קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. תגובות: 11
    הודעה אחרונה: 01-10-2011, 00:10
  2. [דיון]אחרי שכל הGrandSlam נגמר
    על ידי MartiNi בפורום ספורט כללי
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 14-09-2008, 23:04
  3. [סרטון+דיון]צפנים בתנ"ך.
    על ידי MaroKaI בפורום יהדות
    תגובות: 116
    הודעה אחרונה: 10-08-2008, 17:36
  4. תגובות: 13
    הודעה אחרונה: 24-12-2007, 21:58
  5. דיון | מעניין איך זה שכל האשכולות עם פאבים לQUAKE4 סגורים
    על ידי Metal Snake בפורום משחקים להורדה
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 26-10-2005, 03:48
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 13 מתוך 13

[דיון]סתירות בתנ"ך או בילבולי שכל של אתר "דעת אמת" ?

יהודי בן של האוואטר של MaroKaI
    לייקים
    12
    נקודות
    0

ברירת מחדל [דיון]סתירות בתנ"ך או בילבולי שכל של אתר "דעת אמת" ?

אחרי שהמשתמש YONI4 התווכח איתי לא פעם ולא פעמיים ראיתי שהוא שם בחתימתו את בשם 'דעת אמת' , החלטתי להיכנס ולמצוא "סתירות בתנ"ך ".
    ואז בדיוק נתקלתי בשאלה ששאלו שם :

רציתי לדעת אם יש לכם טקסטים בתורה שבכתב שאתם יכולים להראות שהם טעויות.
    יוסי
    וזוהי התשובה:

שלום יוסי
    שאלתך קצרה אך דורשת תשובה ארוכה, אנו נביא לפניך מקצת הטעויות הכתובות בתורה ואידך זיל גמור.
    1. וְנָהָר יֹצֵא מֵעֵדֶן לְהַשְׁקוֹת אֶת הַגָּן וּמִשָּׁם יִפָּרֵד וְהָיָה לְאַרְבָּעָה רָאשִׁים…וְשֵׁם הַנָּהָר הַשְּׁלִישִׁי חִדֶּקֶל הוּא הַהֹלֵךְ קִדְמַת אַשּׁוּר וְהַנָּהָר הָרְבִיעִי הוּא פְרָת (בראשית ב; 10- 14) - נהרות הפרת והחידקל יוצאים ממקורות שונים ולא ממקום אחד כפי שכתוב בתורה.

2. "וַיַּעַשׂ אֱלֹהִים אֶת הָרָקִיעַ וַיַּבְדֵּל בֵּין הַמַּיִם אֲשֶׁר מִתַּחַת לָרָקִיעַ וּבֵין הַמַּיִם אֲשֶׁר מֵעַל לָרָקִיעַ וַיְהִי כֵן" (בראשית, א; 7 ) – אין מציאות של רקיע מבדיל כפי שכתוב בתורה.

3. "וַיִּיצֶר ה' אֱלֹהִים אֶת הָאָדָם עָפָר מִן הָאֲדָמָה וַיִּפַּח בְּאַפָּיו נִשְׁמַת חַיִּים וַיְהִי הָאָדָם לְנֶפֶשׁ חַיָּה (בראשית,ב; 7) על פי חישוב השנים יצירת האדם על פי התורה לא יותר מ – 6000 שנים, כלומר על פי התורה לא יתכן וימצאו עצמות אדם לפני 6000 שנה וכידוע לך נמצאו עצמות אדם שחי לפני מליוני שנים , באתר y- net פורסם "<A href="http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3054357,00.html">שהתגלה שלד אדם מלפני כ-4 מיליון שנה".

4. סיפור יציאת מצרים וכניסת בני ישראל לארץ כנען המסוקר לאורך התורה לא היה ולא נברא.

