מכר שלי רצה שאני ישאל את זה פה בפורום,
האם צום ביום כיפור מכפר על חטא האוננות?
אני חייב דחוף תשובה,אבל ממבינים!
מכר שלי רצה שאני ישאל את זה פה בפורום,
האם צום ביום כיפור מכפר על חטא האוננות?
אני חייב דחוף תשובה,אבל ממבינים!
|
|
אחי היקר הכפרה על החטא היא בתשובה, כלומר לכפר על החטא שעשית, להצטער עליו ולקבל על עצמך שלא תעשה אותו שוב, אם תבקש סליחה ביום כיפור ותמשיך לעשות את החטא הנורא הזה, זה לא יעזור לך...
כבר הפסקתי,אבל צום ביום כיפור יכפר על זה?
האם זה יכפר על החטא
מרכיבי תהליך התשובה
הרמב"ם מסביר את מהות התשובה כעזיבה מוחלטת של החטא, הן במעשה הן במחשבה:
ומה היא התשובה? הוא שיעזוב החוטא חטאו, ויסירנו ממחשבתו ויגמור בליבו שלא יעשהו עוד, שנאמר "יַעֲזֹב רָשָׁע דַּרְכּוֹ וְאִישׁ אָוֶן מַחְשְׁבֹתָיו" (ישעיהו נ"ה, ז) וכן יתנחם על שעבר, שנאמר "כִּי אַחֲרֵי שׁוּבִי נִחַמְתִּי, וְאַחֲרֵי הִוָּדְעִי סָפַקְתִּי עַל יָרֵךְ" (ירמיהו ל"א, יח); ויעיד עליו יודע תעלומות שלא ישוב לזה החטא לעולם, שנאמר "וְלֹא נֹאמַר עוֹד אֱלֹהֵינוּ לְמַעֲשֵׂה יָדֵינוּ אֲשֶׁר בְּךָ יְרֻחַם יָתוֹם" (הושע י"ד, ד) וצריך להתוודות בשפתיו, ולומר עניינות אלו שגמר בליבו.– הלכות תשובה ב' ב
על תהליך התשובה לכלול את המרכיבים הבאים כדי להחשב ככזה:ניתן לראות שהתשובה מקיפה את כל כוחותיו של האדם. גוף, נפש, דיבור ושכל. עזיבה פיזית, חרטה נפשית, וידוי בדיבור וקבלה שכלית לעתיד.
- עזיבת החטא: האדם צריך מבחינה מעשית לעזוב את החטא, אחרת יחשב למי שטובל ושרץ בידו.
- חרטה: האדם צריך להתחרט ולהצטער על המעשה הרע שעשה.
- וידוי דברים: האדם צריך לומר בקול ולפרט את חטאו בפני עצמו, כדי להיות מודע למעשה.
- קבלה לעתיד: האדם צריך לקבל על עצמו, שמכאן ואילך הוא לא יעשה את המעשה הזה יותר.
על פי גישת חז"ל, מספיק שהאדם הרהר בתשובה, הדבר הזה גורם לו להיות צדיק באותו רגע. כך שאדם שמוחזק כרשע, אם אמר לאשה, "תתקדשי לי, על מנת שאהיה צדיק גמור", מקודשת מספק, שמא הרהר בתשובה באותו רגע[11] באותו עניין הם אמרו, שאם ראית תלמיד חכם חוטא בלילה, אל תהרהר אחריו ביום, כי לבטח עשה בינתיים תשובה ונמחל לו. [12].
על פי הרב יוסף דב סולובייצ'יק (על התשובה, עמ' 61-65) הוידוי הכרחי לתשובה מכיוון שהוא נועד להבהיר ולגבש לאדם עצמו את הרהוריו המעורפלים בשפה ובמלל ברור ומדויק, ולגרום לאדם להסתכל לאמת בעיניים, בשבירת מנגנון ההדחקה הטבעי, שדוחה עובדות שאינן נוחות לאדם, כך שהאדם יודה בפה מלא ויקרע את המסווה שהוא שם על פניו ואת המחיצות שהקים בינו לבין עצמו.
