HONDA FCX CLARITY - תשנה את העולם כמו שאנחנו מכירים אותו כיום?
זו אחת השאלות שעלו לי בראש אחרי שראיתי את הפרק השביעי של
TOP GEAR, שבו בחן ג'יימס מאי את ההונדה קלאריטי.
אז למה בעצם היא תשנה את העולם? ביגלל איך שהיא עובדת. בערך.
המכונית עובדת על חשמל. אז מה? גם הפריוס עובדת חלקית על חשמל.
אבל ההונדה איננה נטענת מתחנת הכוח, מה שגורם לזיהום בדרך עקיפה.
ההונדה נטענת באמצעות "תחנת כוח קטנה משלה".
מה זאת אומרת? שהיא בעצם עובדת על מימן.
עוצרים בתחנת הדלק, אבל במקום לתדלק בבנזין או דיזל, מתדלקים במימן נוזלי.
מימן, נפוץ הרבה יותר מנפט והוא איננו הולך להגמר. מה עוד, שהקושי להשיג אותו זהה לקושי להשיג נפט. (צריך לקדוח למעמקי כדור הארץ... יודעים איך משיגים נפט נכון? אז הקושי להשיג מימן זהה , למרות שזה לא בידיוק אותו התהליך כמו של קדיחת הנפט).
מהמיכל, המימן עובד דרך מחשיר מתוחכם שהופך אותו לחשמל
(DON'T ASK ME HOW). החשמל אז, נאגר בסוללה, ואז בשעת הצורך מועבר למנוע חשמלי (שיש לו רק רכיב זז אחד למעשה) וזהו, נוסעים.
והדבר היחיד שיוצא מהאגזוז זה - מים!!!
אז בכל מיקרה, למה היא תשנה את העולם?
נתחיל מזה, שהעולם לא יהיה תלוי בנפט כל כך. מה שיפגע בהרבה ערבים, ובמדינות ערב. (טוב ליהודים, נכון?). מה גם, שבזכות הטכנולוגיה הזאת, אולי נוכל להפסיק להיות תלויים בנפט ביכלל (או בפחם...) למה לא להתחיל לשפר את הרעיון המבריק הזה, להעצים אותו, ולהתחיל להפיק חשמל ממימן בתחנת החשמל. במקום להשתמש בכל שאר החומרים המזהמים?
אז במדינות ערב המכונית הזאת פגעה (והם עוד כעסו על הניסאן טידה).
היא תשמיך לפגוע גם בפרנסתם של המוסחניקים.
(אני מדבר בכללי, במידה והטכנולוגיה תעבור לכל המכוניות, וכל העולם ינסע על מכונית שמבוססות על מימן - אולי בעתיד הקרוב/רחוק).
היא לא תעלים אותם לגמרי, כי מישהו יצטרך לטפל במכוניותינו, אבל תדלל את עבודתם משמעותית. תחשבו על זה, במנוע יש רק רכיב זז אחד!!!
היא תיהיה אמינה ברמות מטורפות בהשוואה למכוניות כיום.
פרנסתן של תחנות תידלוק, שלא יוכלו להרשות לעצמן להשתדרג למשאוות מימן, תיפגע. (למרות שאני לא יודע מה העלות, אבל אני משער שהרבה, לא?).
בכל מיקרה, יש הרבה דברים שההונדה תפגע בהם, אבל זה לא בהכרח רע.
תחשבו על זה תוכלו לנסוע כמה שבה לכם, מבלי שמחירי הדלק (המימן) יעלו, לעולם! כיוון שמימן לא יגמר, כי כמו שהבנתי מהתוכנית, הוא נפוץ מאוד בייקום (!!!) וגם לא נצטרך לדאוג מהעובדה שאנחנו מזהמים את הסביבה.
הינה כמה תמונות שלה:
לא בידיוק כוסית, נכון?
בהחלט הייתי שמח לרכוש אחת כזאת, למרות שכרגע היא תשווק רק בקליפורניה, כיוון ששם יש כבר כמה תחנות עם מימן וכו'. מה שבישראל אין, וחבל!
סיכום?
מכונית מדהימה וטכנולוגיה מדהימה עוד יותר.
בידיוק מה שיציל את הכדור שלנו.

ציטוט ההודעה

-----