לכל סרט הארי פוטר שיצא יש לי ביקורת, לחמישי יש ביקורת בפורום, ואני אפרסם כאן...
קטע מידע על סםרי הארי פוטר
הארי פוטר ואבן החכמים
אין תלונות, ממש אין תלונות, הסרט הטוב ביותר שיצא, הבנתי הכול, ברור כמו בספר, מילה במילה, הורידו פה ושם כמה קטעים אבל לא משהו מיוחד, כלומר השאירו את הקטעים החשובים באמת, השאירו את מה שהיה צריך להשאיר, העלילה ברורה ומובנת, אפרטים נהדרים, איכות משחק נהדרדת, הייתי ממש בשוק מהקטע במשחק הקווידיץ' (כי לא קראתי בהתחלה את הספרים, אחרי זה התעמקתי בזה...), הקטע עם וולדמורט הבהיל אותי, האפקטים שעשו על וולדמורט היו מדהימים וריאליסטיים, בדיוק כמו שצריך, כריס קולומבוס עשה את העבודה הנהדרת ביותר, ופתח בפנינו את הדלת לעולמו הקסום של הארי פוטר בדרך הנפלאה ביותר שאפשר.
הארי פוטר וחדר הסודות
סרט המשך לא פחות טוב מקודמו, קצת פחות מעניין, הבסיליסק הדהים אותי בגודל שלו, טום רידל מתאים לתיאור בספר, הכול כשורה, לא מביע חרטה על 35 השקלים ששילמתי בכדי לראות את הסרט. הערבה המפליקה הייתה קטע גאוני וחסר תקדים, עראגוג לא נראה כ"כ בבירור, מה שהוסיף לפחד ולדימוי שלו, ושוב, כריסטופר קולומבוס מצליח להדהים את הצופים ואת חובבי הארי פוטר לדורותיהם, סרט שמתאים לגדולים ולקטנים, אני אישית ממליץ. (שיט, אני מרגיש כמו ג' יפית...)
הארי פוטר והאסיר מאזקבאן
לפי דעתי, בסרט הזה מה שהיה חשוב זה העלילה עצמה, הדרך בה נעשה הסרט פחות מרשימה מאשר שני הסרטים הקודמים, הסרט פחות מעניין, הרבה פחות מעניין, הוא איבד את היכולת להרשים, להפתיע, ואני מאוד התאכזבתי ממנו. האפקטים היו ממש טובים, אבל דרך המשחק, הדרך בה התבטאה העלילה, פשוט שיעממו אותי עד מוות... אין לי מה לומר, חוץ מזה שהסרט הוא שיעמום אחד גדול, אולי בשל מחסור בוולדמורט, ואני חושב באמת שהסרט השישי לא יהיה שונה, משום שוולדמורט אינו מופיע גם שם, אך בכל זאת, אני חושב שזהו אחד הסרטים המאכזבים ביותר שיצאו לסדרת הארי פוטר.
הארי פוטר וגביע האש
בהתחלה, בשל ביקורות בעיתונים, טיפה פחדתי לראות את הסרט, לא ידעתי מה הוא מכיל, איך הוא נראה, מה הוא מציג בפנינו, אך לבסוף עזרתי אומץ והלכתי לראות את הסרט, די נהניתי למען האמת והוא לא היה מפחיד כמו שאמרו בעיתונים, ולמרות זאת חשתי אכזבה עמוקה, הסרט עצמו היה בשבילי ממש מדהים, העלילה, האפקטים, הכול היה מושלם, אבל הכי התאכזבתי מהסצנה הסופית עם וולדמורט, אני מצאתי את עצמי מול אדם קירח ללא אף אשר מנסה להרוג ילד שגדול בשנה ממני, ולמען האמת ציפיתי ליותר, ציפיתי לעיניים אדומות, ציפיתו לטירוף באישיות, למרות שהשחקן עשה עבודה מדהימה, אחראי האפקטים עשה עבודה טיפה מאכזבת, וכול הסרט רק חשבתי על זה.
הסרט עצמו סרט טוב, אבל, כמו הסרט הקודם, איכזב בקטעי השיא.
הארי פוטר ומסדר עוף החול
הרגע סיימתי לראות את הסרט. אפשר לומר שאני בשוק. זה כ"כ שונה, כ"כ לא הגיוני ומשונה שרק יכולתי לדמיין! אני מעולם לא ציפיתי שהסרט הזה יצא כמו שיצא! הרעיון, כמובן הוא גאוני! אם זה לא היה מבוסס על ספר, כמובן שהסרט הזה היה נפלא! פנטסטי! מעל כל דבר שאי-פעם ציפיתי! אבל כן, זה מבוסס על ספר, וניסו לדחוס את כל 887 העמודים מלאי התוכן הנהדר הזה, ולא הצליחו לעשות את זה בצורה הנכונה. ויתרו הרי על כל-כך הרבה דברים חשובים! כ"כ הרבה קיצוצים ושינויי עלילה, שכמוהם לא ראיתי.
