תאמינו או לא, אבל משחק הוידאו החדש של הסימפסונים דווקא לא רע בכלל. שיחקנו בגרסת ההדגמה, והופתענו לגלות כותר מושקע ומהנה שצוחק על כל העולם – ובעיקר על עצמו.

כולנו יודעים שמשחקי מחשב המבוססים על מותגי טלוויזיה וקולנוע מוכרים הם בדרך כלל טרגדיה שעדיף להימנע ממנה (ראו דוגמאות א', ב' וג'). ניסיון העבר מלמד אותנו, אם כן, שאין שום סיבה להתלהב ממשחק הוידאו החדש של ה'סימפסונים', המפותח על ידי שנואת נפשם של הגיימרים – Electronic Arts. כך בדיוק חשבתי גם אני כאשר ניגשתי לבדוק את גרסת ההדגמה. חצי שעה אחר כך, ההלם עדיין ניכר על פניי. טוב לדעת שלפעמים יש הפתעות בחיים!

'The Simpsons Game', המפותח במקביל עבור קונסולות הדור הנוכחי (נכון לרגע זה לא מתוכננת גרסת מחשב אישי), הוא בדיוק כל מה שלא הייתם מצפים ממשחק שכזה להיות: מקורי, משעשע, צבעוני ומתוחכם. כל אחד משלבי המשחק הוא למעשה פרודיה מוצהרת על משחק מחשב אחר. בין השאר, תמצאו כאן שלבים המתרחשים בגרסאות מצחיקות במיוחד של Grand Theft Auto, ראצ'ט וקלאנק, Medal of Honor, ואפילו Katamari Damacy. העלילה נכתבה על ידי צוות הכותבים של סדרת הטלוויזיה, וגם השחקנים מהסדרה (והסרט) התגייסו בכדי לתרום את קולם למשחק.

ניכר שהמשחק הזה לא לוקח את עצמו ברצינות אפילו לרגע אחד, וכל קלישאה שתוכלו לחשוב עליה מנוצלת כאן לפרשנות משעשעת וסטירית על עולם משחקי הוידאו. שלא יהיה לכם ספק, The Simpsons Game מרגיש כמו משחק שתוכנן עבורנו – הגיימרים – ולא בהכרח עבור המעריצים השרופים של סדרת הטלוויזיה. זו בחירה מסוכנת במקצת עבור Electronic Arts, אבל מי אנחנו שנתלונן...

צילו של ענק הסופגניות

גרסת ההדגמה בה שיחקתי, המיועדת לקונסולת הפלייסטיישן 3, מתרחשת בשלב המהווה פרודיה על Shadows of the Colossus הנהדר. בארט והומר סימפסון מתייצבים לקרב כנגד רובוט ענקי בדמותו של 'נער הסופגניות', המשוטט בעיר וזורע הרס בכל פינה. בכדי להפיל את הרובוט הזה, תיאלצו לחשוף את שלוש נקודות התורפה שלו, ואז לטפס על גבו 'ולטפל' בו מקרוב. זהו קרב ארוך וקשה יותר ממה שציפיתי שיהיה, אך רוב השלבים במשחק המלא לא יתרכזו סביב יריב אחד, אלא יפרשו על עולם שלם, מלא באויבים משעשעים.

הקרב נגד ענק הסופגניות חושף מראה גראפי מלוטש ומהודק. בעוד שבדור הקונסולות הקודם זכינו לראות הרבה משחקים שניסו להיראות כמו סרטים מצוירים אבל התוצאה הייתה מעין הכלאה מוזרה בין גרפיקה דו-מימדית ותלת-מימדית, הרי ש-The Simpsons Game נראה פשוט מאוד כמו פרק מהסדרה, עם אנימציה חלקה לחלוטין ודמויות מפורטות וברורות.

גרסת ההדגמה לוקחת את השחקן הישר ללב הקרב ואינה מבזבזת זמן בלימוד ממשק השליטה, אך נקווה שהמשחק המלא יתחיל לפחות בשלב אימונים קליל. בכל זאת, הצלחתי תוך מספר דקות להלביש את בארט בתלבושת ה'בארטמן' המפורסמת שלו, שמאפשרת לו לטפס על גגות הבתים ולעופף ביניהם בקלילות. הומר סימפסון מתגאה בעיקר ביכולתו לפלוט גזים מצחינים שמחסלים את אויביו, או להתכדר למעין בלון ענקי שדורס בקלילות את העוברים ושבים. במשחק המלא נזכה לשלוט בכל שאר חברי המשפחה – אפילו במגי הקטנה, שתוכל לזחול למקומות צרים אליהם איש מלבדה לא יכול להגיע.

לרוע המזל, במהלך המשחק בדמו נתקלתי גם בכמה בעיות טכניות מעצבנות, הבולטת מכולם היא המצלמה התזזיתית והבעייתית. הרבה פעמים התעקש המשחק להציג לי נקודת מבט הפוכה מזו שנדרשה לי, ולא הסכים להזיז את המצלמה לזווית נוחה יותר. לעיתים המצלמה אף נתקעה מאחורי קיר או חפץ כלשהו, ולמשך שניות ארוכות לא ראיתי כלום. יהיה חבל לראות משחק מושקע כל-כך נופל על בעיה שכזו, ונקווה שמפתחי המשחק ינצלו את השבועות הספורים שנותרו עד צאתו לחנויות בכדי לתקן תקלות מעין אלה.

הכי צהוב שיש

גרסאות הפלייסטיישן 3 והאקס-בוקס 360 של The Simpsons Game צפויות להיות דומות מאוד אם לא זהות לחלוטין, אך כיאות לאופנה הנוכחית, בגרסת ה-Wii תמצאו כמה משחקונים שמנצלים את בקר השליטה הייחודי של נינטנדו, כולל שלב אחד בו תזכו לשלוט ב... מזלג ווירטואלי. כל הגרסאות צפויות להגיע למדפי החנויות בתחילת חודש נובמבר הקרוב.

חודשים ארוכים כבר חלפו מאז הפעם האחרונה שניגשתי למשחק בציפיות נמוכות כל-כך, והופתעתי לחלוטין. במהלך השנים האחרונות זכינו לשחק בכמה משחקים לא רעים בכיכובם של הסימפסונים (זכור לי במיוחד חיקוי ה-GTA החביב 'Hit & Run'), אך The Simpsons Game נראה כמו משהו מיוחד באמת. אני מתכננת להסתער על עותק הביקורת של הכותר הזה בשנייה שינחת על שולחן המערכת – נקווה שההתלהבות הגדולה שלי לא תהפוך לאכזבה ברגע שאזכה לשחק במשחק המלא. בהצלחה לסימפסונים!