שאלה :
האם מותר לי לעבוד בשבת במוסד לילדים נכים עם פיגור עמוק, המרותקים למיטותיהם וזקוקים לסיוע בכל פעולות החיים הבסיסיות? יש להדגיש שהמוסד הינו מוסד דתי שלא מחייב לעבוד בשבת. רק מכיוון שאני לומדת בשאר ימי השבוע אני רוצה לעבוד בשבת. האם מותר לי לנסוע בהסעה שהנהג בה הוא ערבי אל העבודה וממנה?
תשובה :
לפי תיאור העבודה שמסרת בדבריך, הרי שזו עבודה משמעותית ביותר ויש בה גמילות חסד רבה עם החולים. למרות שאפשר שמטרת העבודה מבחינת העובד היא להרוויח כסף עדיין אין זה מפחית מחשיבות העבודה והמסירות לחולים אלו.
עליך לברר אילו פעולות מותר לעשות עבור חולים אלו בשבת ואלו אינן הכרחיות ואסורות. אלו פעולות אפשר לעשות בשינוי ובגרמא ואלו יכולות להידחות עד מוצאי שבת. בכל אופן העבודה כשלעצמה מותרת בוודאי בשבת. לגבי המשכורת – מכיוון ששכר שבת אסור. דהיינו שכר על עבודה הנעשית בשבת עצמה, יש צורך להבליע את השכר בעבודת ימי החול. למשל אם התחלת לעבוד לפני כניסת השבת, או עבדת במשמרת שמסתיימת לאחר צאת השבת השכר יכול להיות מובלע בזמן שאינו ושבת ובכך הוא מותר.
לגבי ההגעה והחזרה, כפי שהצעת וכפי שמקובל לגבי אחיות, מכיוון שחולים אלו זקוקים ותלויים בטיפול זה, מותר להגיע ולחזור על ידי נוכרי. כל טוב (משיב: הרב שמואל סלוטקי)

ציטוט ההודעה