אייפון: המפתחים מאוכזבים מאחוז ההורדות הפיראטיות

מסתבר שהפיראטיות לא בלעדית למחשב: אחוזי ההורדות הבלתי חוקיות לאייפון מרקיעים שחקים
כולנו מכירים את התופעה של "פריצת" משחקים במקום קנייתם באופן חוקי, המתפרשת על פני כל קונסולות המשחק והמחשב האישי. ישראל, לצערי, נמצאת במקום די גבוה ברשימת המדינות בעלות אחוזי "פריצה" גבוהים. מסתבר שגם האייפון הפך לאחרונה למקור נוח להוריד אליו תכנים מהרשת במקום לרכוש אותם, ורבים מהתכנים הללו הם משחקים.
לעתים אחוזי פריצה של משחק או תוכנה נותנים אינדיקציה לכמה הם פופולריים, והחברות המפתחות אותם עוקבות אחרי נתוני הפריצות בנוסף לנתוני המכירות כדי לראות איך הולך למוצר שלהן בשוק. את אותו הדבר עשתה חברת Smells Like Donkey שהשיקה לא מזמן את המשחק Tap-Fu לאייפון. אולם ככל שזרמו הנתונים התבררה התמונה העגומה - מהיום הראשון של השקת המשחק אחוז ההורדות הבלתי חוקיות שלו הגיע ל-50%, ויומיים לאחר מכן הם הגיעו כבר ל-90% (!). זה אומר שמכל משתמשי האייפון שהורידו את המשחק, רק 10% מהם טרחו באמת לשלם עליו.
הנתונים הללו מדאיגים מאוד, ובייחוד את מפתחי המשחק. "זה מרגש מאוד לראות משחק שעבדת עליו זמן רב ונתת לו את נשמתך, מקבל אישור של אפל להופיע ב-App Store. אבל למחרת הרגשנו שנדפקנו, כשאף אחד לא קונה את המשחק אלא פשוט משחק בו", הייתה התגובה שפורסמה בבלוג של החברה. התירוץ הרגיל של גנבי התכנים (המוחים על המחירים המופקעים) לא ממש רלוונטי כאן, מכיוון שעלות רכישת המשחק הייתה בסך הכל 4 דולרים עם השקתו, וכעת 2 דולרים בלבד.
האם הקלות הבלתי נסבלת של פריצת האפליקציות לאייפון הרגילה אותנו פשוט לגנוב?
דעה אישית: אין לי הרבה מה להגיד כי אני את האיפוד טאץ' שלי פרצתי
.