קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 30-03-2008, 04:29
  2. יש לי כמה שאלות לגבי המשחק NHL 2006
    על ידי RaUl בפורום תמיכה טכנית במשחקים
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 03-09-2005, 16:57
  3. שאלות בקשר לסורס
    על ידי La Bamba בפורום Counter Strike
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 03-09-2005, 02:31
+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 18

שאלות קשות באמונה

משתמש מכור
    שם פרטי
    מנגו
    לייקים
    0
    נקודות
    130

ברירת מחדל שאלות קשות באמונה

מתוך האתר "הידברות"
    שלום,

אני בת 23, גדלתי וחונכתי כחרדית מאמינה..לפני שאני שואלת אני מודיעה שאשמח מאד מאד ואני כאובה ביותר מהעובדה שאיני מצליחה לאאמין.. כך שאני לא מומרת לתאבון או משהו וכד"..
    אנא, אני לא באתי להתריס, באתי באמת ובתמים לקבל תשובות..

מאז ומתמיד היו לי הרבה שאלות אך ניסיתי לדחוק אותן בכח ולהתעלם מהם (מאחר והתשובות שקיבלתי לא סיפקו אותי), כיום האמת כביכול טופחת בפני ואיני יכולה להדחיק יותר..
    אני לא מאמינה ולא מצליחה בשום אופן להאמין ולהתחבר..

ומקצת השאלות להלן:

1. יש בעולם אלפי דתות ,אמונות ומיתולוגיות שלפי הבנתי נוצרו בעקבות אנשים בעלי כריזמה ויכולת שכנוע לאורך כל ההסטוריה, (לא רחוק מאיתנו היטלר, סטאלין וכו")

למה שאאמין דוקא בדת היהודית, קראתי מעט על הנצרות למשל, והעקרונות די זהים..

2. על אנשי התנ´ך ובחז´ל ישנם הרבה מאד סיפורים שאין הדעת סובלתם.. על ניאוף ,אשת איש., תמיד ידעתי שאסור לשפוט אותם כי הם היו אנשים גדולים בדרגת מלאכים..

אך איך יתכן שאנשים בדרגת מלאך עשו מעשים שכאלו? (כמו יהודה ותמר, שלמה ובת-שבע, ,התירוץ שמלאך היטה אותו ושמי שהיתה עם אחשוורוש-היתה השדה של אסתר - נראה לי כתירוץ ולא יותר..)

3. איך יתכן שבעולם הבא מובטח שנשב ונאכל שור הבר וכדומה, והרי זה כל כך גשמי -לא מתקבל על הדעת שבעולם הנשמות נהנה מדבר גשמי - זה מזכיר לי את אמונת 70 בתולות בגן עדן...

4. איפה שנגמר השכל, מתחילה האמונה, עקרון היהדות הוא לא לשאול שאלות מעמיקות מידי ולא לשפוט את חז´ל, מה יגרום לי להאמין, אם לא השכל, כאשר אני בן-אדם רציונלי שלא מאמין בשום דבר שלא ברור לי ,ואם זאת האמונה, אז אפשר לקנות כל לוקש שמישהו מוכר.. (לא מאמינה גם בפרחי באך ,רפואה סינית וכל שאר המיסטיקות למיניהן..)

5.איך יתכן שהיתה בנקודת זמן התגלות אלוקית ומאז היא פסקה, ואין יותר..למה רק להם מגיע והרי אנחנו אותם יצורי אנוש?

תודה רבה מראש
    התשובות כאן :
    http://hidabroot.org/CommunityDetail.asp?FaqID=36072

--------------

סביר להניח שתשובה לשאלה 5 לא תתקבל אצל רוב מאמיני האבולוציה פה..אבל כל אופן אני מקווה שזה יעזור או משהו.

2. קישורים ממומנים

משתמש רוקר האוואטר של rocknroll22
    לייקים
    3
    נקודות
    295
    משפט מחץ
    מי שמתמכר לסגנון מתמכר לסמים מתמכר לסקס

זה שטויות

מה שקרה, שמצריים שלטה בהרבה אזורים וכנראה גם בשבטים שלנו. בסוף האמפרייה התפרקה והיה כנראה הר געש ורעידות עדמה והשבטים שהמקדומים שלנו מצאו את עצמם לבד, אז הם התחילו לספר לעצמם סיפורים על יציאת מצריים בשביל להסביר לילדים שלהם מה קרה וככה זה התפתח

התורה זה שקר עם מסרים מאוד נכונים על אנשים ובגלל זה היהדות ששרדה מתוך המאות דתות שהיו באותם תקופות יכול להיות שחלקם גם היו מונטאיסטים ולא רק היהדות, אבל בהיסטוריה רק מה שטוב שורד, אז היהדות שרדה.

