השוואה בין pes 2009 ל- fifa 2009
החלטתי לעשות השוואה בין שני המשחקים באיחור ויש לי את שניהם אז אני דיי נטרלי .
ויש ויכוח גדול תמיד מי יותר טוב . ההשוואה הזאת נכתבה על גרסת ה xbox 360 .
בגרפיקה ובתנועות אין מה להתווכח פיפא לוקח בגדול ובלי בעיה הוא הרבה יותר ריאליסטי וזורם למרות שבפרו יש שחקנים שהפנים שלהם קצת יותר דומות מבפיפא אבל זה לא מחפר על הגראפיקה הדיי נוראית שיש בפרו ...
עוד משהו שפיפא לוקח בגדול זה מספר הקבוצות הגדול עשרות ליגות ומאות קבוצות. בליגות הטובות למשל ליגה כמו אנגלית וספרדית יש גם את הליגה השלישית והרביעית שבפרו אפילו אין את הליגה הגרמנית ! יש שם מספר קבוצות כל כך מצומצם ! מספר הקבוצות בפרו משתווה למספר הליגות בפיפא ! ושלא נדבר שרק שתי קבוצות בליגה האנגלית אמיתיות ובספרדית תמצאו קבוצות שאפילו השחקנים שלהם לא אמיתיים .
המשחקיות בשתי המשחקים היא טובה בפרו היא כיפית יותר ומאפשרת להעביר שעות ארוכות של משחק בעוד שבפיפא ימאס לכם תוך ארבע או חמש משחקים והראש שלכם יכאב ולא תרצו לחזור לשחק בכמה שעות הקרובות למרות שבפיפא המשחקיות הרבה יותר זורמת מגניבה ריאליסטית וטקטית בעוד שבפרו שתמצאו את עצמכם עוברים את כל ההגנה בקו ישר ... ומה שעושה את פרו כל כך מהנה זה מצבי המשחק הטובים שלו ה be a legend שלו משובח ויעסיק אתכם שעות רבות מול המסך אך אחרי קריירה אחת לא תרצו לחזור לעוד סיבוב כנל המאסטר ליג והמנג'ר הטובים למרות שמי ששיחק במאסטר ליג בפרו הקודמים לא ירצה לחזור לחוויה הנהדרת להפך מפיפא שמצב השחקן היחיד שלהם (be a pro) גרוע ! אתה בהרכב כל הזמן גם אם אתה חצי פצוע אתה בוחר באיזה קבוצה אתה וזה יוצר בעיה כי אתה יכול להיות בהרכב על תקן קבוע במנצ'סטר אבל נער מתבגר בן 16 שלא הספיק לסיים תיכון ומה שעוד יותר עצוב מזה שאתה גם קובע את ההרכב ועוד יותר עצוב זה שאתה בכלל לא יכול לעבור קבוצה בכל מהלך הקריירה. המנג'ר בפיפא דיי מסורבל וכל שחקן ששווה 5 מיליון יורו תצטרכו להציע לו 15 מיליון יורו רק כדי שיסתכל על תופס ההצעה שלכם ... אבל אפשר להתנחם בכך שיש את המצב בו המשחק מעדכן את הקבוצות בהתאם למה שקורה בעולם האמיתי . כך הוא גם מעדכן את רמת השחקנים בהתאם נשמע מגניב אבל לא היה לי הזדמנות להתנסות בזה אלה רק שמעתי על מצב המשחק הזה . עוד מצב מעניין שיש בפרו הוא ליגת האלופות קצר ונחמד לא יותר מזה ...
הסאונד בפיפא טובים קצת יותר מבפרו השדרן מתלהב והקהל טוב ואמין ... לא אהבתי את השדרן בפרו אבל מה שיאמר לזכותו של בקטע של הסאונד זה כשהשחקנים מוסרים ובועטים הבומים שנוצרים הם מאוד אמינים וטובים ...
האינטליגנציה המלאכותית בפיפא טובה למדי למרות שהשופטים שם נוקשים יש נבדלים בררניים מדי (גם בפרו) יש כרטיסים צהובים ואדומים בתדירות גבוה והשוערים טובים מידי ויש קטעים שזה כבר מרגיז כמה שהשוער סופרמן ! בדיוק ההפך מפרו שתמצאו אותו מפספס כדור שילד בן שתיים היה תופס ... ופרו לפעמים תמצאו את עצמכם עוברים את כל ההגנה בדוך ומבקיעים גולים שפלה היה חולם עליהם ! שלא נדבר על לעבור את השוער ... בפיפא זה קצת אחרת הצד הטקטי הוא חזק יותר וכל טעות בהגנה שלכם תזכה את הקבוצה היריבה בגול שיגרום לכם להתעצבן ולבזבז עוד 200 שקל על שלט חדש . עוד משהו שמעצבן בפיפא זה חוסר היגיון למשל כשאתה משחק בליגה האנגלית בפסגת הטבלה תמצא את פורסמות' אברטון ובולטון ואת הקובצות הטובות באמת תמצאו במקום שהוא מתחת לחמישי ...
![]()
![]()
לצערי על מולטי פלייר אני לא יכול לדבר כי אין לי
בסופו של דבר כשתראו את פיפא בפעם הראשונה ההצגה תהיה מופלאה ויש דברים בפרו שהופכים אותו למשחק עצוב וגרוע לגמרי שדומה ל godfather פוטנציאל שממש לא מתממש המשחק יצא ממש גרוע ושרוב הגולים שלכם יראו אותו דבר ואם תבעטו מחוץ לרחבה אתם יכולים לשכוח מסיטואציה שבה יצא לכם משהו מספק מזה ... הגרפיקה והתנועות ממש לא מספקות ושלא נדבר על זה שחצי מהליגה האנגלית והספרדית בכלל לא אמיתיות לא התלבושות ובחלקן גם לא השחקנים ... konami עשו עבודה ממש לא יסודית והוציאו משחק שלא עומד בסטנדרטים של פיפא והוא לא מתחרה ראוי בכלל . הפעם EA עשתה את זה ובגדול והצליחה להתעלות על konami לאחר כמה שנים של חושך ... גם עם פרו זה כיף הוא משאיר לך טעם רע בפה ! אני יודע שכמה אנשים יקטלו את הביקורת שלי אבל אני מבקש לא לשפוט אותי אך ורק אם שיחקתם בשתי המשחקים !!! שנה הבאה אני מצפה לקרב צמוד ביותר ב konami מבטיחים (כמו בכל שנה ) משחק משופר הרבה יותר אבל השנה זה נשמע מצוין גם EA לא נשארו אדישים ומבטיחים חידושים שאחד מהם הוא הליגה הישראלית ונבחרת ישראל !!! (למרות שבפרו הקדימו אותם בקטע של הנבחרת ) . אני מצפה שנה הבאה למאבק גדול ואני מאוד מאוכזב מפרו השנה אני מקווה שגם בשנה הבאה יתאפשר לי לכתוב השוואה לכם כזאתי...
(gamer)
אני מסכים, תמיד אהבתי יותר fifa.

ציטוט ההודעה