קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה


אשכולות דומים

  1. [ביקורת]הסרט המסור6 |אימה
    על ידי -HAIM- בפורום סרטים וקולנוע
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 17-04-2010, 17:34
  2. [ביקורת]הסרט המסור 5 |אימה
    על ידי -HAIM- בפורום סרטים וקולנוע
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 17-04-2010, 00:20
  3. [ביקורת]הסרט המסור 4 |אימה
    על ידי -HAIM- בפורום סרטים וקולנוע
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 16-04-2010, 23:39
  4. [ביקורת]הסרט המסור 3 |אימה
    על ידי -HAIM- בפורום סרטים וקולנוע
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 16-04-2010, 22:06
  5. [ביקורת]הסרט המסור 1|אימה
    על ידי -HAIM- בפורום סרטים וקולנוע
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 16-04-2010, 17:41
נושא נעול
מציג תוצאות 1 עד 1 מתוך 1

[ביקורת]הסרט המסור 2 |אימה

  1. #1
    משתמש כבוד האוואטר של -HAIM-
    שם פרטי
    חיימוביץ
    תאריך הצטרפות
    09/2009
    הודעות
    30,964
    לייקים
    1234
    נקודות
    83
    פוסטים בבלוג
    77
    מין: זכר

    ברירת מחדל [ביקורת]הסרט המסור 2 |אימה


    המסור 2
    The Saw 2

    תקציב: $4,000,000
    ========================
    הכנסות: $147,739



    שנה: ארה"ב
    2005
    אורך: 96 דקות

    שחקנים
    ==========
    דוני וולברג
    =========
    דינה מייר
    =========
    שוני סמית'
    =========
    טובין בל
    =========
    גלן פלאמר
    =========
    נועם ג'נקינס
    =========
    ביקורת
    הסיפור כבר ידוע ומוכר בעשרות, אם לא מאות, גרסאות שונות. סרט אימה דל תקציב הופך ללהיט היסטרי. מה הצעד ההגיוני הבא? סרט המשך, כמובן. בין אם מדובר בסרט טוב או רע, הקהל ינהר בהמוניו לבתי הקולנוע, והאנשים השמנים עם הסיגרים שמחליטים את כל ההחלטות בהוליווד יוכלו להתפלש בערימות גדולות של מזומנים. הבעיה היא שכל התהליך הסטריאוטיפי להחריד הזה כואב הרבה יותר כשהוא קורה לסרט טוב.

    עכשיו, זו כבר דעה אישית ולא קונצנזוס גלובלי, אבל אני חושב ש'המסור' היה סרט טוב. הוא היה מותח, הוא היה מסקרן, וברובו הוא גם היה מטריד בצורה רצינית. הרעיון היה פשוט: רוצח סדרתי שלא רוצח אף אחד, אלא משחק משחקים עם קורבנותיו וגורם להם להרוג את עצמם. הסיבה שהסרט הקודם עבד כל כך טוב היא שלמרות שהרעיון היה פשוט, אף אחד לא ידע את החוקים של המשחקים הללו, מלבד הרוצח. וכך, '"המסור".' התגלגל במהירות אל סיום העלילה המוצלח שלו... ואל ההמשך הבלתי נמנע.

    זמן מה לאחר אירועי הסרט הראשון, הרוצח מכה שנית. שוטר בשם אריק מתיוס (דוני וולברג, שהופיע בעיקר בטלוויזיה עד עכשיו) ושוטרת בשם קרי (דינה מייר, 'גברים בחלל', בין השאר) נשלחים לתפוס את המנוול, ומגלים כי הם נכנסו לתוך משחק נוסף של הרוצח, שמערב קבוצה של אנשים חסרי מזל הנעולים בבית שלתוכו דולף גז עצבים. ואם הגז לא מספיק לכם, הבית מלא במלכודות חולניות אותם האנשים צריכים לעבור אם הם רוצים להגיע לסם-הנגד.

    בתור סרט אימה בלבד, התוצאה מצוינת. 'המסור 2' מותח. הוא מפחיד. הוא אלים בדיוק במידה הנכונה, שנעה בין אלוהים-אדירים-מה-זה-הדבר-הזה-אני-לא-יכול-להסתכל לבין תמונות שמשאירות את כל העבודה לדמיון שלך (כמה חבל שלעתים, הדמיון שלי יכול להיות מאוד מפותח). אבל, בואו ונודה בזה, התרגלנו לקבל מסרטי אימה כל מיני שטויות ש'המסור' המקורי לא באמת ניסה למכור לנו. ו'המסור 2'? הוא מנסה. או, כמה שהוא מנסה.

    בואו נדבר, למשל, על הדמויות. בסרט 'המסור', בניגוד למרבית סרטי האימה שיצא לי לראות, הדמויות לא היו טיפשות מטבען. הן התנהגו באופן אמין, או לפחות, אמין מספיק בשביל דמות שנלכדת על ידי רוצח פסיכופת ונאלצת לחתוך את עצמה כדי להישאר בחיים. 'המסור 2' נופל לקלישאה הכי בסיסית של סרטי אימה: כל הדמויות שלו ממש טיפשות. זה מתחיל בגיבור הראשי, השוטר, שגרם לי לרצות להביא לו כאפה בערך מהמשפט השלישי שלו בסרט, ונגמר בדמויות שלכודות בתוך הבית. זה לא שהדמויות הללו סתם עושות שטויות. הן מתעלמות מכל מה שהכרחי שהדמויות שלהן יתעלמו ממנו בשביל להוריד משמעותית את סיכויי ההישרדות שלהן. הן שוכחות לחלוטין את הרמזים הכי בסיסיים שהרוצח נותן להן, ומצליחות איכשהו להיעמד בדיוק בנקודה שבה הכי סביר שהן יהרגו ברגעים הנכונים, אם עולה הצורך הזה.

    אבל אתם יודעים מה, מילא דמויות טיפשות וטיפשיות. אוקיי, קצת חבל ש'המסור 2' נפל לתוך המלכודת הזו, אבל מילא, נתגבר. קצת יותר כואב לראות איך מסרט מתח פסיכולוגי בעיקרו, שמסתמך על בנייה איטית לקראת רגע השיא, הפך 'המסור 2' לסדרה של אירועי מוות קצרים. התוצאה זהה לסרטים שכבר ראיתם מיליון וחמש פעמים: מתחילים מקבוצת אנשים מכובדת בגודלה, ובזה אחר זה, כמו בתוכנית ריאליטי מן השורה, מנפים את המשתתפים. זה נאמן יותר לז'אנר, אבל בואו ונודה בזה, אם לא אכפת לכם בכלל איזו דמות תשרוד זה קצת חסר טעם.

    תבינו, 'המסור 2' דווקא סרט בסדר גמור. הוא עדיין מותח (אם כי הרבה פחות, כי ממש לא היה מפריע לי אם כל הדמויות היו מועפות מהחלון תוך עשר דקות מפתיחת הסרט), יש בו קטעים מאוד מטרידים ואפילו קצת פילוסופיה בגרוש. את מרבית הפילוסופיה הזו הוא חייב לעובדה שבניגוד להרבה מאוד סרטי אימה אחרים, לרוצח של 'המסור 2' יש יותר מנוכחות סמלית בסרט: הוא מנהל דו-שיח עם הקורבנות שלו, וחושף קצת את המניעים ואת סיפור החיים שלו. אמנם מדובר בדיאלוג שבעיקר חושף פרטים נוספים לאלה שכבר ידענו, ולא נותן נקודת מבט חדשה לכל ותיקי 'המסור' הראשון, אבל עדיין מדובר בשינוי מבורך. בכל אופן, כאן לא טמונה הבעיה של הסרט. הבעיה היא ש'המסור 2' הוא בעיקר סרט מאכזב - בתור סרט אימה סטנדרטי הוא עובד לא רע, אבל אני נאלץ להודות שאחרי 'המסור' הקודם ציפיתי לקצת יותר מזה.

    המצב הזה לא מפתיע יותר מדי. 'המסור 2' החל את דרכו בתור תסריט נפרד לחלוטין שכונה 'הנואשים' לפני שעבר הסבה והפך להיות המשך ללהיט המפתיע, '"המסור".'. אבל השורה התחתונה, מבחינתכם, שקולה לחלוטין. אם אתם מחפשים כאן חוויה שזהה ל'המסור' - לא תמצאו כאן אחת כזו. למעשה, לא תמצאו כאן שום דבר שמייחד את 'המסור 2' מלבד כללי המשחק הבסיסיים ביותר, אלה שראינו כבר ב'המסור' הקודם. זה קצת חבל, אבל אם אתם סתם מחפשים סרט מתח שיאכלס את ה-DVD הביתי שלכם למשך שעה וחצי - 'המסור 2' מספיק.


    לסיקור לחץ

    לביקורת הראשונה

    =============
    המסור 1
    =============
    נערך לאחרונה על ידי -HAIM-; 17-04-2010 בשעה 00:40.


  2. קישורים ממומנים

נושא נעול


תגיות בנושא זה

הרשאות פרסום

  • אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך


כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 15:59.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,570 | הודעות: 8,150,152 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect