צעיר נפצע ברגליו ממוקש, לאחר שצוות מד"א החליט לפנותו, צוות מיחידת 669 הגיע לחלצו מאזור ממוקש היטב, לאחר ההעלאתו למסוק נפל הפצוע ופציעתו החמירה והוא נהרג.
מעניין אם זה פקשוש של 669 או תקלה טכנית בחבלים..
צעיר נפצע ברגליו ממוקש, לאחר שצוות מד"א החליט לפנותו, צוות מיחידת 669 הגיע לחלצו מאזור ממוקש היטב, לאחר ההעלאתו למסוק נפל הפצוע ופציעתו החמירה והוא נהרג.
מעניין אם זה פקשוש של 669 או תקלה טכנית בחבלים..
|
|
לפי דעתי פשלה ענקית של 669 , מה הם לא בודקים את החבלים לפני? :|
אמורים לבדוק, אין לי מושג למה, מה שבטוח הייתה פה פשלה רצינית.
עכשיו ראיתי איך הוא נופל בערוץ 10
ראיתי כבר כמה חילוצים עם מסוק בכל מיני ערוצים ומה אני אגיד לכם...
נראה ש 669 לא בכושר
בטח אלו היו טירונים שרק סימו תקורס שלהם ב669 שלחו אותם למשימת חילוץ בררה.. כדי שיתאמנו אבל כנראה שלא יצא חח
שמעו כל יחידה פישלה פעם וזה לא אומר כלום על 669 הם היו מצויין ויהו מצויינים אחרי הכל לא מתקבלים ליחידה הזאת כל כך בקלות מה שכן קרתה להם תקלה וחבל על הצעירזכרונו לברכה (גם אני ראיתי בערוץ 10 מה הלך) אחרי החקירה נדע באמת מ קרה
אוקיי, דבר ראשון נתחיל בזה שהיעוד של היחידה 669 הוא חילוץ טייסים שנטשו בשטחי האוייב או חילוץ והצלה של כוחות לוחמים תחת אש (אגב לא לפני הרבה זמן היחידה עשתה פעולות מדהימות מלחמת לבנון השניה).
שנית, חילוץ מטיילים חסרי אחריות שנכנסים לאזורים ממוקשים/מטפסים על צוקים בלי ידע/מטיילים במדבר ללא כמות מים מספקת, היא פעילות שהיחידה עושה באופן שוטף ואף אחד לא שומע על זה למרות שזהו לא הייעוד של היחידה.
דבר נוסף, פשלה (בעיה בחבל היא פשלה של היחידה) או טעות לא אמורות לקרות כשמדובר במקרה של חיים ומוות. אבל הן קורות ואנחנו למדים מהם. כל יחידה יש לה את ה"פשלה" שלה ומהר מאד שוכחים את זה וההילה חוזרת ליחידה. להזכירכם נסיון החילוץ הכושל של נחשון וקסמן - סיירת מטכ"ל. אסון השייטת - ש. 13. אסון מעלות - מטכ"ל. אסון צאלים ב'- מטכ"ל.
אנחנו עדיין רואים ביחידות הללו כוח מגן לא מעורער שכן תאונות קרו, קורות ויקרו.
אל תבינו אותי לא נכון, אני חושב שאין תאונה שאי אפשר למנוע אבל משפטים בסגנון "669 כבר לא מה שהייתה פעם" או "מה מדברים כל כך הרבה על היחידה הזאת" מעידים על צעירות, חוסר ידע. היום אתם ילדים גדולים שכבר רואים חדשות אבל עוד הרבה לפני שנולדתם היחידה הזאת כבר הצילה אלפי אנשים.
לתשומת ליבכם.
לך תסביר את התקלה הזאת לכל העולם ואשתו, ובייחוד לעולם הערבי ולאום הערבי בארץ ישראל, זה מצב לא נעים, הרשלנות פה כבדה מידי לדעתי המחלצים צריכים בראש ובראשנה לעוף מהיחידה, בנוסף הייתי עושה ניקיון ביחידה ומתחיל לתרגל דברים בסיסים במקום להכנס לאגו "669" זה לא יתן לצה"ל כלום, כי בזמן מלחמה זה היה יכול להיות שבוי.
מסכים איתך, ההרגשה שגרמת פחות או יותר למוות של אדם היא נוראית, אבל הצורה שבא הוא הועלאה לא מותירה ספר שזוהי טעות אנוש של אחד מהצוות שחילץ וזה ככל הנראה המסקנות של הועדת חקירה, נעשה פה מחדל, בזה אני מקווה שאתה מסכים איתי, ומישהו יהיה חייב לתת את הדין בראש ושראשונה למשפחתו של ההרוג ובכלל לתת תשובות המ הלך שם? אל תשווה מבצעים של שייטת 13, מטכ"ל וכו' למבצע חילוץ שבוצע ללא אש אויב המצב לחץ פה הוא לא מצב בלתי נסבל, משהו פה לא היה בסדר ומישהו בהנחה שזוהי טעות אנוש ישלם.
למרות שמענין מאוד מה חיפשו השלושה בשדה מוקשים.