בנוסף לכך הרמב"ם מאפיין בעל תשובה אמיתי באיפיונים נוספים, שמעידים עליו שעבר מהפך רוחני עמוק, כמו תפילה מרובה, עשיית צדקה, התרחקות מהחטא שחטא בו, ואף שינוי שמו ויציאה לגלות:
"מדרכי התשובה להיות השב צועק תמיד לפני ה', בבכי ובתחנונים, ועושה צדקה כפי כוחו, ומתרחק הרבה מן הדבר שחטא בו. ומשנה שמו, כלומר שאני אחר ואיני אותו האיש שעשה אותן המעשים; ומשנה מעשיו כולן לטובה, ולדרך ישרה. וגולה ממקומו - שגלות מכפרת עוון, מפני שגורמת לו להיכנע ולהיות עניו ושפל רוח." (הלכות תשובה ב' ד')
ויקיפדיה
האם תהליך התשובה הזה יכפר לי על החטא?
אתה לא חייב את כל התהליכים האלו, אם אתה מצטער, אבל באמת מצטער מכל הלב (אני פונה אלייך, אבל מכוון את דברי לחבר שלך), אז החטא יכול להיסלח,
אבל הכפרה שווה כקליפת השום אם אתה חוזר על מעשיך אחרי הכפרה,
הבנת אחי?
אם אתה מצטער, אל תחזור על זה, כי לעשות משהו שאסור ע"פ התנ"ך, להתנצל, ולחזור על זה, זה כאילו שהתנ"ך משמש לניקוי המצפון כל פעם שמתחשק לך, לתקופת זמן, ואז אתה חוזר על המעשה וחוטא שוב.
מקווה שעזרתי,
עידן.
אם הפסקת ועשית תשובה, הקב"ה יכפר לך על זה...
4 השלבים וזהו?(כדי להיות בטוח)...
סליחה על כל הדאבלים,אבל יש משהוא בפורום אחר שאומר שאחרי שאני עושה תשובה אני גם צריך לעשות תיקון,זה נכון או שזה לא חייב כי אני עדיין רק שבוע אחרי העלייה לתורה שלי?
ואם אפשר,אני רוצה לעשות את הכיפור בצורה אנונימית,ואני בגיל 13 לא ילך למקווה ולקרוא תיקון...
נערך לאחרונה על ידי asaf803; 13-04-2010 בשעה 19:13.
התשובה שלך היא התיקון !
תדע שהרצון שלך שלך להטהר מן הפגם הנורא יקר מאד בעיני השם .
קריאת תהלים מועל מאד לתשובה .
קבל על עצמך לא לחזור לכסילה , חרטה כבר יש לך אני רואה ב"ה .
חשוב מאוד עניין שמירת העיניים , לא להסתכל בליכלוך , תברח מהטינופות !
והשם יזכה אותך שתעלה מעלה מעלה בתורה ביראה ובמצוות !
![]()
רגע,אם אני יניח כל יום תפילין ויקרא תהילים ולא יחזור עוד על החטא אז אני לא צריך את 4 השלבים,
זה יכפר לי על הכל כולל הכל(כולל טיהור הנשמה וכאלה)?
נערך לאחרונה על ידי asaf803; 14-04-2010 בשעה 17:32.
אפשר עוד תגובות על השאלה האחרונה,כדי להיות בטוח...
קודם כול ה4 תהליכים שהביאו לך כאן וגם בפורום השני זה תהליך התשובה, דבר שני הוא צודק גם מה שהיהודי היקר מלמעלה רשם זה נכון, כלומר תעשה את שתיהם.
דבר שני התחרטת והצטערת מעומק הלב, וקיבלת על עצמך לא לעשות את החטא הנורא הזה שוב, נמחל לך.
נערך לאחרונה על ידי Aviran15; 14-04-2010 בשעה 21:46.
כן אבל הנחת תפילין וקריאת תהילים כל יום יכפר לי על החטא (כולל טיהור הנשמה וכאלה)?
אני רוצה עוד תגובות על השאלה הזאתי כדי להיות בטוח במה שאמרו לי...