5. השפן והארנבת אינם מעלים גירה בניגוד לכתוב בתורה (ויקרא, יא; 5- 6)
    6. הסתירות הקיימות בתנ"ך הם רבות עיין בדברינו "<A href="http://www.daatemet.org.il/he_parasha.html">פרשות השבוע" ותגלה שהתורה אינה אחידה ואינה ראויה להיות מיוחסת למחבר "אלוהי". התורה כתובה באופן מבולגן כרונולוגית, והפרשנים המסורתיים הדגישו בעקבות כך ש "אין מוקדם ומאוחר בתורה" .כמו כן עיין היטב "בפרשת דברים" שם הראנו שפסוקים רבים נכתבו על ידי מחברים שונים.

בברכה

דעת - אמת
    עכשיו אני יחלק את זה שיהיה יותר מסודר:

1. וְנָהָר יֹצֵא מֵעֵדֶן לְהַשְׁקוֹת אֶת הַגָּן וּמִשָּׁם יִפָּרֵד וְהָיָה לְאַרְבָּעָה רָאשִׁים…וְשֵׁם הַנָּהָר הַשְּׁלִישִׁי חִדֶּקֶל הוּא הַהֹלֵךְ קִדְמַת אַשּׁוּר וְהַנָּהָר הָרְבִיעִי הוּא פְרָת (בראשית ב; 10- 14) - נהרות הפרת והחידקל יוצאים ממקורות שונים ולא ממקום אחד כפי שכתוב בתורה.
    דברים משתנים אחרי 5000 שנה לא ?..
    רעידות אדמה יכולות ליצור הרים או לשטח הרים.. דברים משתנים =\.

2. "וַיַּעַשׂ אֱלֹהִים אֶת הָרָקִיעַ וַיַּבְדֵּל בֵּין הַמַּיִם אֲשֶׁר מִתַּחַת לָרָקִיעַ וּבֵין הַמַּיִם אֲשֶׁר מֵעַל לָרָקִיעַ וַיְהִי כֵן" (בראשית, א; 7 ) – אין מציאות של רקיע מבדיל כפי שכתוב בתורה.
    לא הבנתי, מישהו יכול להסביר לי את זה ?

3. "וַיִּיצֶר ה' אֱלֹהִים אֶת הָאָדָם עָפָר מִן הָאֲדָמָה וַיִּפַּח בְּאַפָּיו נִשְׁמַת חַיִּים וַיְהִי הָאָדָם לְנֶפֶשׁ חַיָּה (בראשית,ב; 7) על פי חישוב השנים יצירת האדם על פי התורה לא יותר מ – 6000 שנים, כלומר על פי התורה לא יתכן וימצאו עצמות אדם לפני 6000 שנה וכידוע לך נמצאו עצמות אדם שחי לפני מליוני שנים , באתר y- net פורסם "<A href="http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3054357,00.html">שהתגלה שלד אדם מלפני כ-4 מיליון שנה".
    תקנו אותי אם אני טועה, אבל כתוב פה שה' ברא את האדם מעפר (חול)..
    לא ראיתי מקום אחד שכתוב בו כמה זמן כמה זמן יכול להיות שלד של אדם.
    והרי זה ברור בימינו ששלדים יכולים להחזיק כמה מליוני שנים =\.
    חוץ מזה כתוב שהעצמות של האדם לעולם לא יעלמו מישהו מכיר אולי את "נבואת העצמות היבשות" ?
    'תחיית המתים' כשהמשיח יבוא אז כל מי שמת יחזור להיות חי , אבל צריך שהשלד יהיו שלם =\.

5. השפן והארנבת אינם מעלים גירה בניגוד לכתוב בתורה (ויקרא, יא; 5- 6)
    כמבוא לכל דיון תשאל השאלה האם תורה שניתנה בסיני במעמד ששים ריבוא אינה אמינה דיה לקביעת העובדה הזו. מי שאינו מוכן עקרונית לקבל מקור מידע זה, הרי רק לגביו נחוץ להיכנס לדיון בנושא.

השאלה הנשאלת היא מי הם שני בעלי חיים אלו. מן הבחינה הזואולוגית היסטורית ידועה לנו היטב זהות הארנבת, לא כך הדבר לגבי השפן. בעלי החיים הראשוניים שראוי שנבחן בהקשר לכך הינם 3 בעלי חיים הבאים המזוהים היום לפי הטקסונומיה כלהלן:

שנים השייכים למשפחת הארנביים - .Hare סוג הארנבון -Oryctolagus זהו ה"שפן" של ספרי הילדים. סוג הארנבת - Lepus גדלה בר בארץ. שפן - (באנגלית Procovia syriaca ,(Syrian Coney ,Hyrax גדל בר בארץ. יצוין שלגבי שלושת בעלי חיים אלו יש תרגומים שונים באשר יש מילונים המתרגמים את המונחים תוך ערוב תחומים: מילון אלקלעי שפן, ארנבת Rabbit ארנבת, ארנב Hare גם בלשונות העמים שמות בעלי חיים אלו מתחלפים. ידוע לנו כנראה הזיהוי של הארנבת המקראית. זוהי ככל הנראה על פי המקורות המשווים הידועים ממהלך ההיסטוריה ומתרגום השבעים הארנבת דלעיל. לגבי השפן הזיהוי המקראי ייתכן והוא שפן הסלעים המצוי הרבה בארץ. אך ייתכן והשפן המקראי היינו דווקא הארנבון. ואולי מדובר בבע"ח אחר. ייתכן גם כן שזהו אחד מבעלי החיים שנכחד כליל מן העולם כמו בעלי חיים רבים שהיו ואינם עוד (כמו הממותה, נמר הסיף, פיל ננסי וכיו"ב).

זוהי בעיה טקסונומית הטעונה בירור נוסף. לא ידועות לנו ראיות לזיהוי השפן כמה שמכונה היום "שפן הסלעים". יש אולי ראיה לכאורה שבעל החיים המכונה בשם "שפן הסלעים" אינו השפן המקראי. זאת משום שהשם "שפן" מופיע במקרא כמתייחס לבני אדם - גברים. אם אכן היה השפן המקראי אותו השפן המוכר לנו היום הרי אז קשה להבין כיצד ייתן יהודי, החי בתרבות של אמונה ומצוות, לבנו כינוי - שם של בעל חי פחדן טמא. אמנם מצינו בדורות מאוחרים תופעה של קריאת שמות של בעלי חיים טמאים ליהודים - אריה דב זאב אך בכולם מדובר בבעלי חיים אמיצים ותקיפים וכנראה גם בהקשר בעל משמעות דתית לאומית (אריה- גור אריה יהודה = כינוי לשבט יהודה, דב- דב אורב הוא לי ארי במסתרים = כינוי לקב"ה, זאב- בנימין זאב יטרף=כינוי לשבט בנימין). מה גם שהאישים המקראיים הנושאים שם זה היו בעלי מעמד וחשיבות גבוהים מאוד במידרג החברתי הדתי שבדורם, ואז יקשה לנו מה ראו לדבוק בשם כזה המתייחס לבעל חיים פחדן. עם כל זאת ייתכן וכוונת התורה היא שהשפן הינו הארנבון וזוהי אולי גם הסיבה לכתיבת שני בעלי החיים הללו יחד בפסוק אחד בתורה בחומש דברים יז ג "ואת הארנבת ואת השפן" שהרי הגמל השונה מהותית מהם נכתב בפסוק נפרד.

הכתוב בתהילים קד יח "סלעים מחסה לשפנים" מוביל למיגוון אפשרויות רחב מאוד, שהרי סלעים משמשים מחסה למגוון רחב של בעלי חיים.

הארנביים מעלי גרה אמנם בדרך שונה ממעלי הגרה הרגילים. בעלי חיים אלו מעכלים את המזון עיכול דו שלבי המכונה קופרופוגיה. לאחר שלב ראשון של העיכול הם מוציאים אותו דרך פי הטבעת ישר לתוך פיהן במצב חצי מעוכל ובשלב השני הם לועסים ומעכלים אותו עיכול סופי. מניעתן מלעשות כך פוגעת בבריאותן באשר חלק חשוב מחומרי המזון, שגופן זקוק לו, לא יופק מן המזון באשר כל אחד מן השלבים הללו נעשה בדרך שונה מבחינת תהליכי העיכול. מבחינה זו שונה מנהגן מזה של חזיר הניזון מצואה סתם באשר הוא "חזירי"... . יוצא אם כן שמאכליהן ירדו למערכת העיכול והועלו שוב לגרון. המילה "גירה" יכול שתיגזר מן השרש "גרר" (יעויין בספר השרשים לרבנו דוד קמחי מגדולי המדקדקים). סביר שהמילה נגזרת מן המילה "גרון". שיטת עיכול זאת היא העברת המזון תהליך דו שלבי מובהק המעורב במעבר המזון פעם שניה דרך הגרון אחרי העלאתו אליו. בכך דומה התהליך לזה של מעלי הגרה בעלי הפרסות השסועות ובעלי 4 קיבות.

שיטת עיכול דו שלבי כזאת משותפת גם לחיות אחרות, כמו למשל החולדה. נראה ששאר החיות הנוהגות כך נכנסות להגדרות של התורה ביחס לשרצים.

יצוין שתופעת העלאת גרה בשיטות העלאת גירה אחרות, היינו פחות קיבות או העלאת גירה חיצונית כרוכות מטבען בערעור מה של תוקף הסימן כסימן כשרות. זוהי אולי הסיבה לכך שהתורה מציינת שבחיות הטמאות איסורן נובע מכך שהן מעלות גירה ואינן מפריסות פרסה שסועה. הרי לכאורה מפתיע למה התורה מציינת את העלאת הגירה כסיבה לפסלות. אלא, משמע, כנראה, משום שמעלי הגרה הקלאסיים מקיאים את המזון לפיהם מאחת מן הקיבות שלהם ובולעים אותו שוב לקיבה המתאימה להמשך העיכול. דברי רש"י המפרש שהעלאת גירה מתייחסת, להקאה מבפנים, נסובים דווקא, לפי ההקשר בדבריו, על עניין העלאת גירה של מעלי הגרה הקלאסיים היינו חיות הבר - צבאים, איילות, יעלים וכיו"ב ועל בהמות הבית - היינו צאן ובקר, הנאכלים. לכן אין הם מהווים קושיה על מעלי הגירה האחרים כפי שרוצה לטעון ד"א. גם אם היה ניתן להוכיח שרש"י לא דייק בדבר הרי אז חזרנו להקדמה א.

לגבי הארנביים מצאנו מקור בספרות המדעית. יעויין בספר: ,1997 K. Schmidt - Nilson, Animal Physiology 5-th Edition, Cambridge university press. p 149כך גם בספר החי והצומח של א"י - עזריה אלון חלק שביעי ע' 90.

לגבי בעה"ח המכונה "שפן הסלעים" אולי אין מידע מספיק היום. היינו לא מצאנו בספרות המדעית מקור המטפל בענין בצורה יסודית. בעצם לא ידוע לנו בשלב זה אם בתחום מדעי החי מקובל שבעל חי זה מוכר כמעלה גרה או לאו. קיימת האפשרות הפשוטה לגבי בעל חי זה שהיות והעלאת גירה אצל החיות הטמאות אינה מושלמת, נמצא הוא בגבול הקיצוני של העלאת גירה גרועה בכך שהוא עושה העלאת גירה כפעולה חזותית חיצונית גרידא.

זו אולי הסיבה לכך שבמסכת חולין נט. נזכרו רק הגמליים כמעלי גרה.

ייתכן והנושא מזמין מחקר מתאים שננסה לממשו. היינו האם בעל חי זה נוהג כמנהג הארנביים או לאו. יש סימנים לכך שייתכן וה-Hyrax אכן מעלה גירה בצורה כל שהיא. זאת משום שהשגנו מידע המצביע על כך שיש לצואתו אופי שונה לפי העונות. כמו כן בספר "החי והצומח של א"י" - עזריה אלון חלק שביעי ע' 234 נמצא כתוב שבלעיסתו יש העלאת גירה. וכן יעויין בספר "שיחת חולין" - אמיתי בן דוד עמ' ת"י על מבנה מערכת העיכול שיש בה דמיון מסוים לזה של מעלי הגרה.

דבר זה בא גם לידי ביטוי בספרו של פרופ' יהודה פליקס - "מראות המשנה - החי במשנה" ע' 160, גם בבטאון התורני "קול התורה" ניסן תשנ"ו מובאת עדות תומכת מסוימת בכיוון זה.

הדבר המניע ללעג של ד"א על אי העלאת הגירה של הארנבת והשפן הוא לא חיפוש האמת אלא מינות ואפיקורסות גרידא. שהרי לגבי הארנבת, שלגביה יש הוכחות לזיהויה, נכשל בהערכתו בוודאות מה שבא לידי ביטוי בהבדלים שבין המהדורות השונות של קונטרסיו המטפלים בעניין. מה שנשאר בידיו זה אך ורק דברי זלזול בהערכת התורה לבעל חי שאינו מזוהה עדיין בשום סוג של וודאות כ"שפן" המקראי. אם נשיג אינפורמציה מדעית נוספת הרי נעדכן את מי שיפנה אלינו בעניין.

כהערת אגב יצוין שבעלי החיים המצוינים במקרא ושזיהויים ודאי, הרי התורה מדייקת בצורה מפליאה. לדוגמה (למעט השפן שאין זיהויו נהיר) הרי אין שום בעל חי בעולם כולו, גם לא בעולם החדש - (אמריקה ואוסטרליה) שוודאי שלא היה מוכר למקבלי התורה, בעל תכונות כאלו מלבד בעלי החיים השייכים למשפחת הגמליים (כולל הגואנקו וצאצאיו המתורבתים מהרי האנדים שבאמריקה הדרומית וכלה בלמות הטיבטיות). גם החזיר הנזכר בתורה הינו היחידי הנזכר בתורה כמפריס פרסה ואינו מעלה גרה. הוא גם היחידי כזה במציאות. כך הוא המצב גם לגבי הדגים. יש כל הסיבות לכאורה להנחה שרק מיעוט מן הדגים היה ידוע למקבלי התורה ואח"כ לחז"ל. עם כל זאת כל בעלי החיים בעלי הקשקשים הם גם בעלי סנפיר בדיוק כפי שנפסק להלכה, היינו חתיכת דג לה יש קשקשת בידוע שהיא טהורה והדג ממנו נלקחה מצויד בסנפיר בוודאות. (כמובן שאם ימצא דג שהינו מקושקש ואינו בעל סנפיר אין בכך סתירה לדברי התורה אלא רק מקרה פרטי בו חז"ל או
    1. התכוונו לבעלי החיים הידועים בעולם המדעי של אז ואז גם אם יש חריג ניתן לסמוך על חזקת רוב גדול של בעלי הקשקשת.
    2. או יחול על המקרה האמור בהקדמה א.

כתוספת לרעיונות דלעיל הרי ייתכן והשפן נמנה כך עקב היותו נראה כמעלה גרה באשר התורה מנתה מעלי גרה שאינם מעלי גרה מן הדומים יותר ועד הרחוקים יותר מהעלאת גרה. היינו הגמל אכן מעלה גרה אך אינו מעלה גרה מושלם באשר הוא מצוייד ב 3 קיבות בלבד שלא כמעלי הגרה האחרים הרגילים ןכן גם תהליך העלאת הגירה שלו חסר מעט.

הארנבת מעלת גירה חיצונית ואינה מצויידת כלל בקיבות כמעלי הגירה.

השפן הינו הגרוע שברשימה מבחינת העלאת גירה שלו ומעשיו הם בגדר דמיון של העלאת גירה.

4. סיפור יציאת מצרים וכניסת בני ישראל לארץ כנען המסוקר לאורך התורה לא היה ולא נברא.
    בקשנו הוחכה מן הכתוב או לא ?..
    גם אני יכול להגיד דברים.. בקשנו הוכחה לדבר הזה "שהוא לא קרה"..

6. הסתירות הקיימות בתנ"ך הם רבות עיין בדברינו "<A href="http://www.daatemet.org.il/he_parasha.html">פרשות השבוע" ותגלה שהתורה אינה אחידה ואינה ראויה להיות מיוחסת למחבר "אלוהי". התורה כתובה באופן מבולגן כרונולוגית, והפרשנים המסורתיים הדגישו בעקבות כך ש "אין מוקדם ומאוחר בתורה" .כמו כן עיין היטב "בפרשת דברים" שם הראנו שפסוקים רבים נכתבו על ידי מחברים שונים.
    לא כל התורה נכתבה ע"י השם היו הרבה ספרים ומסכות שלא נכתבו ע"י השם..
    נערך לאחרונה על ידי MaroKaI; 15-07-2008 בשעה 18:46.

2. קישורים ממומנים

משתמש מתקדם האוואטר של דתh
    שם פרטי
    עוז
    לייקים
    0
    נקודות
    367
    משפט מחץ
    הקדוש ברוך הוא אני אוהב אותך!

אחי אתה יכול להביא תקציר?
    קראתי חלק ורק שתדע לך בתנ"ך אין שום טעויות=]
    בברכה, דתh מנהל דתות, אמונות ומיסטיקה=]

לייקים
    12
    נקודות
    0

ציטוט נכתב במקור על ידי דתh צפיה בהודעה
    איזה תקציר ? =\..
    היה אחד שהביא "סתירות בתנ"ך",.. אז כתבתי את הכככככללללל..
    שום סתירות ושום כלום, פשוט זה שכתב שהיו סתירות הוא אוטיסט

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    יוני
    לייקים
    0
    נקודות
    0

אני לא ממש מבין בזה לכן אני לא יכול לענות לך
    יש באתר המון סתירות אתה הראתה רק כמה
    ירון ידען מדעת אמת מצא עוד המון סתירות
    ואתה גם לא הפרכתה את מה שרשם אמרתה זמנים משתנים
    בקיצור סיפרתה תירוץ שלדעתך לא נראה תירוץ
    הוא פעם שם קו שבוא מי שמתקשר אז עונה לו מענה קולי ובוא נותנים כל מני מידע על סתירות מהתנך
    זה היה במירס לאחר 3 ימים סגרו את הקו
    כי החרדים התפרעו אימו לעשות חרם ואז ירון ידען פנה ליועץ המשפטי
    והקן חזר
    לפני שנה בערך הוא נסגר שוב בדלל חרם החרדים ושר התקשורת
    זה פשוט מראה שהם בפניקה מדעת אמת ושהוא סותר אותם
    יותר מזה הרבה חרדים הם חסמו בטלפון שלהם את המספר של דעת אמת
    ואפילו גם את האתר דעת אמת
    דעת אמת גם פרסמה בדואר פלירים על סתירות בתנך אתה יודע מה אמרו הרבנים
    על תקראו את מה שרשום תשרפו את זה
    החרדים היכו את הדוור ולכן זה גם הופסק
    זה ממש מראה את הפחד של החרדים מדעת אמת
    רוצה עוד מיקירים בבקשה
    דעת אמת פרסמה פליירים בבני ברק על סתירות התנך
    כמו שחרדי מפרסם דברי מסיונריות על הדת במקומות חילונים
    אז גם לחילונים מותר לפרסם הפוך במקומות חרדים
    החרדים במאות קפצו והיכו במקות רצח את האנשים של דעת אמת והרביצו לצלם
    כמובן בהוראת הרבנים
    עכשיו תגיד לי שלחרדים אין פחד מדעת אמת
    שהוא סותר אותם
    ויש עוד דוגמאות למה שעשו החרדים נגד דעת אמת מפחד

ציטוט נכתב במקור על ידי דתh צפיה בהודעה
    אתה קובע עובדה
    אתה לא יודע את כולו יש אנשים שכן
    והם מצאו המון סתירות בו
    אני בעצמי מצאתי סתירות בו
    נערך לאחרונה על ידי Yoni4; 16-07-2008 בשעה 02:14.

לייקים
    12
    נקודות
    0

יוני, אני אשמח עם תשלח לי פליירים או סתירות שמצאת ב'דעת אמת'.

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    יוני
    לייקים
    0
    נקודות
    0

ציטוט נכתב במקור על ידי L&D צפיה בהודעה
    יוני, אני אשמח עם תשלח לי פליירים או סתירות שמצאת ב'דעת אמת'.
    אני בעצמי מצאתי סתירות
    אבל בפרטים הקטנים המדויקים זה דעת אמת אני לא מבין בזה גם אם אקרא זה דברים שדתים\חרדים שלומדים תורה יבינו
    קרא
    קונטרסים

פה
    http://www.daatemet.org.il/category.cfm?category_id=17

ושמע
    הרצאות
    פה
    http://www.daatemet.org.il/lectures.cfm
    נערך לאחרונה על ידי Yoni4; 16-07-2008 בשעה 03:10.

לייקים
    12
    נקודות
    0

ציטוט נכתב במקור על ידי Yoni4 צפיה בהודעה
    אני בעצמי מצאתי סתירות
    אבל בפרטים הקטנים המדויקים זה דעת אמת אני לא מבין בזה גם אם אקרא זה דברים שדתים\חרדים שלומדים תורה יבינו
    קרא
    קונטרסים

פה
    http://www.daatemet.org.il/category.cfm?category_id=17

ושמע
    הרצאות
    פה
    http://www.daatemet.org.il/lectures.cfm
    אחי , מי שמנהל את אתר 'דעת אמת' הוא פשוט מטומטם..
    למשל בקונטרסים, כתוב נגיד על השפנים, יש תשובה לזה.(כתבתי למעלה).
    הוא מביא הרבה דברים שהם בכלל לא סותרים אחד השני אבל הוא מאמין שכן.
    אדם זה לא היה רב!.
    אחי, שלא תבין לא נכון, אני לא דתי, אבל אני מסורתי, ואני יודע יותר ממה שמנהל דעת אמת יודע.
    אתה מכיר דרך שאני יכול לתקשר gם אותו אדם ?
    נערך לאחרונה על ידי MaroKaI; 16-07-2008 בשעה 04:12.

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    יוני
    לייקים
    0
    נקודות
    0

אחי , מי שמנהל את אתר 'דעת אמת' הוא פשוט מטומטם..
    למשל בקונטרסים, כתוב נגיד על השפנים, יש תשובה לזה.(כתבתי למעלה).
    הוא מביא הרבה דברים שהם בכלל לא סותרים אחד השני אבל הוא מאמין שכן.
    אדם זה לא היה רב!.
    אחי, שלא תבין לא נכון, אני לא דתי, אבל אני מסורתי, ואני יודע יותר ממה שמנהל דעת אמת יודע.
    אתה מכיר דרך שאני יכול לתקשר gם אותו אדם ?
    האדם הזה היה רב ופוסק בהלכה
    תקרא פה
    http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%93%...90%D7%9E%D7%AA
    פה תוכל לראות וידאו עליו ועל כל חייו
    http://www.panther2000.com/media/yar...107_google.htm
    זה ראיון על ספרו החדש
    http://www.kibbutz.org.il/itonut/shonot
    /070921_heshbon.htm?nojump
    והינה עוד ראיון אבל הרבה יותר ארוך
    http://www.blacklabor.org/?p=3142
    יש גם ראיון בערוץ הכנסת של ירון ידען עם רב קיצוני
    תראה תבין בדיוק מה זה גזענות ושנאה
    של חרדים שמודים שהם חיים במדינה בתוך מדינה
    תסתכל
    חלק א
    http://www.youtube.com/watch?v=uVP8a...eature=related
    חלק ב
    http://www.youtube.com/watch?v=nHgTu...eature=related
    אם אתה רוצה ליצור קשר יש באתר תראה
    http://www.daatemet.org.il/contact.cfm

בקשר לשפן מישהוא שאל על זה אצל הרב אמנון יצחק
    ולא היה לו מה לענות תשמע תבין
    http://www.hofesh.org.il/religion_me...no_answer.html
    יש שם את ההורדה של הקטע ורשום מה אמר תוכל לקרוע ולשמוע ביחד ולהבין הכל
    נערך לאחרונה על ידי Yoni4; 16-07-2008 בשעה 07:14.

משתמש מתקדם האוואטר של דתh
    שם פרטי
    עוז
    לייקים
    0
    נקודות
    367
    משפט מחץ
    הקדוש ברוך הוא אני אוהב אותך!

תגיד יוני לא הבנתי אתה נגד הדת?
    ולמי לא היה מה להגיד לאמנון יצחק?
    תבין לא לכל אחד יש תשובות אחי...
    ואחי תדע לך דבר אחד, לא כל מי ששם כיפה על הראש או מגדל פאות פתאום נהיה דתי..........
    נערך לאחרונה על ידי דתh; 16-07-2008 בשעה 10:47.
    בברכה, דתh מנהל דתות, אמונות ומיסטיקה=]

לייקים
    12
    נקודות
    0

ליוני,
    שלחתי שם הודעה!, למקום שנקרא שם "שאלות ותשובות".
    רק שתבין שלאנשים אלו (המנהלים את האתר) אין בכלל על מה להסתמך, אלו דברים שהם החליטו בעצמם
    שהם סתירה, ואין שום סתירה.
    אם הם יענו לי, בקרוב אני אפרסם את השאלה והתשובה

תודה,

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    יוני
    לייקים
    0
    נקודות
    0

ליוני,
    שלחתי שם הודעה!, למקום שנקרא שם "שאלות ותשובות".
    רק שתבין שלאנשים אלו (המנהלים את האתר) אין בכלל על מה להסתמך, אלו דברים שהם החליטו בעצמם
    שהם סתירה, ואין שום סתירה.
    אם הם יענו לי, בקרוב אני אפרסם את השאלה והתשובה

תודה,
    אתה תראה שהם לא מסתמכים על שטיות ויענו לך
    והם הגיעו משם
    האתר הוא של חרדים שחזרו בשאלה הם יודעם טוב ולא מסתמכים על כלום
    שיענו תפרסם גם אם זה סתר את מה שחשבתה

לייקים
    12
    נקודות
    0

ציטוט נכתב במקור על ידי Yoni4 צפיה בהודעה
    אתה תראה שהם לא מסתמכים על שטיות ויענו לך
    והם הגיעו משם
    האתר הוא של חרדים שחזרו בשאלה הם יודעם טוב ולא מסתמכים על כלום
    שיענו תפרסם גם אם זה סתר את מה שחשבתה
    אני יפרסם גם אם זה סתר את מה שחשבתי אל תדאג, בנתיים אנשים אלו לא עונים לי בכלל =\..

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    יוני
    לייקים
    0
    נקודות
    0

אני יפרסם גם אם זה סתר את מה שחשבתי אל תדאג, בנתיים אנשים אלו לא עונים לי בכלל =\..
    חכה בסבלנות הם לא יענו לך בשעה ולא ביום
    חכה כמה ימים יענו לך

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 08:22.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,451,221 | הודעות: 8,151,803 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect