יהושע לימוני, יוצא להקת הרוק "יהושע", תמיד בלט בצורך לכתוב חומרים משלו ולנגן אותם. בדיוק בזמן שאנחנו מדברים, אלבומו, "מנות קטנות", נמצא בהדפסה ויימכר לראשונה בהופעה שתתקיים בבארבי ב-29/5.
על האלבום החל לעבוד מיד לאחר שיצא אלבומה הראשון והאחרון, של הלהקה שנשאה את שמו, שם כתב את כל החומרים ואף ניגן בתופים. "אמרתי לעצמי שאני הולך לעשות את האלבום מהר", מתוודה יהושע. "לאלבום הראשון לקח הרבה זמן לקרות (שמונה שנים), זה אומר שהשני צריך היה לקרות מהר. זה לא קרה כל כך מהר, אולי יחסית לקודם, אלו היו ארבע שנים של עבודה על חומרים".
מה היתה משמעות הסינגל בשבילך, "מנות קטנות", שיצא לפני שלושה חודשים?
"זו היתה התעוררות קטנה. זו הבנה שבשבילי כשקורת ההתעוררות, היא צריכה לקרות לאט. השיר יצא תוך כדי העשייה של האלבום, לקראת הסוף. הוא הוקלט במקום אחר עם אנשים אחרים. זה משהו שפתאום יצא ואהבתי, היה לי צורך להכניס אותו לתקליט".
מה השתנה מאז האלבום האחרון?
"הגיל שלי השתנה (37), עקב זה השתנו התכנים. הנגנים רובם אותם נגנים של האלבום הקודם. ניגנתי תופים בכל התקליט, שחלק ממנו הוקלט אצלי בבית. זה נתן לי קצת עצמאות שיש לה מחיר. אתה יכול לנסות המון דברים, לעשות הרבה דברים, אבל זה לוקח הרבה זמן כי אתה צריך להחליט".
מתגעגע ללהקה?
"זה לא היה לפני כל כך הרבה זמן שאני יכול לדבר על זה ממקום של געגוע. עם חלק גדול מהאנשים שנגנו אני עדיין בקשר. חלק מהאנשים שנגנו אז היו חלק מהעשייה של האלבום הזה. לא קרו מספיק דברים בשביל שאני אתגעגע. אני מאוד נרגש מההרכב החדש והאנרגיות שלי מופנות לשם".
מה עם הופעות?
"אנחנו מופיעים רק בבארבי בתל אביב, זה הבית שלנו".
ומה צפוי בהופעה?
"את רוב השירים אנחנו עושים מהתקליט החדש, אבל יש גם מהתקליט הראשון. יהיה שמח. יש כמה הפתעות שלא כדאי לספר".
29/5, יום חמישי, בארבי תל אביב. כמו בכל ההופעות אשר יתקיימו במועדון הבארבי בחודשים מאי- יוני, עשרה שקלים מכל כרטיס ייתרמו לעמותת "גדולים מהחיים".

ציטוט ההודעה