קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. דיון| מאמינים בסיפורי התנ"ך?
    על ידי Psycho Zombie בפורום תאולוגיה ודתות
    תגובות: 47
    הודעה אחרונה: 11-04-2011, 18:39
  2. [דיון] 2012 - גוגו מגוג. התנ''ך מקיים.
    על ידי זוהר בפורום דיבורים
    תגובות: 55
    הודעה אחרונה: 04-12-2010, 11:28
  3. [דיון] הגיבור שלכם מ Fable:The Lost Chapters
    על ידי Jack בפורום תמיכה טכנית במשחקים
    תגובות: 7
    הודעה אחרונה: 07-08-2008, 19:07
  4. [דיון]התמונות שלכם מפייבל
    על ידי Ansem בפורום תמיכה טכנית במשחקים
    תגובות: 23
    הודעה אחרונה: 08-09-2005, 18:38
  5. דיון סמאקדאון 1/9/05
    על ידי Dave Grohl בפורום היאבקות/WWE
    תגובות: 7
    הודעה אחרונה: 06-09-2005, 21:57
+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 27

[דיון] התנ"ך והדתות

משתמש ותיק האוואטר של JamesBond007
    לייקים
    0
    נקודות
    116
    משפט מחץ
    סכין חדה, פיוז קצר. יש שאלות?

ברירת מחדל [דיון] התנ"ך והדתות

התנ"ך, אין מישהו שלא מכיר את המושג/הדבר עצמו. הספר עליו מתבססת הדת היהודית, חושבת ומתקיימת על-פי חוקיו ומתנהגת בהתאם לכתוב בו.

כמובן שישנם כמה דברים אשר אינם הגיוניים, כמו סוגיית נוח. אך האם אתם עצמכם מאמינים כי באמת כל מה שכתוב בתנ"ך הוא אמת לאמיתה? שאכן יוצריו הם האלוהים, הוא לבדו? האם ישנו כזה אלוהים? האם ניתן להסיק מכך שכל שאר העמים, המוסלמים והנוצרים והבודהיסטים והאטאיסטים אכן ילכו למה שנקרא "גיהנום" בעקבות אי-ציות לחוקי התנ"ך?

אני עצמי מאמין שבאשר תחשוב ותהיה דתך אשר תהיה, כך גם יהיה סופך. אם אני מוסלמי, ומאמין שאם אמות למען ארצי אקבל 72 בתולות, אז אכן זה מה שיקרה. אם אני יהודיף, שממלא את כל חוקי התנ"ך ומתפלל לאלוהים ומאמין בו באשר יהיה, אני אגיע אכן לגן-עדן. ואילו שאר העמים, לפי תפיסת עולמי, ילכו לגיהנום וכו'.

מה דעתכם?
    בברכה, JamesBond007

אני הייתי השמרטף האוהב של שמוליק...
    גמאני מסתפר אצל מישל!!!

2. קישורים ממומנים

משתמש משקיע האוואטר של guetta17
    לייקים
    2
    נקודות
    5
    משפט מחץ
    כולנו באותה סירה והיא טובעת

ציטוט נכתב במקור על ידי JamesBond007 צפיה בהודעה
    אני עצמי מאמין שבאשר תחשוב ותהיה דתך אשר תהיה, כך גם יהיה סופך. אם אני מוסלמי, ומאמין שאם אמות למען ארצי אקבל 72 בתולות, אז אכן זה מה שיקרה. אם אני יהודיף, שממלא את כל חוקי התנ"ך ומתפלל לאלוהים ומאמין בו באשר יהיה, אני אגיע אכן לגן-עדן. ואילו שאר העמים, לפי תפיסת עולמי, ילכו לגיהנום וכו'.
    לא ממש לא =\
    מה שאתה אומר פה זה אני ייבחר לי דת ואני יאמין בה וייקרה לי מה שאני מאמין לפי הדת שבה בחרתי להאמין ...?? הבנתי נכון?
    ><
    ~PSP 3.80 M33~

לייקים
    0
    נקודות
    116
    משפט מחץ

לאחר המוות, זה מה שאני חושב... אבל אחרי הכול המוות לא כזה נורא, עובדה, אף אחד לא חזר משם...
    בברכה, JamesBond007

גמאני מסתפר אצל מישל!!!

לייקים
    2
    נקודות
    5
    משפט מחץ

אתה מקשיב למה שאתה אומר פה???...אין בזה שום היגיון =\
    ><
    ~PSP 3.80 M33~

לייקים
    0
    נקודות
    116
    משפט מחץ

כמובן שאין בזה שום היגיון. לזה שישו לפי הטענה הלך על המים יש היגיון?! זה שאללה שלח איזה בחור יום אחד ואמר לכולם להאמין בו, יש בזה היגיון?! אני לא אומר שזה נכון, זה שטותי ומטומטם, אבל לפי התיאוריה שלי ככה זה.
    בברכה, JamesBond007

גמאני מסתפר אצל מישל!!!

לייקים
    2
    נקודות
    5
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי JamesBond007 צפיה בהודעה
    כמובן שאין בזה שום היגיון. לזה שישו לפי הטענה הלך על המים יש היגיון?! זה שאללה שלח איזה בחור יום אחד ואמר לכולם להאמין בו, יש בזה היגיון?! אני לא אומר שזה נכון, זה שטותי ומטומטם, אבל לפי התיאוריה שלי ככה זה.
    אגב זה שישו התפלצן על זה שהוא הלך על המים וכל הבולשיט הזה...אז באותה תקופה מבחינת הרוחניות שהייתה לאנשים היא הייתה ברמה כל כך גבוהה שכל אחד היה הולך על המים ולא רק ישו...

אתה יודע את הסיפור של ישו בכלל??..למקרה שלא..
    ישו יהודי כמובן והוא היה לומד עם קבוצה כזאת של חסידים או תלמידים ...לא משנה איך תקרא לזה ובאותה התקופה היה נהוג לעשות חרם על מי שעשה מעשה חטא כלשהו שאותו אני כבר שכחתי (שכחתי מה ישו עשה - אני יודע שזה חשוב פה אבל בכל מקרה הנקודה היא שהוא עשה משהו) קיצר עשו עליו חרם ל10 ימים או 7 אם אני לא טועה ...
    הוא בא ביום האחרון (שביעי או עשירי - אני פשוט לא יודע כמה זמן החרם בדיוק היה) לרב ובא לשאול אותו שאלה אבל הרב/המורה שלו היה באמצע תפילת שמע ואסור להפריע לבנאדם באמצע תפילת שמע ולכן הוא התעלם ממנו... ישו חשב שממשיכים לעשות עליו חרם למרות שעבר זמן החרם והחליט שהוא הולך ..הוא נפגע מהם והוא לא רוצה לחזור..ואז הוא הלך והמציא דת חדשה הלך על המים וכל הפוזות מסביב הרומאים צלבו אותו ואתה יודע את ההמשך עד להיום...

אז נחמד שישו ממציא דברים ושאיזה ערבי אחד החליט שאיזה מוחמד בא מהשמיים אבל העובדה מראה שאנחנו היהודים אנחנו הראשונים שהאמנו במשהו מופשט שלא היה ברור לעמים האחרים (לגויים שהאמינו בפסלים וחרטות מעץ) .. ישו התחת הזה בא והמציא לו דת משלו - הנצרות אחר כך קם האיסלאם בודהה וכל החרא שמסביב...
    ><
    ~PSP 3.80 M33~

לייקים
    0
    נקודות
    116
    משפט מחץ

למען האמת אם אני לא טועה סיפורו של ישו הוא שהוא הלך ליחנן המטביל בשביל להיטבל או מה שזה לא יהיה, וברגע שטיפת מים אחת נגעה בראשו, הגיע קול מהשמים שאמר "בזה האדם נפשי חושקת" ואז הוא נהיה קדוש כזה אומשו...
    בברכה, JamesBond007

גמאני מסתפר אצל מישל!!!

לייקים
    2
    נקודות
    5
    משפט מחץ

לפי מה שאתה אומר זה נשמע לי כמו הסיפור של הנוצרים עצמם שככה הם חושבים איך הכל התחיל אבל יותר הגיוני להסתמך על היהדות שאומרת מה היה כי הייתה ראשונה מביניהן
    ><
    ~PSP 3.80 M33~

משתמש כבוד כוסון
    שם פרטי
    מיכאל
    לייקים
    57
    נקודות
    2,270

ישו לא המציא את הנצרות..
    הוא מת יהודי..החברים שלו או משהו המציאו אותה..ועשו אותו קדוש וכו'..