זה מה שקרה בערך

משתמש מכור
    שם פרטי
    מנגו
    לייקים
    0
    נקודות
    130

ציטוט נכתב במקור על ידי rocknroll22 צפיה בהודעה
    זה שטויות

מה שקרה, שמצריים שלטה בהרבה אזורים וכנראה גם בשבטים שלנו. בסוף האמפרייה התפרקה והיה כנראה הר געש ורעידות עדמה והשבטים שהמקדומים שלנו מצאו את עצמם לבד, אז הם התחילו לספר לעצמם סיפורים על יציאת מצריים בשביל להסביר לילדים שלהם מה קרה וככה זה התפתח
    איזה שטויות !!..מאיפה לך שהם שיקרו בכלל ולא סיפרו את האמת ??
    התורה זה שקר עם מסרים מאוד נכונים על אנשים ובגלל זה היהדות ששרדה מתוך המאות דתות שהיו באותם תקופות יכול להיות שחלקם גם היו מונטאיסטים ולא רק היהדות, אבל בהיסטוריה רק מה שטוב שורד, אז היהדות שרדה.
    חחח זה מצחיק אתה בעצם אומר שהיהדות שרדה בתהליך אבולוציוני כזה.. חחח זה מאוד מצחיק רעיון נחמד..
    זה מה שקרה בערך
    מה שאתה אומר לי פה בעצם זה רק הנחות והשערות על פי דעתך .. על פי דעתי זה שטויות...

ThE
    אורח

לא היה לי כח לקרוא הכל אז קראתי רק שאלה ראשונה, אז ככה, יש אלפי זרמים והרבה מאוד תורות-חארטה כאלה(הפאק שווי הזה או ההודים האלה שלובשים כתום מהפרסומת של הנסטי), אבל בעיקרון יש רק 3 דתות עיקריות (שאת בטח יודעת מהן)
    עכשיו בוא נתחיל מזה שהדת הראשונה שהייתה קיימת היא יהדות, עד שנולד בחור יהודי בשם ישוע בנצרת, הוא היה בחור טוב(סך הכל היה אוהב לשבת עם חברים על נרגילה בערב ולהתפנן), בתקופה שלו, הרבה אנשי דת חטאו ופשעו, הוא ניסה לשכנע אותם שיפסיקו את זה, בדוגרי מה שקרה זה שהם לא הקשיבו לו והם רבו בלה בלה בלה(ישו: "דבר יפה למה אני ישים לך כיסא בראש", הרבי: "למה מי אתה יא אפס בוא ניראה תגב שך ניראה מה אתה שווה"), קיצר לישו לא היה גב בסוף אז היהודים הסגירו אותו לרומאים שצלבו אותו ואז נוצרה הדת נצרות שהמציאה לעצמה כל מיני חארטות כמו לדוגמא שאמא של ישו בתולה(יעני ילד מבחנה) וכל מיני.
    איזה דת נשארה לנו? האסלאם ואני יערוך עוד מעט את ההודעה ויוסיף על האסלאם, בעקרון זה לא אמור להיות כזה גדול מי יודע מה בסך הכל מדובר באיזה אחמד אחד שבא אליו הר או משהו

משתמש מתקדם
    שם פרטי
    אורי
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    לא בא לי!

ציטוט נכתב במקור על ידי ThE צפיה בהודעה
    לא היה לי כח לקרוא הכל אז קראתי רק שאלה ראשונה, אז ככה, יש אלפי זרמים והרבה מאוד תורות-חארטה כאלה(הפאק שווי הזה או ההודים האלה שלובשים כתום מהפרסומת של הנסטי), אבל בעיקרון יש רק 3 דתות עיקריות (שאת בטח יודעת מהן)
    עכשיו בוא נתחיל מזה שהדת הראשונה שהייתה קיימת היא יהדות, עד שנולד בחור יהודי בשם ישוע בנצרת, הוא היה בחור טוב(סך הכל היה אוהב לשבת עם חברים על נרגילה בערב ולהתפנן), בתקופה שלו, הרבה אנשי דת חטאו ופשעו, הוא ניסה לשכנע אותם שיפסיקו את זה, בדוגרי מה שקרה זה שהם לא הקשיבו לו והם רבו בלה בלה בלה(ישו: "דבר יפה למה אני ישים לך כיסא בראש", הרבי: "למה מי אתה יא אפס בוא ניראה תגב שך ניראה מה אתה שווה"), קיצר לישו לא היה גב בסוף אז היהודים הסגירו אותו לרומאים שצלבו אותו ואז נוצרה הדת נצרות שהמציאה לעצמה כל מיני חארטות כמו לדוגמא שאמא של ישו בתולה(יעני ילד מבחנה) וכל מיני.
    איזה דת נשארה לנו? האסלאם ואני יערוך עוד מעט את ההודעה ויוסיף על האסלאם, בעקרון זה לא אמור להיות כזה גדול מי יודע מה בסך הכל מדובר באיזה אחמד אחד שבא אליו הר או משהו
    בוא נתחיל מזה שהדת הראשונה שהייתה קיימת זה לא היהדות..
    היהדות עצמה מושפעת גם כן מדתות אחרות, לדוגמא סיפור המבול של נח הוא העתקה מסיפור המבול המסופוטמי, ועוד סיפורים שונים שרשומים בתנ"ך הושפעו מדתות אחרות..

ועזוב עכשיו נצרות ואסילאם, מה שרשמת על הנצרות בכלל לא נכון..

משתמש מתקדם האוואטר של LastStar
    לייקים
    0
    נקודות
    0

ציטוט נכתב במקור על ידי YoRi צפיה בהודעה
    בוא נתחיל מזה שהדת הראשונה שהייתה קיימת זה לא היהדות..
    היהדות עצמה מושפעת גם כן מדתות אחרות, לדוגמא סיפור המבול של נח הוא העתקה מסיפור המבול המסופוטמי, ועוד סיפורים שונים שרשומים בתנ"ך הושפעו מדתות אחרות..

ועזוב עכשיו נצרות ואסילאם, מה שרשמת על הנצרות בכלל לא נכון..
    היהדות זו הדת הראשונה =\ על מה אתה מדבר בכלל ?!
    שמע ישראל השם! אלוקינו אל אחד!

משתמש מתקדם
    שם פרטי
    אורי
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    לא בא לי!

ציטוט נכתב במקור על ידי LastStar צפיה בהודעה
    היהדות זו הדת הראשונה =\ על מה אתה מדבר בכלל ?!
    היהדות לא הדת הראשונה...על זה אני מדבר.

ההוכחה לזה היא שיש הרבה סיפורים בתנ"ך כמו סיפור הבריאה, וסיפור המבול של נח שהושפעו מאמונות באלילים שנכתבו הרבה לפני.. לדוגמא מהמיתולוגיה המסופוטמית...
    היהדות היא אולי הדת הראשונה שהאמינה באל אחד, אבל בהחלט לא הדת הראשונה..

משתמש כבוד
    לייקים
    16
    נקודות
    -131

היהדות לא הדת הראשונה...על זה אני מדבר.

ההוכחה לזה היא שיש הרבה סיפורים בתנ"ך כמו סיפור הבריאה, וסיפור המבול של נח שהושפעו מאמונות באלילים שנכתבו הרבה לפני.. לדוגמא מהמיתולוגיה המסופוטמית...
    היהדות היא אולי הדת הראשונה שהאמינה באל אחד, אבל בהחלט לא הדת הראשונה..
    מושפעת? ממש לא. אולי יש כמה דברים דומים בין השניים אבל יש הרבה הבדלים למשל:
    מטרתו של האדם לפי אנומה אליש זה להטיל עליו את עבודת האלים.. זאת אומרת שהאדם צרךיך לספק את המזון כדי לאפשר לאלים לנוח..

ולעומת זאת לפי התנך המטרה של האדם (בהתחלה הייתה מטרתו לכבוש את הארץ, לאחר מכן היה לשמור את גן עדן אבל לאחר האכילה של אדם וחווה מעץ הדעת נגזר עליו לעבוד כדי לאכול) היא לא לשרת את האל כי הרי הקב"ה הוא רוחני ואין לו צרכים.

אם היית מקשיב לשיעורי תנך היית בטח יודע שבסיפור הבריאה שבתנך יש מגמה של דה-מיתולוגיזציה.. ז"א שלילת המיתוס הקדום (אנומה אליש) והתנגדות לו.

משתמש מתקדם
    שם פרטי
    אורי
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    לא בא לי!

