הייתי חייב להעתיק את זה סיפור מרגש חבל על הזמן קראו חייבים!!
אומוטויוסי מול כל ניגריהבגיל 18 הוא הושעה לחמש שנים מהליגה והנבחרת הניגרית. הוא הגר לבנין ונכלל ברשימת 13 השחקנים הצעירים המבטיחים בעולם והיה קרוב להפועל כפ"ס. מחר ראזק אומוטויוסי יפגוש את ניגריה לקרב אישי משלו
במהלך עונת 2003 ראזק אומוטויוסי, שחקן סנשאיין סטארס, הושעה לחמש שנים מהליגה הניגרית, בטענה שהיכה שופט במהלך משחק. אומוטויוסי אומנם הכחיש, אבל זה לא עזר והוא החליט להגר לבנין. מחר (שלישי) בנין תפגוש את ניגריה באליפות אפריקה במשחק שנראה לפרוטוקול בלבד, אך בשביל אומוטויוסי זו מלחמה אישית.
טעות במספר
אומוטויוסי בן ה-22 שנולד בלאגוס, בירת ניגריה, התחיל את הקריירה ב-2002 בקבוצת אבדי מהליגה הראשונה בניגריה לפני שעבר לקבוצת סאנשיין סטארס. באותה עונה קרה הדבר הכי פחות צפוי מבחינתו של החלוץ כשההתאחדות לכדורגל הניגרית גזרה עליו עונש כבד של השעייה לחמש שנים מהנבחרת ומהליגה הניגרית בגלל שכביכול הכה שופט במהלך המשחק בין קבוצתו לקבוצת אנימבה.
"קלטת הוידאו הראתה ששחקן עם החולצה מספר 23 עמד ליד השופט ואני בכלל לבשתי את המספר 32", אמר אז אומוטויוסי בניסיון נואש לשכנע את ההתאחדות הניגרית לחזור בה מהחלטתה. גם רגע הגילוי היה יוצא דופן. אומוטויוסי הגיע למשחק גביע נגד קבוצה חובבנית ורק אז ראשי קבוצתו אמרו לו שהוא וחברו לקבוצה, סייגון, הושעו לחמש שנים ולא יוכלו לשחק. בהתחלה אומוטויוסי לא האמין, אבל לצערו הסיפור התברר כנכון.
החלוץ הרגיש אז שכל העולם נגדו ונסע פעם אחר פעם לאבוג'ה, שם נמצאת ההתאחדות, כדי להציל את הקריירה. לווה כסף מחברים ובני משפחה כדי לשלם על מלון, ישן בדרכים, אבל כלום לא עזר והעניינים הלכו והסתבכו. הקבוצה סירבה לשלם לו את משכורתו ואמרה לו: "במילא לא תשחק חמש שנים. למה שנשלם לך משכורת?".
בניגריה התחרטו מאוחר מידי
"זה כאילו שבהתאחדות הניגרית החליטו לגמור לי את הקריירה, אבל אלוהים אמר לא", אמר אומוטויוסי שהחליט שלא לוותר על הקריירה ולעבור לבנין, שם מצא את מקומו בקבוצה פובה מהליגה הראשונה.
תשעה חודשים לאחר העונש הקשה שמע אומוטויוסי שההתאחדות הניגרית ביטלה את ההשעייה ואיפשרה לו לחזור לשחק בנבחרת של ניגריה, אבל אומוטויוסי היה נחוש בדעתו: "הם ביטלו את ההשעייה אחרי שתשעה חודשים סבלתי. אני כבר החלטתי שלא לשחק לעולם במדי הנבחרת הניגרית".
בשלושה חודשים בקבוצה בבנין הוא הפך למבקיע המצטיין של המועדון, לפני שהחליט לנסות את מזלו באירופה כשעבר בנובמבר 2005 לקבוצת שריף טיראספול המולדבית. אומוטויוסי כבש 14 שערים ב-23 הופעות במדי שריף ובאותה עונה גם עזר לנבחרת עד גיל 20 של בנין להעפיל לאליפות העולם וכבש את השער ההסטורי לבנין באליפות.
השיא היה בסיום הטורניר בהולנד כשנבחר ע"י פיפ"א לאחד מ-13 השחקנים הצעירים המבטיחים בעולם כשגם ליונל מסי נכלל באותה רשימה.
גם בישראל נלחמו עליו
בינואר 2007 הגיע אומוטויוסי למבחנים בהפועל כפ"ס בשאיפה להתקדם מהליגה המולדבית. עוד לפני שהגיע היתה עליו 'מלחמה' כשגם מכבי נתניה רצתה לחטוף את השחקן. בכפ"ס הבהירו אז לנתניה שהיא הוציאה לו ויזה וכבר מחכה לו זמן רב ובנתניה החליטו לוותר.
כשהגיע אומוטויוסי לארץ הוא כבש צמד במשחק גביע הטוטו בניצחון 1:3 על מכבי פ"ת. "הוא הרשים מאוד", אמר אז מאמן כפ"ס, אלי אוחנה, "יש סיכוי טוב מאוד שנחתים אותו". אלא שכפ"ס לא יכלה להחתים את אומוטויוסי בגלל מכסת זרים מלאה, ואומוטויוסי קיבל טלפון מנשיא שריף שאמר לו: "מצאתי לך קבוצה בשבדיה, תגיע לחתום".
השחקן החליט שלא לחכות לקיץ וברח להלסינגבורג שרצתה אותו באופן מיידי. "המעבר להלסינגבורג הוא פריצת דרך גדולה עבורי כשחקן", אמר אומוטויוסי, "התנאים שם הרבה יותר טובים מבטיראספול".
הדהירה של אומוטויוסי לא נעצרה גם בקבוצה השבדית, שם כבש בעונה החולפת בתשעה חודשים 14 שערי ליגה מתוך 49 שכבשה קבוצתו וסיים כמלך השערים. "הליגה בשבדיה קשה מאוד ופיזית", אמר אומוטויוסי בהתחלה, "החודשיים הראשונים היו קשים, אבל זה ששיחקתי עם הנריק לארסון עזר לי מאוד. למדתי ממנו המון".
כמו כל ילד שצומח להיות כוכב כדורגל, השאיפה של אומוטויוסי היא להגיע לאחת הליגות הטובות באירופה. "הכי טוב בשבילי זה לשחק באנגליה. אם זה לא יסתדר, אז בצרפת או גרמניה", הוא אומר. עד אז, לאומוטויוסי יש את הקרב הפרטי שלו נגד ניגריה. אומוטויוסי אומנם כבש שער באליפות, אבל בנין כבר לא תעלה שלב בגלל שני הפסדים. כל זה לא מונע ממנו להצהיר: "אשחק בכל הכוח. אני חייב להוכיח להתאחדות הכדורגל הניגרית שמה שהם עשו לי ב-2003 היה לא הוגן".

ציטוט ההודעה