קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה


אשכולות דומים

  1. [מתכון]קוסקוס אוריגינל|כשר
    על ידי DarkDevil בפורום אוכל ומתכונים
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 13-02-2010, 13:26
  2. [מתכון]קוסקוס אוריגינל
    על ידי .Eliran. בפורום אוכל ומתכונים
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 23-04-2008, 14:50
  3. [מתכון] קוסקוס אוריגינל
    על ידי inbar5320078 בפורום אוכל ומתכונים
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 29-03-2008, 02:30
  4. [מתכון]קוסקוס אוריגינל
    על ידי inbar5320078 בפורום אוכל ומתכונים
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 25-03-2008, 14:36
  5. [מתכון]קוסקוס אוריגינל
    על ידי .Eliran. בפורום אוכל ומתכונים
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 07-02-2008, 00:03
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 3 מתוך 3

קוסקוס אוריגינל

  1. #1
    משתמש ותיק האוואטר של Bar.
    שם פרטי
    Bar
    תאריך הצטרפות
    08/2007
    הודעות
    5,600
    לייקים
    1
    נקודות
    840
    משפט מחץ
    וואלה אין..
    מין: זכר

    ברירת מחדל קוסקוס אוריגינל

    קוסקוס אוריגינל


    המצרכים
    למרק 2-3 בצלים קצוצים
    בשר בקר מספר 8 - שריר הזרוע, חתוך לקוביות גדולות (או כל בשר אחר שמתאים לבישול ארוך)
    1 קולורבי
    1 לפת
    צרור שלם של כוסברה טריה
    שמן זית
    כוס גרגרי חומוס שהושרו לילה לפני כן במים
    2-3 גזרים חתוכים למקטעים
    2-3 קישואים חתוכים למקטעים
    נתח דלעת חתוך לקוביות גדולות (אחרת הדלעת מתפרקת)
    מלח ופלפל

    לגרגרי הקוסקוס
    שקית של קוסקוס מהיר הכנה
    מעט שמן זית
    מלח

    אופן ההכנה
    בסיר גדול מזהיבים את הבצלים הקצוצים בשמן זית
    לפני שהם משחימים מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים יחד עד ל'סגירה' של הבשר
    מוסיפים קולורבי חתוך לארבע ולפת חתוכה לארבע (איה אומרת שזה רק לטעם ולא אוכלים - אצלי אכלו את הקולורבי וליקקו אצבעות)
    קוצצים את חבילת הכוסברה גס ומוסיפים לסיר
    מסננים את החומוס ממי ההשריה ומוסיפים לסיר. (אפשר להשתמש בחומוס מקופסא, ראו בהמשך)
    מערבבים, מוסיפים מים רותחים עד כדי כיסוי הבשר ונותנים להתבשל כשעתיים עד שעתיים וחצי.

    כשהבשר כבר רך אבל לא ממש מתפרק מוסיפים את הגזרים, ואם משתמשים בחומוס מקופסה אז זה הזמן להוסיף אותו, שטוף ומסונן.
    כעבור כחצי שעה מהוספת הגזר - מוסיפים את הדלעת והקישואים ורק אז מוסיפים בפעם הראשונה לתבשיל חומרי טעם:
    בערך כף מלח ופלפל שחור לפי הטעם. לא מוסיפים שום תבלין אחר.
    אם אין בסיר מספיק נוזלים - מוסיפים מים רותחים בכמות שנרצה לקבל מרק.
    (מי שרוצה - יכול בשלב הזה להוסיף שומר אחד חתוך לרבעים - מוסיף המון טעם אבל לא חובה)

    ממשיכים לבשל עד שהדלעת והקישוא מתרככים
    ברבע השעה האחרונה לבישול מוסיפים עוד קצת כוסברה קצוצה + סיבוב קטן של שמן זית

    מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות שעל השקית, ורגע - לפני שמתנפלים עלינו:
    אפילו הסבתות והדודות כבר התחילו להשתמש בשקיות המוכנות האלו... חייבים להתקדם, לא?
    מי שרוצה להכין בדרך הארוכה והקשה יותר - שיתכבד. אבל התוצאה היא כמעט אותה תוצאה עם השקית המוכנה, בעיקר אם נוקטים בשיטה שתפורט להלן:

    את הקוסקוס מכינים בקערת זכוכית - תמיד רק בקערת זכוכית (תשאלו את איה למה, אני לא יודעת...)
    מוסיפים את המים לפי ההוראות שעל השקית, ונותנים לנוח כרבע שעה, לא יותר
    אחר כך מפוררים עם מזלג את ה"יציקה" שהתקבלה
    עושים מלמעלה סיבוב של שמן זית, וזורים מלח לפי הטעם
    ואז מתחיל "לכבס" את זה בידיים. שתי כפות הידיים זו מול זו מעל הקערה, לוקחים חופן ומתחילים לשפשף את הידיים זו בזו
    הגרגרים מופרדים ומקבלים מרקם אוורירי.
    מעבירים אותם למסננת אידוי שיושבת בנוחיות על סיר המרק - יש לשים לב שנוזלי הסיר לא יגיעו לתחתית המסננת
    אנחנו צריכים רק את האדים מהסיר!
    מכסים את המסננת, ממתינים רבע שעה ומגישים לשולחן!

    חשוב לזכור - הקוסקוס ממלא, מפוצץ. אין צורך להכין שום אוכל נוסף בארוחת קוסקוס.
    הדבר היחיד שאיה סיפרה לי שאוכלים עם הקוסקוס האוריגינל זה קצת סלט מבושל, מטבוחה או משהו דומה. ולא נודע כבושם הזה..........

    אם נשאר לכם קוסקוס (גרגרי הסולת) שלא נאכלו, אפשר להחזיר אותם לקערת הזכוכית, לכסות אותה רק במגבת ולשמור על השיש יום, יומיים. לא בטוחה בקשר לשלושה...

    בתיאבון.



    קרדיט למתכונים נט



    "כי בליבי נשבעתי - הפועל עד יום מותי"



  2. קישורים ממומנים

  3. #2
    משתמש משקיע האוואטר של XВoy
    תאריך הצטרפות
    05/2007
    הודעות
    2,410
    לייקים
    0
    נקודות
    12
    מין: זכר

    ברירת מחדל

    וואי איזה תמונה אני יעשה היום....תודה על המתכון



  4. #3

    ברירת מחדל

    התמונה עשתה לי חשק ....
    תודה רבה

+ תגובה לנושא


הרשאות פרסום

  • אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך


כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 19:05.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,450,736 | הודעות: 8,151,318 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect