כתב - לירון.
ברוכים הבאים לפינה השבועית D:::
בפינה הזאת תוכלו להתעדכן במה שחדש אצל בע"ח בארץ ובעולם.
מכיוון שהפעם די התעכבתי עם הפינה, הבאתי יותר כתבות מהרגיל...
קריאה נעימה! ;]
ג'ירפון חדש בא לעולם.
דניסה הג'ירפה מספארי רמת גן המליטה את הגור העשירי שלה.
מזל טוב! D:
סתם כתבה נחמדה לפתוח איתה את הגליון. ;]
גם קופים יודעים מתמטיקה.
לפי מחקר שנערך בארה"ב, קופים מסוגלים לבצע חיבור בעל פה כמו בני אדם. מחקר קודם העלה: שימפנזות טובות יותר במשחקי זיכרון.
נחמד להם... אם הם יכולים גם אנחנו יכולים... ;]
פנדת הענק: מ-51 גרם ל-35 קילו.
וושייק, ששקל 51 גרם כשנולד במרכז לחקר הפנדות שוקל כעת 36 קילוגרם. בסין מגדירים את ההישרדות של החיה הנדירה כ"נס רפואי".
אני שמח שהוא שרד ועלה במשקל. ;]
נקווה שיהיו עוד כתבות משמחות כאלו בשנת 2008...
ממלאים את השמיים.
בילי פרנקל יצאה לטיול מרתק באגמון החולה וחזרה עם סיפור אהבה שמתחיל בשקיעה. מייבוש החולה ועד הגעתם המרגשת של העגורים.
לפחות אנשים קולטים לבסוף את הטעויות שהם עושים...
יופי שהעגורים חזרו... ;]
"מי חשב שתולעת קטנה תהרוג את הכלבה שלי?"
מגדלים כלב ונמנעים ממתן טיפול שוטף נגד תולעת הפארק? עד לפני מספר חודשים ערן ליכטנשטיין מרמת-גן הניח כי כי כלבתו בת השש חסינה בפני הסכנה ולא הביא אותה לטיפול תקופתי. "חשבתי שלי זה לא יקרה", הוא אומר. "עכשיו היא גוססת בייסורים בבית. אל תחזרו על הטעות שלי."
אני כל כך מצטער... ;[
בגלל זה חשוב כל כך לחסן ולטפל בזמן...
אני לא סתם חוזר על זה כל הזמן, אני יודע שאני מציק, אבל זה חשוב!
הפסיקו את הניסויים בבע"ח!
ושוב כמה כתבות באותו נושא, והפעם - הניסויים המזעזעים בקופים (ולא רק קופים...) שמתקיימים במכון וייצמן.
עצוב, פשוט עצוב...
הפגנה מול מכון ויצמן: הפסיקו את הניסויים בקופים.
יותר מ-200 בני אדם הפגינו מול מכון ויצמן למדע ברחובות במחאה על ניסויים בקופים שנחשפו בתחקיר של "תנו לחיות לחיות". בין המפגינים היה גם איש החדשות גדי סוקניק שאמר: "אני חושב שצריך לעצור את חיות האדם שנמצאות כאן ומתעללות בצורה מוגזמת בבעלי חיים". "היחס אל הקופים כמכשירי מחקר הוא בלתי נסלח"
חקירה סמויה שנוהלה על ידי עמותת "תנו לחיות לחיות" בעזרתו של עובד מעבדה במחלקה לנוירוביולוגיה במכון ויצמן, תיעדה לראשונה שורת ניסויים המתבצעים על שמונה קופי מקוק וחתולים למטרות חקר המוח. ענת רפואה, חברת העמותה, הגיעה לשוחח עם גולשי ynet על הדרך לחשיפת הממצאים ועל המשך המאבק נגד ניסויים בבעלי-חיים בישראל. ח"כים: להדק את הפיקוח על ניסויים בבעלי חיים.
בעקבות חשיפת הניסויים בקופים במכון ויצמן, דנה מליאת הכנסת בהצעה לבחון את נושא הניסויים בבעלי חיים וקופים בפרט. חברי הכנסת חנין, כבל, חסון וסער קראו להגביר את הפיקוח על המועצה לניסויים בבע"ח ולצמצם את הפגיעה בחיות. מנגד, הזהיר ח"כ אלדד: מנסים למכור לציבור שקרים עטופים בתמונות עצובות של קופים.
תעשיית החיות- המזהם מספר אחת.
שוק החיות הוא מהאחראים הרציניים ביותר לזיהום אוויר, התחממות גלובלית, דלדול מאגרי מים, הכחדת יערות וזיהום קרקעות. עובדות אלה הופכות מפחידות עוד יותר לאור הביקוש ההולך וגדל לבשר על האש והצלחת בכל העולם.
סוף כל סוף הנושא זוכה לכתבה...
עוד סיבה להתחיל באורח חיים צמחוני ובריא יותר, לנו ולעולם.
הצעת חוק: איסור על עקירת ציפורני חתולים.
חקיקה נגד ניתוחים לעקירת ציפורני חתולים קיימת במדינות רבות בעולם, אך בישראל ההליך עדיין מותר בחוק וגורם לנכות קשה בקרב חתולים. ח"כ יואל חסון הגיש הצעת חוק חדשה נגד המשך קיום הניתוחים, אלא כאשר הטיפול נדרש למטרת טיפול בבריאות החתול. וטרינרית לחיות מחמד: בשביל ספות שלמות בבית, לא צריך להקריב את בריאות החתול.
באמת הגיע הזמן לחוקק נגד זה חוק...
מדהים אילו אנשים אנוכיים יש בעולם.
סינגפור: מגפי הליכה מיוחדים לפילים.
כיצד מתמודדים בגן החיות עם פילים הסובלים מפציעות וכאבים ברגליים? מגפי ענק מיוחדים הותאמו ליונקי העל ולאחר סבב מדידות מוצלח, זכו שתי נקבות פילים למתנה חדשה.
הו, נחמד, תתחדשו! P:
לפחות כתבה לא עצובה לסיום הפינה...
וכאן תמה הפינה...
אני מקווה שקראתם ואהבתם, אשמח לתגובות... P:
נתראה בגליון הבא! ^^
הגליון הקודם שלי:
[פינה חדשה] חדשות חיתיות