ספוילרים והמשך:
יש כ"כ הרבה קיצוצים בסרט! הקטע שבו הארי והוויזלים הולכים לבקר את מר וויזלי ופוגשים את נוויל וסבתא שלו, חסר. הקטע שדובי מספר להארי על חדר הנחיצות, חסר. השיחה הארוכה שדמבלדור מסביר להארי על הנבואה, חסר. סיביל טרלוני שמספרת על הנבואה בתוך ההגיגית, חסר. הקטע שבו רון נוגע במוחות שבאקווריום והופך למשוגע על כל הראש, חסר. הבוגארט שהופך לפחדים של גב' וויזלי, חסר. קבלת סיכות המדריך של רון והרמיוני, חסר. הקטע שהארי יושב עם ג'יני, לונה ונוויל עם המימבלוס מימבלטוניה, חסר. הרטע שהארי מגיע לרציף עם ההילאים שמאיימים על הדארסלים, חסר. כל משחקי ובחינות הקווידיץ', חסר. הקטע שהארי פורץ למשרד של אמברידג' ומדבר עם סיריוס ולופין, חסר. הקטע שהוא פורץ שוב ומדבר עם קריצ'ר, שונה לכך שהוא לא מדבר עם אף-אחד ואמברידג' תופסת אותו לפני שהוא נכנס ללהבות. הקטע שהארי יוצא עם צ'ו ל"בית התה של מדאם פודיפוט, חסר. הקטע ההוא עם ריטה סקיטר ב"שלושת המטאטאים", חסר. החבילה שסיריוס נותן להארי שמתבררת כמראה דו-כיוונית, חסר. ועוד הרבה מאוד!
כמובן שאי-אפשר בלי מעט שינויי עלילה:
קריצ'ר כמעט ולא מופיע בסרט, מי שמספרת לאמברידג' על צ"ד זו צ'ו צ'אנג ולא מריאטה אדג'קום, בלטריקס לסטריינג' בורחת לבד ורק באמצע העלילה, אמברידג' תופסת את כל צ"ד ובאמצע פגישה מה שבמקור אמור להיות רק את הארי כי כל השאר בורחים, מנדנגוס פלצ'ר לא מופיע ולו פעם אחת בסרט, גם לא פירנזה, האגריד חוסך בסיפור שלו ושל אולימפה בניסיון לשכנע את הענקים לא להצטרף לצדו של דמבלדור, גרעפ לא אומר מילה אחת, הציור של אימו של סיריוס לא מופיע ולו לרגע אחד, גם לא דובי שכנראה נמחק מהעלילה, חסכו את רוב השבוע הראשון והנוראי של הארי, חסכו גם את כל הראיונות עבודה בין ראשי הבתים לתלמידים, בקיצור, הרבה מאוד נחסך.
כמו שאתם מבינים ממה שכתבתי למעלה ומהספוילרים החביבים שהרסו לכולם את הסרט, הסרט די מאכזב, וגורם תחושה של ריקנות ואכזבה רבה מאוד לאחר הצפייה בסרט. דייויד ייטס עשה עבודה נוראית, וחרש על קטעים מספר שדי משעממים את הצופה, כמו העניין עם החדשות שמראים רק קטעים מכותרות בעיתון ועוד בצורה מזעזעת.
הדבר היחידי שיצא די בסדר בסרט זה הוא הקרב במחלקת המסתורין, בין דמבלדור לוולדמורט, וכמובן מאחר ודייויד ייטס הוא במאי עלוב הוא חסך כמה וכמה משפטים חשובים מאוד בדו-שיח המתנהל ביניהם, הוא הראה במטושטש את רגעי חדירת וולדמורט לגופו של הארי, מה שדי מפריע בעין.
דבר נוסף שאני יכול להגיד שיצא טוב הוא שיעורי הלטת הכרה, שבהם מוצגים זכרונות כאלה ואחרים מעברו של הארי, שנראים ברור ולחלקם אף מתווסף סנייפ בעבודת חיתוך מעולה! הזיכרון של סנייפ מוצג כאשר הארי מפעיל חזרה את לחש הלטת הכרה לכיוונו של סנייפ, ורואים, שוב, חלקים קטנים ומטושטשים מהזיכרון ומה שבטוח, חלקים רבים נחסכו ממנו.
לסיכום, הסרט יצא מאכזב באופן דראסטי ומעליב, שגורם תחושת אכזבה לאחר רמת הציפייה הגבוהה שבין המעריצים, אני אישית מקווה ששנה הבאה, יביאו במאי חדש שיעשה את "הארי פוטר והנסיך חצוי הדם" בצורה הנכונה.
חשוב!!! אני לא מצפה שישימו את כל הקטעים בסרט, אלא רק את הקטעים החשובים, את הקטעים ששווה לראות, את הקטעים שיגידו לנו משהו בהמשך ושנבין בזכותם את ההמשך.
מקווה שתהנו...