ציטוט נכתב במקור על ידי Aviv צפיה בהודעה
    מושפעת? ממש לא. אולי יש כמה דברים דומים בין השניים אבל יש הרבה הבדלים למשל:
    מטרתו של האדם לפי אנומה אליש זה להטיל עליו את עבודת האלים.. זאת אומרת שהאדם צרךיך לספק את המזון כדי לאפשר לאלים לנוח..

ולעומת זאת לפי התנך המטרה של האדם (בהתחלה הייתה מטרתו לכבוש את הארץ, לאחר מכן היה לשמור את גן עדן אבל לאחר האכילה של אדם וחווה מעץ הדעת נגזר עליו לעבוד כדי לאכול) היא לא לשרת את האל כי הרי הקב"ה הוא רוחני ואין לו צרכים.

אם היית מקשיב לשיעורי תנך היית בטח יודע שבסיפור הבריאה שבתנך יש מגמה של דה-מיתולוגיזציה.. ז"א שלילת המיתוס הקדום (אנומה אליש) והתנגדות לו.
    לא אמרתי שהתנ"ך היא העתקה, אבל עצם העובדה שגם בתנ"ך וגם באמונה הבבלית יש סיפורים דומים, לדוגמא סיפור המבול זה כן סוג של השפעה..

והעובדה שיש דה מיתולוגיזציה מראה שהאמונה באלילים הייתה קיימת לפני התנ"ך..וזה בדיוק מה שאני מנסה להראות פה, שהיהדות לא הייתה הדת הראשונה..
    נערך לאחרונה על ידי YoRi; 23-04-2009 בשעה 15:27.

משתמש מכור
    שם פרטי
    בן
    לייקים
    6
    נקודות
    42
    משפט מחץ
    הלב חרמן.. דופק 24 שעות ביממה

לא אמרתי שהתנ"ך היא העתקה, אבל עצם העובדה שגם בתנ"ך וגם באמונה הבבלית יש סיפורים דומים, לדוגמא סיפור המבול זה כן סוג של השפעה..

והעובדה שיש דה מיתולוגיזציה מראה שהאמונה באלילים הייתה קיימת לפני התנ"ך..וזה בדיוק מה שאני מנסה להראות פה, שהיהדות לא הייתה הדת הראשונה..
    מה אתה בסדר? ברור שהסיפורים של הנצרות והיהדות דומים, הנצרות עתיקה כמעט הכל מהיהדות

משתמש כבוד
    לייקים
    16
    נקודות
    -131

אוקיי אז לא הבנתי אותך..
    היהדות לא הייתה הדת הראשונה אבל זו הדת שממנה התפצלה הנצרות והאסלם

בכל זאת זה לא כל כך משנה כי כל שאר הדתות שהיו לפני היהדות לא ממש שרדו
    נערך לאחרונה על ידי Aviv; 23-04-2009 בשעה 15:33.

ThE
    אורח

הדתות שהיו לפני היהדות לא נחשבות מכמה סיבות: 1. כבר כמעט אין אזכורים שלהן היום. 2. הן היו יותר מדי מטומטמות
    ואני ממש לא צוחק, אתה תראה הרבה פעמים בתנך שבירת מיתוסים כמו לדוגמא שאלוהים ברא את התנינים(מיתולוגיה יוונית, תנינים = אלים) ועוד כמה.
    ועוד משהו האמונות הקדומות לדוגמא, המיתולוגיה היוונית, מבחינת הזמן, לא קרו לפני התנך, אלא בזמן התנך.

משתמש מכור
    שם פרטי
    בן
    לייקים
    6
    נקודות
    42
    משפט מחץ
    הלב חרמן.. דופק 24 שעות ביממה

רגע המיתולוגיה היונית נכתבה באותו הזמן כמו התנ"ך? אבל התנ"ך נכתב בכמה תקופות

ThE
    אורח

ומתי שמסופר בתנך על המיתולוגיה היוונית התקופה בתנך זהה לתקופה של המיתולוגיה היוונית, מובן בוריס?

משתמש רוקר האוואטר של rocknroll22
    לייקים
    3
    נקודות
    295
    משפט מחץ
    מי שמתמכר לסגנון מתמכר לסמים מתמכר לסקס

ציטוט נכתב במקור על ידי expert צפיה בהודעה
    מה שאתה אומר לי פה בעצם זה רק הנחות והשערות על פי דעתך .. על פי דעתי זה שטויות...
    לא רק אני חושב ככה

אני לא בטוח שכתבתי את זה נכון ב100% אבל ארכיאולוגים שחקרו את זה מצאו לזה עדויות ברורות

+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 13:44.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,450,668 | הודעות: 8,151,250 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect