותנו זה הפתיע מאד. לא ראינו בזכייה הזו משהו שהיה מונח בכיס, וכשזכינו בתואר 'שיר השנה' זה בכלל היה מדהים".
בנואה: "כאילו, תחשוב על זה. מה שלא יקרה בעתיד, תמיד תישאר השנה בה מאזיני רדיו מכל הארץ החליטו ששיר שלנו היה הדבר שהם הכי אהבו לשמוע".
נכון שעשיתם תחקיר יסודי על שירי זהר ארגוב לפני שבחרתם לחדש את 'בדד'?
הופמן: "לגמרי. גלי צה"ל פנו אלינו בהצעה לחדש שיר של זהר, אבל נתנו לנו לבחור איזה מהם. היות והאיש הקליט מאות שירים הסתגרנו עם ערימה ענקית של דיסקים".
בנואה: "בעצם זה היה האוסף המשולש".
הופמן: "האמת שלא חשבנו לבחור דווקא אחד מהלהיטים הגדולים שלו, אבל שמענו את 'בדד' והיה ברור לכולנו שזה השיר. מה שכן, היה לנו ברור שלא ננסה לשחזר את העיבוד המקורי. להיפך, נעקור מתוכו את כל המזרחיות ונביא משהו שהוא באמת שלנו".
בנואה: "בסוף גילינו ש'בדד' הוא במקור שיר של להקה אלמונית, שבצעה אותו בסגנון כמעט ג'אזי, וזהר הגיע במקרה להופעה שלהם, התלהב והחליט להקליט אותו, כך שלא רק שעשינו קאבר לקאבר, גם החזרנו שיר שלא היה מזרחי במקור לסגנון לא-מזרחי. שלא יבינו מזה שלא חשוב לנו שמעריצים של זהר יאהבו את הגרסה שלנו. היא נעשתה מתוך המון כבוד ואהבה אליו, כי בתכלס האיש היה המלך. אנחנו לא הגענו אפילו לנסיכות".
אפרופו עליה בסולם הדרגות, לא הגיע הזמן שתהפכו למוזיקאים במשרה מלאה?
הופמן: "זו דילמה קשה שאנחנו מדברים עליה לא מעט. נכון שרוב חברי הלהקה, אני בתוכם, עדיין אוחזים בעבודות יום. נכון גם שככל שאנחנו מצליחים יותר, האופציה להתפרנס רק ממוזיקה קורצת יותר. זו החלטה לא קלה".
בנואה: "אני מתפרנס כיום רק ממוזיקה ומנסה לשכנע את שאר החברה בלהקה לעשות כמוני. כמו שאתה מבין, מדובר בהצלחה חלקית כי רק המתופף שלנו, איתן, איתי בקטע הזה".
הופמן: "אמרתי לך, אני מתלבט".
בנואה: "ובזמן שאתה יושב בעיניים אדומות מעייפות במשרד ההיי טק שלך ומתלבט אני משלים שעות שינה אחרי ההופעות. תחשוב גם על זה".

ציטוט ההודעה