משתמש מכור
    לייקים
    0
    נקודות
    0

הנוצרים יכולים להגיד מה שבא להם
    אבל עובדה שהוא היה תלמיד ישיבה ובגלל מה שסיפרו לך פה, הוא פשט הלך וגנב מהכהן הגדול את השם המפורש, שאיתו אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה, דברים שנראים לך הכי לא הגיוניים בעולם, והוא היה תלמיד חכם והוא ידע איך להשתמש בשמו המפורש של הקב"ה . וזה לא שם אדנות או יקוק, זה משו הרבה יותר מסובך ולא בהשגה של מי שלא למד.
    בקיצור הנוצרים חשבו שהוא המשיח של היהודים בגלל שבעזרת השם המפורש של הקב"ה הוא הלך על המים, ולכן הם צלבו אוותו. מטומטמים הנוצרים אם זה מה שכתוב אצלהם, "בזה האדם נפשי חושקת" :| הרי הם בעצמם מאמינים שהשם זה ישות שאין לה נפש :| טמבלים
    נערך לאחרונה על ידי OzAvi; 20-02-2008 בשעה 17:18.

מי שרוצה הזמנה ללוקרז PME

לייקים
    2
    נקודות
    5
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי OzAvi צפיה בהודעה
    מטומטמים הנוצרים אם זה מה שכתוב אצלהם, "בזה האדם נפשי חושקת" :| הרי הם בעצמם מאמינים שהשם זה ישות שאין לה נפש :| טמבלים
    חחחחחח

מסכים איתך במאה אחוז...
    ><
    ~PSP 3.80 M33~

התנ"ך והדתות? הממ...שאלה נחמדה, אבל אני לא מסכים עם ההקדמה שלך. הפכת את העם היהודי לעם קראי. תזהר. זו טעות חמורה ביותר.
    העובדה היא שהיהדות הרבנית (הקו המרכזי של היהדות) משייכת את פסיקותיה הדתיות למסורת שנעברה בעל-פה, ולכן הסקותיך על התנ"ך הן שגויות. התנ"ך איננו ספר הלכות, אלא ספר היסטוריה באספקלריא אלוהית.

"האם אתם עצמכם מאמינים כי באמת כל מה שכתוב בתנ"ך הוא אמת לאמיתה?"

אחרי שהתברר לי שיש מסורת רצופה, כן. זו אמונה. אני מאמין לאדם שמסר לי את הסיפור. אבל לא זו הנקודה. כמה שהסיפור לא יהיה יפה, יש בו עומק והבלטה.

"שאכן יוצריו הם האלוהים, הוא לבדו?"

יוצריו של מה? של התנ"ך או של העולם?
    אני מניח שהתכוונת לתנ"ך, אז התשובה היא שאת חמישה חומשי התורה כתב משה, שהיה אדון הנביאים (היחיד שדיבר עם יי' "פנים אל פנים"). המקובלים אומרים שהתורה היא בעצם תכנית הביצוע או השרטוט של היקום כולו. כתוב בספר שמות פרק כד, פסוק יב: "ויאמר יי' אל משה עלה אלי ההרה והיה שם ואתנה לך את לחת האבן והתורה והמצוה אשר כתבתי להורתם". אז מי כתב? משה או האלוהים? תשובה: התורה קדמה לעולם, כמו שכתוב בגמרא מסכת פסחים דף נד. היא ניתנה למשה, ולא משה המציאה.
    את שאר ספרי התנ"ך גם כן כתבו נביאים או אנשים בעלי רוח הקודש. את הספרים אספו אנשי כנסת הגדולה, שהיוו 120 איש, ביניהם כשלושים נביאים. זה היה בתקופה הפרסית (שיבת ציון), ואז התנ"ך נסתם כי הנבואה פסקה.

"האם ישנו כזה אלוהים?"

תפקיד התנ"ך הוא להראות לך את יד יי' מתוך ההיסטוריה. אם תוציא את כל שמותיו של הקב"ה, כל ההקשרים להשגחה עליונה מהתנ"ך, מה יישאר? היסטוריה. כמו שאמרתי, התנ"ך הוא ספר היסטורי באספקלריה אלוהית. בכזה אלוהים אנחנו מאמינים, אחרי שהדבר הוכח כנכון מעל לכל ספק.

בקשר לגויים וגיהנם, אז להבדיל מכל אותם דתות שהזכרת, היהדות היא לא דת מסיונרית. אין צורך לגוי להתגייר ולעבור ליהדות בכדי לזכות בעולם הבא. כל גוי צדיק, ששומר שבע מצוות בני נוח (עבודה זרה, שפיכות דמים, גילוי עריות, איבר מן החי וגו') זוכה. תשווה זאת לדתות אחרות.

לגבי ה"אמת האוניברסלית" נקרא לזה כך, אז בזמן האחרון הדבר תפס תפנית, במיוחד במאה האחרונה עם תפוסת התקשורת העולמית. אפשר לראות את הדבר בחוזקה באינטרנט. הרבה אנשים, צעירים לרוב המקרים, מחפשים את "האמת האבסולוטית". ז"א אם עד לפני כמה עשרות שנים היו קהילות סגורות, כל מה שאדם ראה היא מסביבו. אם היה גר בעיר נוצרית, הבחירה היחידה שהיתה לו היא האם להיות קתולי או פרוטוסטנתי. היום רואים הרבה נוצרים ש"הבינו" שהברית החדשה היא סילוף והתאסלמו. הרבה מוסלמים ש"הבינו" שמוחמד לא היה נביא ועברו לבודהיזם וכו'. הרמב"ם (ע"ה) מדבר על העניין באיגרת תימן, מה תפקיד הנצרות והאיסלם ואיך זה נוגע אלינו ולעתיד לבוא. כדאי שתקרא.
    נערך לאחרונה על ידי جܧٹξლąი; 09-03-2008 בשעה 06:59.

כל דעביד רחמנא לטב עביד
    בְּקַדְמִין בְּרָא יְיָ יָת אֲנָשָׁא...כְעַן בָּרֵי אֲנָשָׁא יָת אֱלָהָא

ה"תאוריה" שלך אופטימית עד כדי טמטום..
    אתה בעצם אומר שכל אדם מקבל מה שהוא רוצה לאחר המוות.. אין דת נכונה, כל דבר נכון אם אתה רק מאמין בו.

איזה יופי
    זה בטח ככה בארץ קשתות הענן והפרחים הזהובים :|

אגב,
    תפסיק לקרוא הארי פוטר.
    נערך לאחרונה על ידי soundforge; 09-03-2008 בשעה 10:29.
    string s = "אנחנו אוהבים אותך יפרו";

משתמש משקיע האוואטר של LeBron
    לייקים
    0
    נקודות
    262
    משפט מחץ
    I've failed over and over and over again in my life. And that is why I succeed.-Michael Jordan

שאכן יוצריו הם האלוהים, הוא לבדו?
    בבראשית א' פס' כו רשום: "ויאמר ה' נעשה אדם בצלמנו כדמותנו..."-הקושי הוא שה' הוא אל יחיד אז למה הוא דיבר ברבים?
    והפתרון הוא שהוא דיבר אל המלאכים-העוזרים שלו..- לא ממש הקשבתי למורה שלי לתנך אבל זה משהו בסגנון :]

ציטוט נכתב במקור על ידי LeBron צפיה בהודעה
    שאכן יוצריו הם האלוהים, הוא לבדו?
    בבראשית א' פס' כו רשום: "ויאמר ה' נעשה אדם בצלמנו כדמותנו..."-הקושי הוא שה' הוא אל יחיד אז למה הוא דיבר ברבים?
    והפתרון הוא שהוא דיבר אל המלאכים-העוזרים שלו..- לא ממש הקשבתי למורה שלי לתנך אבל זה משהו בסגנון :]
    רש"י על פסוק כ"ו:
    "ענותנותו של הקב"ה למדנו מכאן , לפי שהאדם בדמות המלאכים ויתקנאו בו לפיכך נמלך בהם, וכשהוא דן את המלכים הוא נמלך בפמליא שלו.

שכן מצינו באחאב שאמר לו מיכה (מלכים א' כב יט): ראיתי את ה' יושב על כיסאו וכל צבא השמים עומד עליו מימינו ומשמאלו, וכי יש ימין ושמאל לפניו?!
    אלא אלו מימינים לזכות ואלו משמאילין לחובה.

וכן (דניאל ד יד) בגזרת עירין פתגמא ובמאמר קדישין שאלתא, אף כאן בפמליא שלו נמלך ונטל רשות, אמר להם: יש בעליונים כדמותי, אם אין בתחתונים כדמותי, הרי יש קנאה במעשה בראשית:"

האם ברא לבדו? כן. כתוב "ויברא", לא "ויבראו". זה פשוט מלמד דרך ארץ ומדת הענווה, שהגדול מתייעץ עם הקטן.

כל דעביד רחמנא לטב עביד
    בְּקַדְמִין בְּרָא יְיָ יָת אֲנָשָׁא...כְעַן בָּרֵי אֲנָשָׁא יָת אֱלָהָא

+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 16:45.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,451,063 | הודעות: 8,151,645 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect