קרדיט לויקיפדיה.
דודי סלע (נולד ב-4 באפריל 1985), הוא טניסאי ישראלי, שחקן נבחרת גביע דייוויס של ישראל ואלוף ישראל. מדורג כיום (דצמבר 2009) במקום ה-43 בסבב העולמי לגברים (בדירוג ה-ATP). סלע, על אף גילו הצעיר יחסית, מדורג במקום השלישי בדירוג הישראלי של כל הזמנים, אחרי עמוס מנסדורף ושלמה גליקשטיין.
סלע זכה עד היום בשבעה תארים בסבב המקצועני, כולם תוארי "צ'אלנג'ר". כמו כן העפיל פעם אחת לשלב שמינית הגמר (סיבוב רביעי) בטורניר גראנד סלאם (וימבלדון 2009) ופעם אחת לגמר טורניר ATP (בייג'ינג 2008).
כשחקן בוגר זכה סלע באליפות ישראל לגברים בשנים: 2006 ו-2009 והוא מדורג ראשון בישראל משנת 2006 בקרב הגברים.
סלע נולד בקרית שמונה, גדל והתחנך בתל אביב. עוד מגיל צעיר החל לשחק טניס בעידוד הוריו.
לפני פתיחת עונת 2009 יצא סלע למחנה אימון באוסטריה אצל המאמן גונטר ברזניק, שאימן בעבר את בוריס בקר. לאחר ששב לארץ הוא השתתף באליפות ישראל, והפסיד בגמר להראל לוי. בטורניר הראשון של העונה, בצ'נאי, הוא העפיל לשמינית הגמר אך הפסיד שם לטניסאי הסרבי ינקו טיפסרביץ'. בשל דירוגו הנמוך יחסית, לא נכנס סלע ישירות לאליפות אוסטרליה הפתוחה אך לאחר שניצח שלושה משחקים בטורניר המוקדמות הוא העפיל להגרלה הראשית. בסיבוב הראשון באוסטרליה ניצח סלע את הטניסאי הגרמני ריינר שוטלר, ובסיבוב השני גבר על ויקטור האנסקו הרומני והעפיל לראשונה בקריירה לסיבוב שלישי בגראנד סלאם. בכך היה לטניסאי הישראלי הראשון שמגיע להישג זה ביחידים באוסטרליה מאז עמוס מנסדורף ב-1994. הודח בסיבוב השלישי לאחר הפסד בארבע מערכות למדורג 7 בעולם, הצרפתי ז'ו-וילפריד צונגה.
בפברואר העפיל סלע בפעם השניה בקריירה שלו לחצי גמר טורניר ATP, הגיע לאחר שהעפיל משלב המוקדמות להגרלה הראשית בטורניר ממפיס, וניצח בשלושת הסיבובים הראשונים את בובי ריינדולס, פלורן סרה ואיגור קוניצין. בחצי הגמר הפסיד למדורג 19 בעולם הצ'כי רדאק סטפנק. בהמשך החודש הוביל סלע את נבחרת ישראל בטניס לניצחון על נבחרת שבדיה בבית העליון בגביע דייוויס, לאחר שני ניצחונות דרמטיים שהושגו במשחקים של חמש מערכות. ברולאן גארוס העפיל סלע לראשונה בקריירה שלו לסיבוב השני לאחר ניצחון על שחקן שעלה מהמוקדמות ב- 4 מערכות 4:6 3:6 6:4 3:6. בסיבוב השני הפסיד למדורג 13 בעולם מריו צ'יליץ'. בעקבות השגיו אלה העפיל סלע למקום ה- 46 בדירוג העולמי.
בחודש יוני, בטורניר הדשא באורדינה, המהווה הכנה לווימבלדון, העפיל סלע לרבע הגמר. בטורניר וימבלדון עצמו, גראנד הסלאם האחרון שבו לא ניצח סלע בהגרלה ראשית, הפגין סלע את הטניס הטוב ביותר בקריירה שלו, והעפיל לשמינית הגמר תוך שהוא מנצח בסיבוב הראשון שחקן שעלה מן המוקדמות, בסיבוב השני את ריינר שוטלר (מדורג 18 בטורניר ו-29 בעולם) ובסיבוב השלישי את טומי רוברדו (המדורג 15 בטורניר ובעולם), בטרם הודח על ידי נובאק דיוקוביץ' (המדורג 4). בכך הפך לישראלי הראשון מאז עמוס מנסדורף ב-1989 שעולה לשמינית הגמר בטורניר זה. לאחר הטורניר העפיל סלע למקום ה-33 בדירוג העולמי.
ביולי 2009 הוביל סלע את נבחרת ישראל, לראשונה בתולדותיה, לחצי גמר גביע דייוויס לאחר ניצחון על מיכאל יוז'ני, המדורג באותה עת במקום ה-69 בעולם, ובשיתוף עם הראל לוי, אנדי רם ויוני ארליך. לאחר הניצחון העפיל סלע למקום ה-30 בעולם. שבוע לאחר התמודדות הדוויס עלה סלע למקום ה-29, דירוג שיא מבחינתו, שהיה הדירוג השלישי בטיבו של ישראלי אי פעם.
בחודשים שלאחר הישגי שיא אלה, חלה ירידה משמעותית בכושר המשחק של סלע. הוא הודח פעם אחר פעם בסיבובים הראשוניים של הסבב, פרש מחלק מהמשחקים בשל פציעה, ואף את משחק היחידים ששיחק בחצי גמר גביע דיוויס מול ספרד הפסיד. לאחר רצף הפסדים בסבב, לרבות לשחקנים שדורגו הרחק מחוץ למאה הטובים בעולם, הדרדר סלע בדירוג, והחליט לסיים את העונה מוקדם, תוך שהוא פורש מן הטורנירים האחרונים אליהם נרשם. על אף החלטה זו, השתתף סלע בטורניר צלנג'ר קטן בעיר זלצבורג בסוף חודש נובמבר, אך נאלץ לפרוש מהטורניר (לאחר ניצחון בסיבוב הראשון) לאחר שאובחן כסובל משפעת החזירים. בסוף דצמבר זכה סלע בפעם השניה בקריירה שלו באליפות ישראל בטניס, לאחר נצחון בגמר על אמיר ויינטראוב.




ספוילר:
ציטוט ההודעה






