האם זה נכון לעשות משולש לחץ בח.ע רוסי? שמעתי שכן ושמעתי שלא. האם צריך או לא?
האם זה נכון לעשות משולש לחץ בח.ע רוסי? שמעתי שכן ושמעתי שלא. האם צריך או לא?
|
|
ח.ע רוסי מתבצע אך ורק בירך.
מכיוון שחוסם עורקים מגומי/סיליקון וכד' לא עונה על הדרישה ואינו מבצע את העבודה כמו שצריך,כלומר לא חוסם עד הסוף.
ישנו החוסם עורקים הרוסי שעושים אותו בעזרת שני משולשים ועם מקל או כל דבר קשה שניתן לסובב איתו.
זה לא משולש לחץ זה חוסם עורקים.
נערך לאחרונה על ידי grass; 06-03-2009 בשעה 03:12.
משולש לחץ מכינים כדי להגביר לחץ בת.א.
לח.ע רוסי לא צריך משולש לחץ. 2 משולשים ומוט/מקל/ כל הבא ליד.
לא צריך משולש לחץ ,
לפני שאתה עושה ח.ע רוסי תקשור את המשולש באמצע שיהיה לו שפיץ ואת השפיץ תניח על העורק הפמורלי .
מאאיהה חחןןן
אני נ י צ ח ת יהצלחתי-נכשלתי-נפלתי וקמתי
מז''א לקשור את המשולש באמצע? כלומר כן לעשות משולש לחץ?(משולש לחץ כלומר להשתמש בשתי משולשים, משולש אחד קשור באמצע, משולש שני לקיבוע המקל)
נראה לי אתה לא יודע מה זה אומר משולש לחץ.
משולש לחץ בא אחרי שאתה שם תחבושת אישית ואם הפצוע ממשיך לדמם אז אתה שם משולש לחץ כדי להגביר את הלחץ על הפצע.
זה שח.ע רוסי עושים עם 2 משולשיםזה לא קשור למשולש לחץ.
אתה עושה מין קשירה כזאת ועם השפיץ שיצא לך אתה שם אותו על העורק הפמורלי שהוא נמצא בירך מצידו הפנימי.
ואז מתחיל לסובב עם מקל או כל דבר אפשרי עד שהדימום יעצור או עד שתשמע שבירת עצם.
נערך לאחרונה על ידי grass; 06-03-2009 בשעה 14:51.
לא צריך לעשות משולש ולשים את השפיץ בפמורלי.
דבר ראשון יהיה קשה למצוא את הפמורלי, דבר שני לרוב עצירה של העורק כרוכה בשבירת העצמות.
ואפשר לעשות את זה גם בלי שפיץ על הפמורלי.
מאאיהה חחןןן
אני נ י צ ח ת יהצלחתי-נכשלתי-נפלתי וקמתי
פצוע שהטיפול הדרוש בשבילו זה ח.ע כנראה סובל מהלם היפוולמי.
לכן בצורה אוט' אין אפשר למצוע וורידים קטנים כגדולים.
במיוחד באזור בפציעה שבנוסף לשקיעה של העורק האזור גם מלוכלך- יהיה קשה למצוא. מכאן עדיף לעשות ח.ע בלי קשר משולש באמצע. אבל תעשו מה שאתם רוצים.
ולמה שאזרח רגיל/מע"ר לא יעשה ח.ע? את הולכת בתור אזרחית בתחנה מרכזית פתאום אוטובוס מתפוצץ ואת בלי ציון לבן/אטן/נטן/תארן ואין לך ח.ע אז מאלתרים וכך גם רופא וחובש ופאראמדיק.
אין פה פעולה כירורגית מסובכת שזה דורש התעסקות של רופא קרדיולוג לפחות או פרופסור למדעי התנהגות חוצונים.
ולמה את חושבת שאני לא אניח ח.ע?
ומאיפה הבטחון שלא הנחתי כבר ח.ע?
פורים שמח.
קצת סדר...
בח.ע רוסי לא צריך לעשות שפיץ ולשים אותו על העורק הפמורלי.
למה? כי לפי מחקרים 90% מהשפיצים לא נמצאים על העורק הפמורלי לגמרי ואז מה שקורה זה כמו צינור של השקייה שאתה לוחץ קצת על הקצה ואז הזרם גדל וזה רק יכול להחמיר את הדימום.
הלחץ בלי השפיץ מספיק ללא ספק.
טוב הקפצת את הנושא אבל אני חייב להגיב.....בח.ע רוסי עם 2 משולשים זה לא יגביר את הדימום בחיים כי העורק נסגר בכל מצב.