החומרים לארבע מנות:
  • 4 חלמונים
  • 2 כפות דבש דקלים
  • 1/4 1 כוסות חלב אגוזי קוקוס
  • 2 כפות אבקת חלב רזה
  • 1 מקל וניל מחורץ
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי, מגורד דק
  • 2-3 כפיות סוכר חום
לסלסת האננס:
  • 1 אננס טרי, חתוך לקוביות קטנות
  • 3 כפות דבש דקלים
  • מיץ מ-2 לימונים
  • עלי מנטה קצוצים או שלמים (לא חובה)
  • 1 כף רום (לא חובה)
אופן ההכנה:
  1. מקציפים את החלמונים עם דבש הדקלים עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  2. מחממים את חלב אגוזי הקוקוס עם אבקת החלב, הג'ינג'ר ומקל הווניל המחורץ (מקפידים להוציא את כל הזרעים אל הנוזל) במשך 10 דקות על אש נמוכה ומסננים.
  3. מערבבים באיטיות את הנוזל החם עם החלמונים המוקצפים תוך כדי ערבוב. מסננים את התערובת ויוצקים לתבנית אפייה מלבנית.
  4. אופים בבאן מרי בתנור בחום של 130 מעלות במשך כ-10 דקות או עד שהקרם מתייצב. אחרי שהקרם מתקרר, מקפיאים אותו וחותכים אותו למלבנים. מכסים את צידו העליון בסוכר חום וחורכים בברנר (מבער).
סלסת האננס:
  1. מערבבים את חתיכות האננס עם דבש הדקלים ומיץ הלימון.
  2. אפשר לתבל בעלי מנטה וברום.
  • הסלסה נשמרת כ3-4 ימים בקירור
ההגשה:
  • מניחים במרכז הצלחת 2/3 פרוסות של קרם ברולה (חרוך), מפזרים סלסת אננס ומתיזים מעט מנוזלי הסלסה מסביב.


קרדיט לאתר ifeel