החומרים לארבע מנות:לסלסת האננס:
- 4 חלמונים
- 2 כפות דבש דקלים
- 1/4 1 כוסות חלב אגוזי קוקוס
- 2 כפות אבקת חלב רזה
- 1 מקל וניל מחורץ
- 1 כפית ג'ינג'ר טרי, מגורד דק
- 2-3 כפיות סוכר חום
אופן ההכנה:
- 1 אננס טרי, חתוך לקוביות קטנות
- 3 כפות דבש דקלים
- מיץ מ-2 לימונים
- עלי מנטה קצוצים או שלמים (לא חובה)
- 1 כף רום (לא חובה)
סלסת האננס:
- מקציפים את החלמונים עם דבש הדקלים עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
- מחממים את חלב אגוזי הקוקוס עם אבקת החלב, הג'ינג'ר ומקל הווניל המחורץ (מקפידים להוציא את כל הזרעים אל הנוזל) במשך 10 דקות על אש נמוכה ומסננים.
- מערבבים באיטיות את הנוזל החם עם החלמונים המוקצפים תוך כדי ערבוב. מסננים את התערובת ויוצקים לתבנית אפייה מלבנית.
- אופים בבאן מרי בתנור בחום של 130 מעלות במשך כ-10 דקות או עד שהקרם מתייצב. אחרי שהקרם מתקרר, מקפיאים אותו וחותכים אותו למלבנים. מכסים את צידו העליון בסוכר חום וחורכים בברנר (מבער).
- מערבבים את חתיכות האננס עם דבש הדקלים ומיץ הלימון.
- אפשר לתבל בעלי מנטה וברום.
ההגשה:
- הסלסה נשמרת כ3-4 ימים בקירור
- מניחים במרכז הצלחת 2/3 פרוסות של קרם ברולה (חרוך), מפזרים סלסת אננס ומתיזים מעט מנוזלי הסלסה מסביב.
קרדיט לאתר ifeel





ציטוט ההודעה