אתמול כשצפיתי במשחק של ברצלונה מול ריאל מדריד, הסתכלתי על
רייקארד ועל ההרכב, ולהפתעתי גיליתי שהוא הכניס את מי שנחשב או
היה נחשב לשחקן הטוב בעולם - רונאלדיניו, ואת אחד הקשרים היותר טובים
בעולם כיום - דקו. אמרתי לעצמי, מה ריאל כבר יכולה לעשות? ושוב, להפתעתי טעיתי.
אחת השאלות שרוב האנשים בארץ ובעולם שואלים בטח, איך זה שרונאלדיניו
לא עשה כלום? איך זה שאטו לא יצר מצב? ואיך זה שדקו היה חלש?
התשובה היא פשוטה - פרנק רייקארד.
כאמור, כולם יודעים שרונאלדיניו עד היום שיחק כ4 משחקים מלאים בכל העונה.
פעם אחת אמרו שהוא פצוע, פעם אחת הוא בילה בברזיל לאחר ניצחון ורייקארד
השאיר אותו בחוץ, פעם אחת על הספסל, פעמים אחדות כשהוא משחק כבר בתחילת המחצית השנייה הוא בספסל. ואז כולם תוהים מה בעצם קרה?
אז מה שקרה, שככל הנראה יש המון ענייני אגו של רייקארד עם רונאלדיניו, משחקי מוחות מי בעצם אמורה ברצלונה לוותר כדאי שהמורשת תמשיך, האם לוותר על השחקן הטוב בעולם או לוותר על אחד המאמנים היותר מוערכים בעולם?
דילמה קשה שמורכבת מהמון דעות, ולטעמי התשובה היא רייקארד. רייקארד חשב באמת ששחקן גם אם הוא נחשב לטוב בעולם, שבמשך שנה שלמה לא שיחק, יבוא לסופר קלאסיקו ויתן את המיטב? אתמול ראינו רונאלדיניו חלש, עם טכניקה יוצאת מן הכלל, לא כל אחד יכול לעבור את רמוס פעמיים, אבל דוגרי, מה הוא עושה חוץ מזה? בעיטה למרכז השער שפעם רונאלדיניו בלי למצמץ היה מבקיע את זה? איפה הכדורים החכמים? איפה הגאונות? אז התשובה היא פשוט שהוא לא בכושר משחק. רייקארד החליט לוותר עליו כל השנה, והחליט לתת לילד בן 21 כמו מסי את המושכות ולנהל את ברצלונה, ואז להפתעתו מסי נפצע - אתם באמת חושבים שאם מסי היה, רונאלדיניו היה פותח? אז זהו ממש לא. לגבי אטו ודקו... דקו חזר מפציעה, מחצית ראשונה ראינו אותו על הפנים, למה לתת לו להמשיך לשחק את רוב המשחק? תוציא אותו קיבנימט או שלא יהיה בכלל בסגל, שים מהירות וטכניקה של דוס סנטוס גם אם זה יעלה לך במחיר של אי סגירה מצידו, ולגבי אטו - אטו מתחילת המשחק היה על הפנים, תכניס את ב'וזאן או הנרי במחצית השנייה, תעשה משהו בן אדם? ויותר חשוב - למה לא ללמוד מריאל מדריד? למה לא לפתוח עם 2 חלוצים בחוד? מה אתה משחק עם אחד, ועוד שם את אינסייטה בצד ימין? ממתי אינסייטה שיחק שמה.. המון דברים לא ברורים...
לבסוף אני רוצה להעיר הערה.. כולם אומרים שרונאלדיניו כבר תם בברצלונה, וכבר מסי מייצד את ברצלונה החדשה, אבל האם זה לא תם עידן רייקארד ועדיף להביא מאמן חדש?
שמעו מאמן חטאפה לשעבר - בן שוסטר, גבר על מאמן שכבר 4-5 בברצלונה? כאילו מה קורה פה? אם כל הכבוד לי לשוסטר ואין לי שום זילזול, קבוצה כמו ברצלונה הייתה אמורה לפרק את המגרש בקאמפנואו, ולעומת זאת ראינו לחימה של ריאל מדריד? אז שוב הבעיה בשחקנים? לא - אנשים, פשוט לא. הבעיה היא במאמן, במוטיבציה שהוא מקרין, בלחימה, וכנראה שלרייקארד כבר אין את זה, עדיף לתת למאמן אחר את המושכות ולהביא את המיטב מהשחקנים.
בואו נזכור גם שקאפלו, קאפלו הגדול, בא לשנה ולקח את ריאל מדריד לאליפות במקום רייקארד? מי שמע על דבר כזה? קבוצה שמחליפה 2 מאמנים בשנתיים עולה על ברצלונה בכל פרמטר? ודוגרי ובלי לזלזל בריאל, הרבה מאוד אנשים בעולם, ואת האמת גם אני חושב שברצלונה קבוצה יותר כישרונית, קבוצה יותר חזקה, אבל אתמול ראינו מי באמת היה יותר חזק, ובאמת מי שלט בכל הקשור להגנה והתקפה כאחד - אולי השליטה בכדור לא, אבל את מי זה מעניין..
בקיצור המסקנה שלי היא חדה וברורה - פרנק רייקארד מיצה את עצמו בברצלונה, עידן רייקארד תם ונשלם, שישלכו אותו הביתה, ויביאו מאמן חדש.

ציטוט ההודעה