מה נשמע כולם?
שבת שלום לכולכם!
והיום בפינה:
* אני רוצה לאמץ חתול, מה לקנות?
* טיפים: איך לבחור חתול?
* אמצתי, איך מרגילים את החתול לבית החדש?
לפני האימוץ, מה קונים?
טוב, קודם כל קונים מזון המותאם לגיל החתול, ולסוגו.
למשל: אם רוצים לאמץ חתלתול, קונים מזון לחתלתולים, יש להם מזון מיוחד.
אני ממליץ לקנות 2 סוגי אוכל: יבש ורטוב (משומר) אחרי זה קונים ארגז לצרכים שלו, ואבנים \ חול. על חול מגני שעשועים אני לא ממליץ, מכיוון שהוא מלוכלך ומלא בכל מיני חיידקים.
אחרי זה, קונים צעצועים, ואני ממליץ לכם לקנות גם משהו שהוא יוכל לגרד (עם הציפורניים) אחרת הוא יהרוס לכם את הרהיטים.
אפשר לקנות גם כמו מיטת חתולים כזאת (חחח) שיוכל לישון שם. אבל אני לא מבטיח שהוא ירצה. אחרי שקנינו והכל מוכן, אפשר ללכת לאמץ. אל תשכחו לקנות לו קערות!!
איך בוחרים חתול:
בסך הכל זאת בחירה שלכם, איזה סוג חתול, גילו, וכל זה.. פשוט יש כמה דברים שמומלץ לבדוק:
ממבט ראשון: כשבוחרים חתול, תסתכלו לו בעיניים, יכול להיות שיש לו דלקת. אם העיניים נראות בסדר, בלי לכלוכים והצבע רגיל ולא אדום או משהו כזה, מסתכלים על גופו. אם יש מקומות בלי פרווה, או שיש פצעים ומשהו אחר ששמתם לב אליו והוא נראה לכם מוזר, אל תקחו אותו. לא כדאי.
אם הוא צולע, או משהו כזה, אז זה ברור שיש לו רגל נקועה \ שבורה.
אם הכל בסדר, ואתם מוכנים לאמץ אותו, אז תאמצו!! (:
ממבט שני: כדאי ועדיף לאמץ חתול חולה, או כל חתול לא מושלם, כי לכל אחד מגיע הזדמנות לטיפול, לחום ואהבה... אני אישית מעריך אנשים שמעדיפים להסתכל מנקודת מבט זו.
איך להרגיל אותו אליכם ולבית החדש?
כמובן שביום הראשון, החתול יפחד ויילל. יכול להיות שבשבילכם זה יהיה לילה ללא שינה. מי שכבר היה לו גור, יודע על מה אני מדבר. בכל מקרה, תשחקו עם החתול ותקדישו לו מזמנכם. לחתול לוקח כמה זמן להתרגל. זה יכול לקחת שבוע, או יכול לקחת כמה ימים.
וזה כל מה שאני יכול להגיד.
תהנו עם החתול שלכם!!

ציטוט ההודעה